Herrer A: Kampen endte med ett poeng- moralen sto til tre!

Kjelsås IL- Bærum SK 1-1 (0-0)

Nok en tøff match ventet nå borte mot Kjelsås. For i de tre siste har vi møtt de tre topplagene Hødd, Ull/Kisa og nå vertene oppe på «Oslos tak» i form av Kjelsås.

Det starter slik mange føler livet om dagen etter lang ferie. Alt foregår i roooolig tempo, og det er slurv fra både Gule og blå. I grunn ikke noe grunnlag for å kaste bort verken ord eller tastetrykk på det første kvarteret.

I det 24 minutt kommer kampens første sjanse, og det er Kjelsås som står for farligheten. En heading fra 5-meter, men Midtgarden med en god «plukkhanske» snapper den. Så dobbel smultring står seg.

Så er det hjemmelaget som skaper ett visst trykk. De kommer til , slik Kjelsås har til vane for å spille, mange innlegg. Vi banker unna. At vi er presset noe bakpå kommer best til uttrykk når Bransdal er den som klarerer fra vår egen 20-meter etter ca havltimen spilt.

Med Bransdal nede der, så er det selvsagt ingen Gule som kan fighte om den klareringen. Så Kjelsås får tilbake ballen noe kjappere enn det vi ønsker.

Vi er på visit i det 40 minutt, men får lite ut av overtallet vi angriper med.

Alt i alt så er 1.omgang langt unna en  Dostoevsky-roman. De i underkant 800 sidene kan kortes ned til en halv A-4 side om denne omgangen. Sjansefattig, upresist og med tidlig bytte for vår del. Dog med 0-0 halvveis så er håpet om viktige poeng så absolutt tilstede.

Mye dueller i 1.omgang

Det første kvarteret er i grunn «copy paste» fra hvordan 1.omgang forespilte seg her på Grefsen. Så like etter 60 minutter så kommer Løvseth alene med keeper. Dog litt skrått hold, og avslutningen går rett på en utrustende keeper. Vår største sjanse så langt, og det føles ut som kampen står og vipper favør det laget som får kranglet inn det første målet.

For å ha noe å fylle spalteplassen her med kan jeg nevne at Kjelsås er frempå med ett hodestøt i det 63.minutt, men kontrollert over vårt mål.

Vi står forholdsvis høyt nå (med forsvaret), og man er kun en svak assistent-avgjørelse fra å få en i sekken. Det så slik ut i det 62 minutt, men Midtgarden snapper ballen mikrosekund foran angrepet.

Så går tiden og kreftene. For det er mer kjemping enn spill fra begge lag utpå her nå. Så alt kan skje selv om lite skjer

Vi må spole frem til det 82.minutt før det kommer noe skummelt. Som det er hjemmelaget som står for. Ett skudd som Midtgarden redder ut til favoritt-varianten til Kjelsås: dødball. Den slås og bokses så vidt det er ut i feltet. DER plukker Midtskogen opp og plukker opp nedfallsfrukten. 1-0 til hjemmelaget.

Så gjør vi noen bytter og skal satse alt fremover. For det må vi.

Og når vi fikk Rekdal som coach vet ikke skribenten, men det er bytte i verdensklasse. For benken vår tar resolutt grep og gutta svarer så herlig på banen! Vi flytter opp, presser ut det vi har av sitronen og det smaker alt annet enn surt når Bransdal får ett kremmerhus av en skåring. Her viser han ferdighetene vi har ventet på. Vending og klink oppe i nota!

1-1 som det også ender. I alt helt ok og vi har nå gjort unna topp 3-lagene på tabellen.

Med denne moralen så er det en solid grunnmur for masse poeng utover!

SUMMA SUMMARUM

De første 45 minuttene er lite å skrive om. Kjelsås har mest ball og satser på velkjent oppskrift som vi forsvarer oss godt imot. Vår største sjanse kommer etter 40 minutter, men skudd er rett på keeper.

De siste 45 er i stor grad lik de første 45 som ble spilt. Mye pol, kjemping fremfor finspill. Så utfallet er helt åpent, dog så skaper vi enda mindre enn hjemmelaget. Så på sin andre sjanse i 2.omgang så klarer vi ikke klarere og fra kort hold hamres det som kjennes som vinnermålet inn. Surt fordi det skjer på tampen, samtidig så skaper vi ikke noe farlig selv. Så ja.. . vi vet hvor hælen trykker.

Da kommer et viktig element i tiden fremover inn- MORALEN! For noen kloke bytter gjøres, men gutta gjør samtidig en jobb på det mentale. Vi står frem som ETT lag og det smaker så innmari at vi får med noen når baklengsen kom på tampen.

«its hope in a hangning snore» som legenden Eggen sa.

Kampfakta:

Kjelsås IL- Bærum SK 1-1 (0-0)

Laget: Midtgarden, Grimstad, Slemdal (K), Zalo, Haugen, Eng Strand, Hauger, Augdal, Arvesen, Løvseth, Bransdal

Bytter: Jatta inn for Arvesen (30 min), Grimstad inn for Thorberg (63 min, Hertzenberg inn for Løvseth (63 min), Myrmo inn for Slemdal (85 min, Ilolo inn for Augdal (85 min).

Mål: 1-0 (85 min), 1-1 Bransdal (90 min).

Gule kort: Eng Strand (5.kort), Midtgarden (1.kort i serien), Nielsen .