Herrer A: Ja, det ble det 1-1!

Sotra SK- Bærum SK 1-1 (0-1)

Vi har spilt jevnt mot alle lag i år, så ble også melodien i dag. Faktisk er vi bedre i 1.omgang, mens Sotra tok oss (noe) igjen de siste 45 minuttene.

Freske fraspark!

Vi er hissige på mer enn grøten når kampen kommer i gang. Så at vi tar ledelsen etter 17 minutter er ikke mye å utsette på. Jan Aubert som slår en fin stikker til Markus Kaasa, som selvsagt setter den i kassa! 1-0 og vi har fått betalt!

Foto: Trond Gausemel, Oslofotball

Omgangen jevner seg noe ut, men ikke mer enn at vi kunne skårt en til. Midtveis vil ( i alle fall noen på) Sotra ha straffe. Men den blir det kun dømt på om det er United som ligger under på Old Trafford.

Så spillet går videre, med oss som det bedre laget. Uten at det er snakk om noe dominans. Sjansefattig er det og, så når dommer blåser for de første førtifem, så er det helt greit at det står 1-0 til oss.

Sotra våkner!

Hva enn som fortæres i pausen 20 minutter med bil vestover fra sentrum av Bergen, så er det prestasjonsfremmende. For nå er det hjemmelaget som er i dytten, og skaper halvsjanse på sjanse. Så 11 minutter ut i omgangen så utnytter de at vi midlertidig er en (viktig) mann mindre. For kaptein Slemdal ligger nede, spillet fortsetter (og det er riktig det). Så når de kommer på overgang, så er det hull i vårt midtforsvar, og Ole Kallevåg utligner.

Det jeg savner i den situasjonen er «smartness». Ta en «profesional foul», slik at spillet stoppes og Lars blir med igjen. Mangelen på det førte til utligningen.

Nå er det mer enn smitten i Bergen som sprer seg. For det er sjanse på sjanse, begge veier. Minuttet etter utligningen har vi en gigasjanse med stor G. Forarbeidet er nydelig, men vi er to nanosekund for sent ute med løpet inn i boks.

Foto: Trond Gausemel, Oslofotball

Minutter derpå igjen er det hjemmelaget som står for drama. En corner er småskummel. Så de som konkluderer med at dette er åpent og kan bikke alle veier, har i alle fall tatt og bestått grasrottrener-kurs, del 1! Gratulerer

Sånn sett gledelig vi ikke blir presset slik som i starten av 2.omgang. For midtveis i omgangen så skaper vi så mange cornere (bl.a) at om vi hadde spilt med «Løkka-regler», så hadde vi fått 25 straffespark pga 3-corners-straffe.

Dessverre, eller heldigvis, så er vi en del av Norsk Toppfotball og kan trøste oss med at kampene spilles.

På slutten er det mer nerve enn sjanser. Noen dødballer begge veier er det, rett nok. Dog sjelden det er behov for å kjøre innom Apotek 1 på vei til Flesland for noe reseptbelagt.

Summa summarum:

Så ja…de som har sett oss i det siste vet enden på strofa! 1-1 i en kamp som kunne bikket begge veier. Er en veldig god innledning på kampen, så jevner det seg ut. Etter pause så er Sotra bedre frem til utlingningen, for så at vi kjemper oss tilbake.

Leit vi ikke skårer på dødball, samtidig forsvarer vi oss godt på dødball. Så vi er 2.divisjons svar på Italia for 30 år siden.

Alt i alt ok med ett poeng, selv om vi kunne stikke av med tre i innsjekka bagasje fra Flesland!

Dagens kampfakta:

Sotra SK- Bærum SK 1-1 (0-1)

Laget: Golden Midtgarden- Hedi Ali- Kiil Olsen- Grimstad- Haldorsen- Aubert- Frøysa- Ziko- Berg- Pellegrino- Kaasa

Bytter: Sjøl inn for Grimstad (66min)- Hatcher inn for Aubert (81 min)- Chaisee Storødegård inn for Ziko (85 min) og Sandsmark-Evensen inn for Pellegrino (90 min).

Mål: 0-1 Kaasa (17 min) – 1-1 Ole Kallevåg (56 minutt)

Gule kort: Aubert, Pellegrino og Haldorsen

Tilskuere: Ifølge Sotra 20 stk, i så fall flere som venta på lokalbussen rett ovenfor banen.

Dagens Bærumsspiller: Jan Aubert

Foto: Trond Gausemel, Oslofotball