Herrer A: Flere folk på stranda enn sjanser i kampen

Bærum SK- Kjelsås IL 0-1 (0-0

Årets tredje treningskamp ventet med gutta fra «Oslos tak» på motsatt halvdel. Til nå har gjestene spilt tre kamper og de har endt uavgjort Ullern, 1-o seier mot Fram Larvik og 2-o seier mot Grorud.

Kjelsås er for øvrig et lag i vår avdeling i år, så dette ble den første av i alt tre kamper.

Så langt har vi spilt mot Frigg Herrer A: Seier i årets første test | Bærum Sportsklubb – Sandvikas stolthet (baerumsk.no) og Hønefoss Herrer A: Flere svar i tap mot Hønefoss | Bærum Sportsklubb – Sandvikas stolthet (baerumsk.no)

Tett tidlig i kampen

To fellesnevnere hittil fra kampene var mange forfall og for enkle baklengs.

Så hvordan gikk det i dag? – les videre for «The Good, the bad and the ugly» :

For kampen ble preget av at forfallene kom inn på løpende bånd 48 timer før og inn mot kampstart. Så det er nesten så vi loddet ut en ledig plass på benken til de omtrent 45 fremmøtte!

Benken ble vel tynn i dag

Lovende start!

Vår prestasjon er omtrent som temperaturen her nede i dag. Starter høyt og lovende, men det faller jo lengre kampen tikker av sted.

Det som skulle vise seg å være vår største sjanse kommer alt etter 7 minutter. Da avslutter vi i stolpen. Etter det så kommer vi til noen halvsjanser på skudd, eller skudd vi burde tatt, men ikke gjorde.

Max fylte alle rollene han ble tildelt bra i dag!

Etter hvert så kommer Kjelsås inn i kampen og de tar over ballinnehavet mer og mer. Uten at det skapes all verden. Det er mer action på badestranda i februar enn på vår flotte nye kunstgress. Og der var det kun gjess som sloss om matrester og en gruppe pensjonister som matet de.

Det som kjennetegner 1.omgang for begge lag er ballinnehav, uten at verken gule eller blå skaper noe særlig. En klisje, men som treffer, er at det var «en typisk treningskamp«.

Svake siste 45 minuttene

Etter en runde kollektiv OL-floke blant oss på sidelinja, så er vi klare for de siste 45 minuttene. Altså vi her er ment som oss på tribunen. For utpå banen så kladdet det seg tidlig.

Vi hadde nok smurt med feil type Swix i pausen. Fra første spark viser det seg at blå Swix er bedre enn den gule varianten. Ergo: at Kjelsås har ballen mye innledningsvis i 2.omgang er ikke bare tegn i tiden, det er oppskriften på hvordan de siste 45 minuttene forløp når jeg nå analyser kampen i ettertid ved peis og med stratos.

Vi ligger bakpå og det skal vel innrømmes at de blå fra «Oslos tak» burde ha skårt på noen av de sjansene vi gir de når det blir vel mye bakrom!

Tiden går og stillingen 0-0 består. Både fordi vi spilte flott oppofrende forsvarsspill, hadde stolpe med oss og at Kjelsås nok må bruke lørdagskvelden på å terpe avslutninger fremfor å se på «Kåss til kveld» og «Eides språksjov».

De blå nærmet seg mål…

Men som Postvesenet og NSB før oss, så måtte vi oss resignere til slutt. Verken Bring eller VY kunne levere mål for oss, og i det 83 minutt så skårer Kjelsås på sin fjerde sjanse innenfor vår 16meter. Vårt forsvar er nå like improvisert som et sent Salvador Dali-maleri, og fra kort avstand så sitter kampens eneste skåring.

Alt i alt lite å si på. Av det som ble skapt så var Kjelsås skarpest i 2.omgang.

…og i det 83 minutt kan 0-1 feires

En liten sluttspurt kommer, men den er ikke av Johannes Thingnes Bø-sort. Mer a la Brink i 2003. Vel, litt strengt, men kreftene er brukt opp og viljen er større enn hva vi får til rent praktisk der ute. Så det ender med 0-1 tap i vår tredje kamp for året.

Summa Summarum:

Vi starter godkjent. Har ball og noen (halv)-sjanser. Nære etter 7 minutter. Etter ca halvspilt omgang og frem til pause er det jevndårlig her ute på matta og 0-0 gir ett riktig bilde i form av mangel av både spill og sjanser.

De siste 45 minuttene er klart preget av at vi må improvisere roller blant de som ikke er skada, og vi finner aldri flyten. Kjelsås glir av sted på blå Swix og på sine fjerde store sjanse så avgjør de kampen like før slutt.

Dog ingen grunn til å male Fanden på veggen, for en vesentlig årsak var mange sentrale forfall. Så et improvisert lag med uvante roller internt forsøkte, men uten å kjenne verken mønster eller rolle, så ender det som siste sesong av «storfilmen» Dune – rotete ende på en lovende åpning.

Kampens høydepunkt var å komme seg inn i varmen.

Friske kampfakta:

Bærum SK- Kjelsås IL 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 ca 83 min.

Tilskuere: 45 som tok pause fra lørdagsinnkjøp.

Badetemperatur: + 3 grader med isflak rundt omkring