Herrer A: Glimrende kamp mot Asker

Asker Fotball- Bærum SK 0-4 (0-2)

En knalltøff, men suksessrik, uke var kun 90 minutter unna å bli fullført. Siste nøtt var Asker Fotball. Altså klart for en slags fattigmanns «El Classico». Det pleier å bli morsomme kamper for publikum, så også i dag…om du var Gul. For om du er fan av mer striper, så ble fargene sort og hvitt beskrivende for hva de må føle med 5 poeng etter 7 kamper.

Vi tar kommandoen fra start!

Det er ingen tvil om at vi er best i dag. Man skal være Ray Charles eller skrive for Rodung Sinmun (Nord-Koreas største avis) for å påstå noe annet.

Vi får også uttelling tidlig, og det gjør et allerede usikkert Askerlag ennå mer usikker. Vårt første mål står Jan «Mr.Bærum» Aubert for ved en utsøkt enkeltmannsprestasjon. Han kjører slalåm mellom Asker sine forsvarere og legger ballen bak en sjanseløs Asker-keeper. Lista er lagt, kan vi klare å heve den?

JA! Så enkelt er svaret. For det er vi som spiller ball. Så for de rundt 200 på tribunen (reelt antall, ikke fantasi), så ser man et Gult lag som får til en god del langs bakken.

Slik kom også vårt andre mål. Joakim Amandus Nilsen har Formel-1 fart langs kant og legger inn hardt langs bakken. Der kommer Adrian Rogulj på et perfekt timet løp og kan touche inn 2-0 noen minutter før pause!

Som blir resultatet halvveis. Dog skal sjansene for et Asker-comeback bli forverret når Lars Fuhre får sitt andre gule innenfor kort tid. Som alle vet, to gule=rødt. Så vi er oppe med to mål og en mann mer! («Artig» nok fjerde strake derbyoppgjør med minst et rødt).

Ny omgang, samme oppskrift!

Det er med et stort smil vi på tribunen (ok, jeg var ikke der) kunne unne oss en ekstra vaffel og en bit fra sjokoladekaka! For en ting er at vi leder mot våre venner fra Asker, men måten det skjer på er så gledelig! Vi er overlegne. Tenk Celtic mot Elgin!

Slik skal det vise seg at de siste 45 minuttene også forløper. Asker er som Tiger Woods mellom 2008 til november 2018. I en merkelig transe, der man ikke vet, ikke får til, men har noe uforløst?

Vi blir fotballens svar på Rory McIlroy (for å fortsette golfmetaforen). Det sitter, både kort og langt. Slik sett er vi uforutsigbare offensivt, samtidig som vi i de bakre rekker er potte tett!

Ni minutter har passert når Martin Berg avgjør kampen! På lekreste vis. Et skudd fra 17meter sitter limt i «krøsset» og 3-0 betyr at hjemmelaget er nede for telling. Mens vi snakker om telling, angrepet som førte til målet var innom 5 spillere i seks trekk. Der det første kom fra egen keeper.

Hjemmelaget bytter to, vi svarer på det trekket med skåre en til! 4-0 minuttet etter at byttene er foretatt! Det er nær TKO. Denne gang med midtstopper Markus Attila. Et fint skudd til å være midtstopper.

Skru a al Kevin Koe!

Oppsummeringens time

Som det fremgår så var vi bedre enn Asker i dag. Mest fordi vi var gode, men samtidig så fremstår Asker litt som Teresa May sin regjering plan iht Brexit. Det er ingen plan, men håp om en løsning. Så kombinasjonen fører til at vi vinner med 4-0 og det er riktig bilde på styrkeforholdet per nå

Hvorvidt om May-metaforen skal videreføres skal det ikke spekuleres i, men vi kan ta med oss tre av tre seiere på seks dager mot lag som alle har større budsjetter enn oss!Nå venter noen dager med hvile, før vi jobber inn mot sterke Åsane som spilles hjemme lørdag 1 juni kl 1500!

De tørre kampfakta:

Asker fotball- Bærum SK 0-4 (0-2)

Laget: Midtgaarden-Nilsen-Slemdal (K)-Attila-Martin Berg-Daniel Berg-Aubert-Kidane-Sørensen-Rogulj-Hanche Olsen.

Bytter: Lyngbø inn for Nilsen 68 min- Rønning inn for Sørensen 74 min- Bern inn for Kidane 81 min (Bern sin A-lags debut)

Gult kort: Rogulj i 88 min

Tilskuere: Sett på tv bilder i frys og telling viser at det kan umulig ha vært mer enn 200 (så sant man ikke teller alle dobbelt og legger på 50 til).