Herrer A: Fortjent tap mot Fram Larvik

Fram Larvik-Bærum SK 3-0 (1-0)

Så er vi igang med den lengste delen av sesongen. Sensommer+høst. Vår første utfordring var våre overmenn i cupen, nmelig Fram Larvik. I dag var det aldeles glitrende forhold både rundt og på banen.

En fin sommerdag (før kampen)


Umiddelbart så er det hjemmelaget som fester grepet. De kommer igjennom vårt forsvar og alene med Sondre så er det kun en (for) skarp vinkel som hindrer at de tar ledelsen etter kun sekunder. Dessverre var dette forvarselet på hva som skulle møte oss kampen sett under ett!

Tilbake til innledningen. For som om det er rett nok at hjemmelaget fra Larvik var best, så har vi en stor mulighet etter 7 minutter. Innlegget fra Jan Aubert treffer Chima på hodet, men fra litt vel skrått hold, slik at headingen ender til side for mål.
Så ble det en del Fram. De har en stor sjanse når de fra kun meters hold avslutter i tverrliggeren. Mørke skyer kom ikke på himmelen, men for oss Gule ble det mørkt når Fram tar ledelsen etter litt over kvarteret.
De slipper til altfor enkelt. For angrepet er kun en lang ball fra egen halvdel som går over Simon Bern og denne gang bommer ikke Fram alene med keeper. 1-0.

Vi kjemper oss mer inn (eller Fram slipper oss til). Så halvveis ut i 1.omgang så skaper vi noen halvsjanser, blant annet på noen dødballer. Vår største sjanse kommer etter halvtimen da Adrian Rogulj får et innlegg og ligger riktig inne i boksen veldig nær målet. Dessverre er ikke avslutnnigen så nære til tross for at spiller er. Så det ender med bom.


Det skjer ikke så mye de siste 15 minuttene av 1.omgang. Vi forsøker, Fram forsøker, men ingen er nære. Før vi faktisk er rett før overtid. Da kommer vi langs kanten, legger inn og ballen går til motsatt side der Jan Aubert er alene fra 10-12 meter. Dessverre sideforflytter keeper seg som Patrick Roy og han får redningen til å se enkel ut.
Da står det 1-0 til Fram når dommer blåser for pause. Det er ikke noe å si på det basert på sjanser, skudd og spill.

Mareritt i 2.omgang


Vi holdt på å slippe inn med en gang i 1.omgang. I 2.omgang skjer det. 2-0 kommer når vi er passive på å presse ballfører og hjemmelaget avslutter fra rundt 16meter. Ned i hjørnet og vi har fått en kalddusj selv om det kun er 20 grader og småregn ute. På ingen måte det vi trengte.


Hjemmelaget gir seg ikke nå, og de presset oss bakover. De har ball, nesten så jeg vil si at de eier ballen. For vi blir presset nå. Nettopp på et slikt høyt press så vinner de ballen høyt på banen og skårer 3-0 når de fra 40, 30, 20 og til slutt mindre enn 10 meter er alene med Sondre i målet og avslutter bak vår sisteskanse.


Det er lenge igjen, men det skjer ikke så mye mer. Fram har kontroll og vi resignerer. Jeg skrur på BBC på radion for å få med slutten av The Open og heller ikke der var det noe spenning. Shane Lowry ledet med 6 slag med fire hull igjen.


Resten av kampen ble like lite spennende som ledervalget til Toryene, så jeg kan forbigå golfen og politikken, og således spare blekk ved å unngå å bruke noe tastetrykk på de siste 30 minuttene.

Vel og merke så setter vi innpå to ungutter: 99-årgang Kristoffer Sørensen og 00-årgang Odin Berre (som også får et gult kort på slutten).


Vi Gule får derimot ikke med noen poeng hjem, kun noen kort i bagasjen. Idag taper vi mot et bedre lag, og spesielt sliter vi med å skape de store sjansene langs bakken. Når vi i tillegg skyter mindre enn ****** så er det vanskelig nok å få ett mål, langt mer de tre eller mer for å få med oss poeng.

Nå venter Oppsal hjemme lørdag 27 juli kl 1600! Vel møtt til revansje!


De tørre kampfakta
Fram Larvik – Bærum SK 3-0 (1-0)
Start11er
: Midtgaarden-Nilsen-Kiil Olsen-Slemdal (K)- Bern- Berg- Aubert- Markus- Rogulj-Kidane og Chima
Innbyttere: Berre inn for Chima 77 min- Sørensen inn for Kidane 77 min- Sinyan inn for Aubert 85 min.

Mål: 1-0 18 min, 2-0 47 min, 3-0 52 min
Gule kort: Jan Aubert 44 min, Attila Markus 67 min, Odin Berre 88 min
Tilskuere: 850 som droppa å se The Open