Herrer A: Et steg opp i jevn kamp

Bærum SK- Asker Fotball 0-1 (0-1)

I blå-gul forening så markerte vi og Asker Fotball et samlet budskap om «Ingen krig i Ukraina«! Et godt initiativ fra Asker Fotball som vi selvsagt fulgte opp og har hatt dialog med de om før dagens dag!

Fotballen er et verktøy som binder folk sammen om humanitære verdier

Ut med fullt trøkk

Vi strålte i kapp med sola de første 20 minuttene, eller der om kring. Presset var høyt og vi stresset de blå fra Norges blåeste kommune (politisk) til feil i egne rekker. En av våre største sjanser kom også ved Lasse som skjøt godt, men dessverre så var dagens Asker-keeper Thomas med på notene.

Så kommer alle sjansers mor når vi på en overgang med Nije og Myrmo er 2 mot Askers ene. Ballen slippes litt sent, vinkelen blir skrå og da er Thomas på ballen. Her burde, kunne og skulle vi tatt ledelsen.

Vi satte fart fremover i 1.omgang

Utover omgangen så kommer Asker mer med i spill og dertil sjanser. De har en solid mulighet når de plasserer et skudd 20 cm utenfor stolpen, før de minutter senere imiterer hockeylaget fra samme kommune ved å ha flere skudd på mål i løpet av sekunder. Som i hockey, så kaster vi oss ned og blokkerer gang på gang. 0-0 holder seg.

  • I motsetning til vaflene i kiosken som nå ble glemt i all dramaet og brant seg i jernet.

Drama blir til sorg når gjestene skårer på et skudd fra «ungefær» 16 meter. Så langt har vi vært med på notene i kampen, unntatt på en ting: Fotballens F-nøkkel: Det å sette sjansene til mål!. Er som å steke vafler, men å glemme tiden på de. Sluttproduktet ble ikke som ønsket.

0-1 står seg til pause i en omgang som er et klart skritt i riktig retning. Innledningen var god, så jevnet det seg ut. Forskjellen lå kvaliteten på avslutningene.

«Sola skin på degså skuggen fell på meg«

Smørefeil, tellefeil og fortsatt svidde vafler

Nå skal det innrømmes at skribenten må ty til gammeltestamentlig skrivemetode (dog uten biten om fordømmelse og evig lidelse). For jeg fikk ikke sett de første 20 minuttene selv, men mine kilder og flyvende ravner vil ha det til at vi eide ballen på flere måter enn den rent juridiske. Vi hadde kula og trilla, men et godt kompakt Askerlag forsvarte seg godt. Samtidig så skal det nevnes at gjestene også kunne fått en gåll til.

Etter hvert blir kampen oppstykket, bl.a. fordi det tydeligvis var gøy å lage frispark i enhver «1 mot 1» situasjon. Så ingen finner noe flyt på banen, mens flyten i marka smelter bort dag for dag. Så de siste 30 minuttene av kampen gled like sakte av sted som en dansk skiturist.

På slutten så kommer det en periode med halvsjanser fra vår side. Selve avslutningen uteblir, men spillet i forkant begynner å ta form. Så hjelper det jo at det ofte var tellefeil i vår favør ute på kantene. Det manglet bare nok folk inne i boksen til å få til sluttproduktet.

Lasse jaget på topp

Når Sørensen med 80 spilte på klokka kommer alene med keeper, så blir han taklet/løpt ned/feid overende. Hva som skjedde er det nok ulike meninger om, men det er dommeren som bestemmer og hans avgjørelse er at det ikke er noen «elfmeter». Da blir det slik. VAR har vi ikke råd til ennå i PostNord. Da må ligaen bli sponsa av McDonalds eller Apple først. Hmm… Apple-ligaen klinger godt i mine ører i alle fall.

Så til tross for tapper sluttspurt, så ender det med 0-1 mot Asker. Og ja…en ladning vafler til ble glemt i jernet.

Summa Summarum

Vår beste periode er de første 20, så jevner det seg ut. Noen dårlige klareringer i vår defensiv straffer seg til slutt, men vi skapte nok til å selv skåre i løpet av de første 45 minuttene.

I 2.omgang er det ikke så mange sjanser. Det er litt som å gå tremila i Kollen på treski. Det går, men man finner ikke flyten. Tror jeg da, jeg har ikke stått på ski siden jeg måtte i 6 klasse.

Alt i alt er kampen et positivt skritt videre. Det gode å ta var presset, spillet på midt og langs kant. Dog må vi jobbe med å skape sjanser, så å sette de vi skaper.

Benken vokser stadig. I dag så den at vi tok et klart steg i positiv retning!

Neste test er Ullern hjemme 12 mars kl 1200