Herrer A: Blytungt mot Frigg

Etter forrige ukes gode prestasjon (men tap) for Eidsvold, så tok vi den korte bussturen opp til Tørteberg med stor tro på 3 poeng. Som for alle troende gjennom tidene, så skal vår tro i dag vise seg å være vranglære. – For dette var dagen da alt gikk galt.

G16.1 og 2 var spente før kampen. De fulgte med fra storstua på storskjerm

Rot, knot og elendig avslutning på 1.omgang

Frigg – Bærum SK 4-1 (2-0)

De første 45 minuttene er forholdsvis jevne. De aller største sjansene er det hjemmelaget som har, mens vi ikke finner ut av angrepsspillet. Så da uteblir sjansene for vår del.

Derimot får vi (kampen igjennom) mange cornere, men det gamle slagordet om at «corner er mål» er ren ljug. Vi er aldri i nærheten på dødball, til tross for 10 cornere totalt.

Etter en halvtime blir Sylvin K skadet, og det skal vise seg å være et omen for resten av dagen. Inn kommer Kristoffer S på sin vante kantposisjon. Spillforløpet fortsetter slik det var de første 30 minuttene. Vi har lite ball, kjemper bra defensivt, men er vel gjestfrie med mangelfullt markeringsspill.

Og det er nettopp svak markering som fører til at de mørkeblå tar ledelsen etter 41 minutter. For alle har hver sin mann, tilsynelatende. Allikevel er vi ikke tett nok opp i hver enkelt og da kan de fra 4 meters avstand hamre inn kampens første mål.

Fra tribunehold så sukker vi over det, men tenker at om vi bare holder sekken knytt igjen nå inn mot pause, så vil fortsatt være med i kampen.

Da skjer det som får all energi og håp til å forlate ikke bare Tørteberg, men hele Oslo by. En gedigen feilvurdering om å måtte holde ballen i spill på overtid resulterer i at man velger å slå til egen keeper inne i egen boks. Og det er ikke bare vurderingen som er feil, utførelsen står sånn sett i stil. Så Frigg får servert 2-0 på gullfat. Game, set and match— ikke ulikt valget som en forsvarer på G12 laget til skribenten når vi møtte Dikemark Hoggorm i 7er ball forleden.

I tett kamp om ballen

Ny omgang- samme melodi

Klart. Det er mulig å komme tilbake fra 0-2 underlege (selv på det viset her). Tross alt ligger MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn rett over gata. Så håpet er 230 meter unna banen vår.

Dog så virker det som både hav, ørken og 40 mil skiller oss fra noe som helst i dag. Vi trenger både Moses, Jesus og Faderen selv, for vi er rett og slett ikke påskrudd. Det knistrer mer av kebaben og toalettet som er rundt hjørnet, enn av duellstyrken vår. Samtidig går tiden, og når 3-0 kommer med 20 minutter igjen, så er kampen definitivt avgjort.

Hva kan vi da si om 2.omgang, og de siste 20 minuttene? For det blir hva amerikanerne kaller for «garbage time». Altså man spiller uten å ha noe å spille for. Så de store linjene kan man verken skrive eller hente ut fra det.

Vi skårer årets første ved Lasse B som hamrer den inn i korthjørnet, ellers så kunne Frigg skåra ett par-tre til, men nøyer seg med en til. Altså 4-1 tap her oppe på Tørteberg.

Vi fant aldri noe særlig plass å utnytte

Summa Summarum

Første halvtimen er jevn og mest preget av kjemping. De to sjansene som er står Frigg for. På tampen skårer de to. Der spesielt det siste er sjanseløst svakt av oss. Det ødelegger resten av kampen, og etter mitt skjønn forklarer kampen sett under ett i dag.

Andre omgang spiller Frigg med kontroll. Sjelden noe drama, men sjanser kommer primært på overganger (i vår forståelige jakt etter mål). Så da kommer 3-0, før vi skårer årets første ved Lasse like før slutt. På overtid blir det 4-1 og det er alt å melde herfra en sur lørdag ettermiddag.

Kalde kampfakta:

Frigg – Bærum 4-1 (2-0)

Laget: Midtgarden- Eng Strand- Zalo- Slemdal (K)- Arvesen- Hauger- Bransdal- Nygaard- Ilolo- Grimstad- Haugen

Bytter: Sørensen inn for Ilolo (32 min), Jatta inn for Grimstad (58 min), Nordby inn for Haugen (58 min)

Mål: 1-0 (Forgaard i 41 min), 2-0 (Kaba i 45 min), 3-0 (Halsne i 70 min), 3-1 (Bransdal i 87 min), 4-1 (Berg i 90 min)

Gule kort: ingen slemme i dag

Tilskuere: 199