Herrer A: Tendenser og trender

Bærum SK- Fløy/Flekkerøy 1-2 (0-1)

Fjerde serierunde..nå ser man trender.

Ting begynner å sette seg nå. Man ser hva som er bra og hva som kan forbedres. For vårt tilfelle så ser det defensive i det store og hele ok ut (dog to baklengs på defensive dødballer på de to siste kampene er uvant kost). Mens offensivt så er det fortsatt ting å finne ut av.

Jobber med løsningene

Jevn åpning

I aldeles strålende sol så håpet vi 78 på tribunen at våre Gule skulle gjøre det samme utpå kunstgresset. Rett nok kommer vi på en småskummel kontring kun minutter ut i kampen, men det går ikke helt på skinner som NSB…unnskyld, VY heter det visst.

Så ikke ulikt markedsføringen fra NSB til VY, så kladder det seg litt. For all del, jevnt, men vi er ikke førende på noe vis. Vi som har sett alle kampene så langt, sporer nok en trend: At vi ikke akkurat eier ballen (om man ikke pirker på det rent juridiske eierskapet da vel og merke).

Fløy skaper heller ikke all verden, men får et frispark etter 27 minutter så skummelt hold. Det slås inn på riktig adresse som ballen skulle vært levert av FedEx Express, og med det bankes 0-1 inn bak en sjanseløs Sondre Golden Midtgarden i vårt mål.

Ballen helt til venstre går i mål og 0-1 til gjestene

Resten av omgangen så skjer det ikke noe verdt å bruke virtuelt blekk på, så halvveis går vi til pause tørste med en baklengs.

Man ser forbedring…tidvis

Etter en trøste-is i kiosken, så håpet vi på en bedre (offensiv) 2.omgang. Det ble til dels innfridd.

Rett nok har Fløy lagt seg noe bakpå, med hva det medfører av økt ballinitiativ for oss, men desto større utfordring med å finne rom på enda mer tildekte flater.

Årets første hjemmemål kommer etter ca 56 minutter. Da heades ballen i bakrom til Markus Kaasa, som viser gode ferdigheter med å løsrive seg og komme foran forsvaret. Alene med keeper er intet problem og vi hører jubel og «Bærum Bærum» over hele Kadettangen!

Kaasa sekunder før 1-1

NÅ håper vi på Gul sommerfest! Vårt ønske blir nesten umiddelbart innfridd når vi igjen kommer fri ganske så likt som kun minuttet før. Denne gang så redder Fløys keeper med en glimrende reaksjonsredning ikke sett siden Patrick Roy herja i den amerikanske hockeyligaen for 20 år siden.

Så blir fest gjort om til vake. Gjestene skårer 1-2 fra skrått hold og en unødvendig kalddusj kommer over oss.

Vi har 25 minutter + diffus overtid igjen, så det finnes nok av tid. Dog finnes det ikke all verden av farligheter. Vi har ball mot et godt kompakt Fløy som holder stand som om de var Texanere i slaget om Alamo for rundt 185 år siden.

Nærmest er vi med Jan Aubert sitt gode skuddforsøk helt på tampen, men keeper redder med underkroppen (!) og påfølgende corner er like lite skummel som en unge på Halloween uten egg til å kaste på døra!

Vi ender altså opp uten poeng og godteri, men vi har ei heller noe egg i ansiktet. Med det så mener jeg at vi viser tendenser til bra spill, det skjer bare ikke ofte nok til at det resulterer i et press over tid. Da blir det vanskeligere å få mål nok til å vinne kamper.

Summa summarum:

Det defensive er stort sett godt. Der gjelder det mest å terpe på dødball. Offensivt så må vi bli flinkere til å bruke ball langs bakken, gjerne i et hurtigere tempo slik at rom kan oppstå. Markus Kaasa viser seg som målfarlig spiss og det lover godt.

De knusktørre kampfakta:

Bærum SK- Fløy/Flekkerøy 1-2 (0-1)

Mål: 0-1 Dekovic 27 min 1-1 Kaasa 56 min 1-2 Sigurdsen 62 min

Laget: Golden Midtgarden-Haldorsen-Hedi Ali- Slemdal (K)- Hanche Olsen- Frøysa- Aubert- Attila- Tveit Rønning-Kaasa- Berg

Bytter: Sørensen inn for Tveit Rønning 45 min- Ziko inn for Hanche Olsen 68 min – Sjøl inn for Haldorsen 80 min – Rogulj inn for Hedi Ali 89 min

Gule kort: Hedi Ali 61 min

Bærums beste: Erik Frøysa blir 400 kr rikere i form av gavekort på Storsenteret

Tilskuere: 72 betalende sjeler!