Herrer A: קשה להבין כדורגל

Asker Fotball- Bærum SK 2-1 (2-0)

Overskriften sier alt jeg tenker om dagens kamp: Fotball er et spill som er vanskelig å forstå seg på, ikke ulikt overskrifta (hebraisk). Etter å ha snakka med x antall fagfolk, så føler jeg det fortsatt er vanskelig å forstå kampen i dag! Så jeg begir meg ut på et forsøk (på bokmål), så får vi se om jeg treffer 2er eller inner10er med tastaturet.

Vi starter bra!

Det er hva de fleste mener om kampens første 15 minutter. Gutta i helgult er det (ball)-førende laget, men vår akilleshæl er at vi skaper like lite som Van Gogh når han mangla absint. Når vi så mister ballen ved Kristoffer Sørensen etter kvarteret (der Nico kommer på et godt løp, men aldri får ball), så er vi blottlagt bakover som det franske forsvaret anno 1940.

Asker «fuhrer» ballen fremover og avslutter en god kontring på enda bedre vis. Mål preger kamper påstås det, og etter 1-0 så mister vi noe initiativ. Antagelig er kampen jevn, uten at den meget godt besøkte tribuna kan la seg underholde av det som skapes. Det som skjer der ut på Føyka er mer kretsmesterskap i pasninger og brudd.

En del Gule roper på staffe for hands litt over midtveis, men å håpe på det er som å håpe John Roberts skal stemme noe annet enn ren partilinje i saker som SCOTUS behandler vedr. LWVNC v. Rucho, Common Cause v. Rucho eller Benisek v. Lamone

Lite sexy, men det er nok status det på norsk fotball nivå 3. I alle fall om man har skjemt seg bort mot Liverpool eller Leeds på tv`en!

2-0 kommer på dødball. Det er egentlig vår styrke defensivt, men akkurat nå glipper vi. Så etter halvtimen er status 2-0 til hjemmelaget. Er det som føles (noe) urettferdig sett ut i fra ballinnehav. Dog kanskje jeg måler hva som er bra etter feil måleenhet?

Vi skaper ikke noe mer det siste kvarteret heller, så til pause står det 2-0. Uavhengig av hva vi føler, mener og skulle ønske. Det som er tydelig etter 225 minutter med fotball er at vi er tannløse i den skapende fasen.

Dommeren viser brystkassa 😉

På det jevne!

Vi går ut med en slags tro. Ikke helt gnist, men ei heller uten tro. Det finnes så mange pretensiøse fotballuttrykk fra før, så tillatt meg å finne opp ett til: agnostisk tro på seg sjæl! Det er halvveis. Og slik turer og går 2.omgangen for vår del. Skal nevnes at Asker har en 450 % sjanse etter 53 minutter, men ballen går over fra kort hold.

Jo mer tida går, jo mindre skjer. Småspennede er det, men ikke verre enn hva de som slapp karantene med noen minutters margin i går kveld må ha følt i «hjem-minutt-for-minutt-med-SAS.

Halvsjanser, ok oppbygning og greie initiativ bygger ei Babylons hage. Minner mer om hagen min med ugress, løvetann og slike irriterende btune snegler.

Så når klokka har passert 90 minutter er det nok flere enn meg som skynder seg hjem for å rekke Notts County-Barnet som starter samtidig som Barne-tv.

Rett nok gir Markus Kaasa oss en liten karamell i form av årets første mål (dødball, hodestøt). Men både tro og tid har forlatt oss i det 93 minutt.

Summa summarum

Så er vi bedre innledningsvis, før Asker kontrer inn 1-0. Noe «piff» forsvinner, men omgangen er jevn på det meste. Vi har ballen mest, men hjemmelaget er mer effektivt enn NSB og VY til sammen. Derfor står det sure 2-0 feil vei halveis.

I 2.omgang har vi aldri helt mulighet. Vi er jevne, men vi mangler offensiv kreativitet (ref: Van Gogh). Så når vi først skårer er det litt for lite, litt for sent.

De sure kampfakta:

Laget: Midtgarden-Haldorsen-Kiil Olsen-Slemdal (K)-Grimstad-Frøysa-Aubert-Markus- Berg-Sørensen og Kaasa

Bytter: Ziko inn for Kiil Olsen 58 min- Tveit Rønning inn for Sørensen 58 min- Hanche Olsen inn for Grimstad 82 min- Sjøl inn for Haldorsen 82 min

Gule kort: Frøysa-Aubert-Ziko og Kaasa

Tilskuere: Flere enn hva Dolphins har på Hard Rock Stadium

Bærums beste: Erik Frøysa. God ballfordeler og etter hvert som midtstopper! Er spennende å følge utviklingen hans!