Gamle helter- hvor er de nå? Christopher Wingate

En spalte som vil komme med noen ukers mellomrom utover våren, tar sikte på å følge opp tidligere spillere i klubben som har markert seg. Sportslig, men også på andre vis. Førstemann ute er Christopher Wingate.

Han kommer fra vårt berømte 94-kull som var siste laget æresmedlem Tor Berntsen trente i klubben (regn med flere folk herfra i senere reportasjer).

«Gate» som han ble kalt her nede på «Kadda» har spilt det meste av sin barne og ungdoms-fotball i vår vakre gul drakt. Han stakk seg tidlig frem med lederegenskaper og «Minnesota-nice» væremåte.

Plassen på banen var stort sett sentral. Silkefot og falkeblikk som leste spillet som han skulle vært Tom Brady «pre-snap». Christopher tok stadig steg fra guttefotball, junior interkrets og til slutt A-laget, før en skade satt han ute for en god stund!

Solid på og utenfor banen.

Ferden videre gikk til New Hampshire, nærmere bestemt Durham og UNH (university of NH). Her ble han i fire sesonger, og fikk stadig mer spilletid, til han til ingens overraskelse ble fast på UNH som bet godt fra seg nasjonalt.

2017 adidas MLS Player Combine. January 12, 2017. Credit: Andy Mead/MLS.

Like selvsagt vanket det utnevnelser på og utenfor banen i prestasjonene.

https://unhwildcats.com/roster.aspx?rp_id=5340

Samtidig som han spilte, så tok han en master i økonomi og ledelse med bravur!

Ferden videre gikk via den amerikanske fotballigaen MLS. Der han ble draftet 17 januar 2017 i tredje runde (54 totalt) av New York City FC.

5 April 2017 så signerte Wingate med Bethlehem Steel FC (farmerklubben til Philidelphia Union).

There and Back Again

2018 ble igjen et år med skadeavbrekk, men «Gate» fikk jobb som sjefsanalytiker for universitetet han spilte for. Etter å ha jobbet seg tilbake igjen, så fikk han mulighet til å spille proff på den andre siden av kloden. I Ringenes Herre/Hobbitens hjemland: New Zealand! Der var alt hans gode enn, Markus Fjærtoft, og eventyrlysten ble ikke mindre etter en samtale mellom de to.

«Gate» i sin nåværende klubb i New Zealand: Southern United

Så som Bilbo selv, så bar det av sted til nåværende klubb: Southern United FC! De mest ivrige kan følge lagets nyheter her:

https://www.pitchero.com/clubs/southernunitedfootballclub/

Redaksjonen tok i bruk det mest moderne av teknologi, og tok en prat med Christopher Wingate (artig nok fra campusen til UNH, mens han selv var sør i New Zealand- rent tilfeldig)

-Hvordan er livet om dagen? Jeg trives veldig her nede. Bra folk. Kulturen er annerledes, mer laid back. Nå jobber jeg med business development/consulting for en tech startup på siden. På banen har jeg slitt med (fler) skader helt siden korsbåndet røk.. Så med tanke på fotballen har det ikke vært helt optimalt for min egen del.

– Hvordan spiller dere fotball på den siden av planeten? Spillestilen er ganske variert, men laget vårt prøver å spille langs bakken, med fokus på possession orientert fotball. I forhold til USA så er det nok ligaen mindre fysisk. Topplagene er ganske bra teknisk, men det er nok et steg ned fra USL (farmerligaen red.an.merk) i USA.

-Hva brukes fritiden til Det har blitt mye resing rundt og se New Zealand. Landet er så ulikt mellom de to store øyene, og her sørpå er naturen ganske rå! (Igjen kan ikke redaksjonen dy seg å hinte til filmene fra Tolkiens univers).

Vi følger opp Christopher Wingate senere, og i mellomtiden ønsker vi han lykke til på og utenfor banen!

Nestemann ut er Markus Fjærtoft!