G99: Viktig poeng borte mot Vålerenga

Runde nr. 4 i Nasjonal liga gikk for vår del av stabelen på Valle Hovin lørdag formiddag. Bærumsgutta var nok høyt oppe etter å ha slått Stabæk i forrige runde og Vålerenga var tilsvarende resultathungrige etter 0 poeng på de 3 første kampene.

Av Sjur Aalvik

Nasjonal liga
Vålerenga – Bærum, lørdag 23. mai

Det ble en dårlig førsteomgang – egentlig av begge lag. Men Vålerenga var litt mindre dårlige enn oss og ledet derfor 2-0 til pause. Det første målet kom etter innlegg fra kanten og heading i mål. Mens mål nr. 2 kom etter et flott skudd fra like utenfor 16-meteren som satt helt oppe i hjørnet og utagbart for Håkon. Felles for begge målene er at vi ble for lite flinke til å gå i press og deretter holde presset helt til ballen er borte. To fine, men enkle mål for Vålerenga. Samtidig hadde vi også våre sjanser. Mikkel var nærme et par ganger og det samme var Håvard. Vi hadde også en sjanse som ble reddet på streken etter litt klabb og babb i feltet… Så vi hadde absolutt våre sjanser.

I andre omgang tok vi over og motstanderen måtte begynne å bruke ulovlige midler. Etter flere gule kort (og 5 minutters utvisninger) fikk en av VIF-gutta gult nr. to og derfor rødt kort. Ikke lenge etterpå var det direkte rødt til en Vålerenga-spiller som prøvde seg på en «wrestling» øvelse på Håvard. De spilte derfor de siste 10-15 minuttene med 9 mann – hvor de da selvsagt la stort sett alle i forsvar, og hadde en hurtig spiller å kjøre kontringer på.

Marcus Just

Men, dette var vår omgang. Etter ca 6 minutt var det Just som fikk hull på byllen. Han kom seg løs i feltet og fikk avsluttet til side for både forsvarere og keeper. Dette gav gutta håp om å snu dette. Og sjanser hadde vi mer enn nok av. Det var stolpeskudd, redninger på streken, headinger over og mange sjanser som ble blokkerte før de nådde målet. Vi var gode, men Vålerenga forsvarte seg heroisk. Til slutt var det «krigeren» Lasse som fikk avslutte etter en kort corner variant fra Marius til Håvard, som la inn til Sander som avsluttet og Lasse styrte den i mål – med 3 ordinære minutt igjen. Vi fortsatte å trykke på med sjanse etter sjanse, men etter 4-5 overtidsminutter ble det avblåst og poengdeling.

Første omgang var under pari fra vår side og andre omgang var god. Resultatmessig kan vi kanskje si at det er godt å ta poeng borte mot Vålerenga. Men stemningen i garderoben etter kampen var nok preget av at vi følte oss snytt for 3 poeng. Vi hadde masse sjanser men de blå stod godt i mot og vi hadde ikke marginene på vår side i noen av omgangene.

Nå er vårsesongen halvspilt og etter 4 kamper ligger vi på en 5. plass av 8 lag. Det interessante er at begge lagene som har slått oss så langt i år – ligger bak oss på tabellen. Men, det er jevnt både oppover og nedover. Det virkelig gledelige er at vi biter godt fra oss i dette gode selskap.

Nå gleder vi oss til tur til Bodø neste helg og kamp mot Bodø Glimt lørdag 30. mai kl 1530!