G99: 5 strake seiere til BSK 1 – klart for 8-delsfinale fredag kl 10!

16:30 BSK1 – Roterud
Neste hinder for Bærum 1 var Roterud i 16-delsfinalen. Dette var et lag som slo oss innendørs i romjulen og tiden for den søte hevn var kommet.
I kjent stil tar Bærum initiativet fra første spark på ballen. Etter ca 15 min vinner Christian en hodeduell og via Kasper havner ballen hos Marius på 16 meteren. På hel volley smeller det i nettet, 1-0.

I annen omgang forsetter Bærum  og styre kampen. Jahr har lite å gjøre før en vanskelig ball spretter i tverra. Bærum setter inn et ekstra gir og da går for fort for trauste hedmarkinger. Christian setter fart med et herlig raid på høyresiden og legger en perfekt pass til Kasper som kliner til på hel volley. Minnene fra Marco Van Basten dundrer inn i Hjørring. Så er det Ola som setter fart i Usain Bolt tempo og takles ulovlig. Jeppe er sikker som Norges bank på straffen (igjen) 3-0. Bærum til 8-dels mot Randesund i morgen tidlig mens Roterud må hjem og se på elg i de dype skoger. Som Massimo synger: «Du kødder ikke med Bærum».

15:40 BSK3 – Hinna
Det ble dessverre nok et tap for tredjelaget. Hinna scora 4 mot våre 0. Vi er skadeskutte – ikke alvorlig, men flere er ikke spillbare. Matta i buret er kampens helt! Over og ut, og vil videre sammen med BSK2 utgjøre en durabelig heiagjeng for G99 Bærum 1!

14:30 BSK2 – Løvenstad
Vinn eller forsvinn og Løvenstad i nydlige orange drakter på motsatt banehalvdel. Bærum starter kampen klart best mot fysisk stor motstand. Etter 15 minutter får Løvenstad en helt unødvendig straffe som settes sikkert i mål. Bærum jobber videre og Håvard utligner etter et massivt Bærum trykk. Pause og 1-1.

Trener Fredrik ønsker mer presisjon i pasningsspillet og ro med ballen. Etter 3 minutter scorer Løvenstad på et lykkeskudd som smeller i krysset fra 30 meter. Har ikke sett lignende tur siden Kjetil Rekdal utliknet for Norge mot England i 1992. Dette gjør Bærum spillerne stresset og finspillet vi har sett i vårsesongen er fraværende. Innsatsen er det ikke noe og utsette på, men vi kommer ikke nærmere enn et skudd i tverra. Vi dytter flere mann fremover og det ender med en Løvenstad kontring og 1-3. Vegard er svært nære på og putte mot slutten, men tiden løper fra oss. Dana Cup er over for Bærum 2, og det er bare og se fremover mot en sterk høstsesong.

08:30 BSK1 -Rygene
Vi kjører på fra første spark og etter få minutter sender Marius en herlig pass til Kasper på åpent mål 1-0.  Nydelig klikk-klakk-spill med mange trekk ender med en sikker avslutning av Christian og 2-0. Rygenes første angrep ender i en staffe som settes hardt oppe til venstre. 2-1. Bærum har ballen og spillet men Rygene kontrer pent inn 2-2. En real kalddusj. Nok er nok og Bærum bruker 20 sekunder på og sette 3-2. Kasper skyter fra 16 meter og Christian setter inn returen.  2 min senere setter Kasper 4-2 etter mange trekk og en lissepasning fra Marius på kant. Her går det unna og fomlende forsvarsspill  gir Rygene en unødvendig redusering. Dette gir blod på tann og minuttet senere står det 4-4. Totalt unødvendig.

Pause etter en merkelig omgang. Etter et konstant Bærum press fra start i andre omgang sitter endelig 5-4 etter ca 7 minutter. Dette i form av et nydelig raid av Ola langs siden før Kasper smeller kula i mål. Minuttet etter setter Chris 6-4 og nervene på sidelinjen roer seg noe. Bendik setter fart på siden og serverer Morten en krempasning på 7 meter. 7-4 og spikern i kista. Bærum forsetter og denne gang avslutter luftens baron Bendik på hodet. 8-4. Christian avslutter ballet med 9-4 mot slutten av kampen.

Vi tar med oss et klart avansement, 9 mål fremover og lærdom av de 4 billige målene vi slapp inn.