G99: Siste reisebrev fra Vänersborg

(info om hjemreise finner dere i egen sak under reisebrevene)

Søndag startet med trening på kunstgress her i Vänersborg, mens vi etter lunch dro til Trollhättan igjen for trening på naturgress i Slätthult. Det var deilig vær, selv om det blåste mye her også. Det var nok en dag med mye trening med ball og spill. Gutta fikk kjørt seg bra, men de som ble mest svett var nok ballguttene (Oskar, Sverre og Sjur) – regner med at dere skjønner hvilken retning mange av skuddene gikk?

Godt å se at gutta får dekt sitt behov for kroppskontakt når de er på tur!

Godt å se at gutta får dekt sitt behov for kroppskontakt når de er på tur!

Før siste trening på søndag, fikk vi de to siste på plass. Maren har vært i Karlstad på J99 cup, og hun og Sverre kom ned til oss på ettermiddagen. Selvsagt fikk vi også sett litt engelsk fotball, selv om det kun ble første omgang av Liverpool – Manchester City. Etter treningen dro vi inn til sentrum og spiste biff. Det var deilig med litt miljøskifte og annerledes mat (selv om maten vi får er veldig god). Tror vi var ganske greie kunder av Koppargrillen denne kvelden. Vi forhåndsbestilte 31 biff med pommes frites og grønnsaker samt en brus til hver, kom på restauranten kl 1930 og var ute 50 minutter senere…

Mandag var vi tilbake på kunstgress igjen, med strålende sol. Første økt var gruppene delt i første- og andrelaget med spill og ferdighetstrening. Etter lunch var det spill, første- mot andrelaget. Andrelaget hevet seg til et veldig godt høyt nivå til denne kampen og gav de andre gutta svært god kamp. Det endte faktisk med seier til andrelaget (pga; siste mål vinner…), men seier er seier. Alt dette på tross av et relativt lite løpssterkt midtforsvar i andre omgang (Frederik og Sjur)!

 

SONY DSC

G99 stemningsbilde

Da vi kom tilbake til hotellet tok Tim og Frederik spillermøter med lagene sine, før de gjennomførte spillersamtaler en til en.

Høydepunktet på mandag, var nok vår interne talentkonkurranse!

Gutta fikk fredag i oppgave at hvert rom skulle fremføre noe foran de andre. Vi hørte rykter om øving og planlegging, men var spente da vi satte oss inn i konferanserommet kl 2100. Kreativiteten var enormt bra, og det samme kan sies om «motet» til gutta.

 • Et rom kjørte sang – tror det var One Direction.
 • Et rom valgte opera – med Andrea Bocelli
 • Et rom arrangerte spisekonkurranse – hvem spiser faktisk senest på laget. Her ble aktørene gitt et rundstykke og et knekkebrød og deltagerne var Vegard og Henrik T. Vegard valgte nok litt feil og startet med knekkebrødet som ble litt tørt – så Henrik tok innersvingen på han, selv med 20 tygg av hver bit. Vi er derimot litt usikre på hvem som egentlig vant – Henrik spiste mest (før de måtte avbryte pga for liten tid) og ble kåret til vinner, men Vegard var egentlig den som spiste minst og senest… hmmm…
  G99 talent 2

  Noen er mer komfortable i spisekonkurranser enn andre…

 • Et rom valgte sang, dans og koreografi – tror kanskje det også var One Direction, med Even som dansende og syngende frontfigur.
  Ingenting å si på innlevelsen her nei...

  Ingenting å si på innlevelsen her nei…

 • Til slutt har vi vinneren – som ble kåret på originalitet. Dette var rommet til Håvard, Chris T, Antonio, Morten og Fredrik H. Antonio fremførte et dikt før gutta danset det jeg kanskje vil kalle fridans med en blanding av hiphop og mer tradisjonell «bevegelse til musikk».
  Poeten Antonio...

  Poeten Antonio…

  Fridans...

  Fridans…

Tirsdag blir det en morgentrening før vi etter lunch setter kursen hjemover. Det har vært flotte dager i Sverige med gode treninger, mye latter og godt sosialt preg på samlingen. Undertegnede har fått gleden av å være med å spille litt underveis og kjenner nå at stølheten har tatt overhånd. Oskar, Thore og etter hvert Sverre – har bidratt med transport og ikke minst som ballgutter. Trenerne har stått på både seint og tidlig med godt planlagte økter, gode spillersamtaler og «kveldsrunde» hver kveld for å sikre ro og orden på rommene.

Nå ser vi frem til serieåpning i neste uke, Portugal tur, Norway Cup (ble bestemt nå i helgen) og så en spennende høstsesong.

Takk for denne gang, og god påske til alle sammen!