G99: OPPTURnering på Hamar

 

Foto: Marit Hellan/Hanne Mauseth

Da webansvarlig ankom point of interest – Quality Astoria lørdag kveld, spiste guttene kveldsmat og spilte FIFA. Status etter dagen var som følger:

FØRSTELAGET har MEGET overbevisende toppet sin gruppe med målforskjellen 26-0! Storeslem til tross – vi tar ikke av. Motstanden (Herkules, Modum og Ranheim/Jonsvatnet) var nok av det lettere slaget, og vi har en viktig nullstillings-jobb å gjøre inn mot første kamp i sluttspillet søndag. Her noen glimt fra kampen mot Modum som endte 9-0.

Håvard scorer to mål i denne kampen. Godt jobba!

Håvard scorer to mål i denne kampen. Godt jobba!

 

Kasper scorer ett og Christian to.

Kasper scorer ett og Christian to.

 

Morten er fornøyd med tingenes tilstand.

Morten er fornøyd med tingenes tilstand.

 

Kapteinen henger høyt. Torkel scoret det fjerde målet i kampen på frispark.

Kapteinen henger høyt. Torkel scoret fjerdemålet i kampen på frispark.

 

En av mange scoringer...

En av mange scoringer…

 

Jahr får komme ut å leke med gutta....

Jahr får komme ut å leke med gutta….

... og det kan gå temmelig hardt for seg!

… og det kan gå temmelig hardt for seg!

 

ANDRELAGET kan også ta natta som gruppevinner i nivå2-turneringen. Lørdagen startet med sterkt spill, men dårlig uttelling mot Årvoll 2. Vi blir liggende under med ett mål til pause, men Elvar klarer å utligne i andre omgang. 1-1 mot Årvoll var kanskje «så där», men vi er fortsatt med. Drøbak/Frogn må dessverre trekke sitt lag i denne gruppa, og de gjenværende lag får alle tre poeng på tabellen. Her er noen glimt fra denne kampen.

Maren er ikke snauere enn at hun varter opp med litt riverdance ved avspark.

Prøver Maren å få med gutta på litt linedance ved avspark? Næhh – Mads og Elvar vil heller spille fotball 😉

 

Bærum presser!

Bærum presser!

 

Stødig kar!

Stødig kar!

 

Siste kamp i andrelagets gruppespill går mot Vind2, som tidligere på dagen hadde slått Årvoll-gutta 3-1. Vi har banespillet i første omgang, men til pause står det fortsatt 0-0. De som fulgte kampen direkte på facebook (anbefales!!) vet at andre omgang tok helt av. Det hele ender 6-1, og dette bildet sier en hel del om stemningen.

Sentral i denne kampen, Henrik (66) og Even jubler, og kapteinen er ikke så rent lite stolt!

Sentral i denne matchen, Henrik (66) og Even jubler.Kapteinen er ikke så rent lite stolt!

 

En fokusert Herman bidrar med to assist i denne kampen.

En fokusert Herman bidrar med to assist i denne kampen.

 

Det jobbes hardt over hele banen!

Det jobbes hardt over hele banen!

 

Så er det søndag, og klart for sluttspill.

Først ut – FØRSTELAGET i 1/8-finale. Motstander lokale Ottestad – vinner av sin gruppe med 9-0 i målforskjell.
Her gjør Tim en suveren jobb med gutta. De går på banen ydmyke men tente, og fullstendig på jorda igjen etter målfesten på lørdag.

Undertegnede rakk å se første omgang før ferden gikk til andrelagets kvartfinale. Og FOR EN OMGANG. Så til de grader organisert, fokusert og energisk fotball har vi knapt sett av dette laget før!

Even jobber knallhardt!

Even jobber knallhardt!

 

Det starter med at Chrstian kjemper inn 1-0.

Det starter med at Chrstian kjemper inn 1-0.

Før kampen er 5 minutter gammel skjer dette:

Mottar fra Christian

Stormløp. Marius mottar fra Christian…

...finter og drar av...

…finter og drar av…

...skyter - 2-0!!

…fyrer av et velplassert skudd = 2-0!

Deretter er det Olas tur – etter fint innlegg fra Mikkel.

Glede i laget - Ola hedres.

Glede i laget – Ola hedres.

3-0 til pause. Jeg forlater, men på facebook kommer det meldinger om at det gode spillet fortsetter. Håvard signerer målprotokollen på 4-0 etter målgivende av Even.

Kvartfinale for BSK2
Det kunne se ut som andrelaget hadde fått omtrent samme medisin som sine lagkamerater på BSK1 før denne kampen. På Fart-banen ble det nemlig nettopp det – FART. Men ikke bare tempo. Kalde, fokuserte fotballhoder og tekniske ferdigheter også. Publikum kunne bare smile og konstatere at dette laget VIL noe!

Det begynner med 1-0 av Herman etter stang ut fra Slagman. Så serverer vår blomstrende spiss Henrik en nydelig lobb som går i nota til jublende tilrop fra sidelinja. Også her er Oskar sentral med assist. Pause på 2-0.

Godt jobba Slagman!

Godt jobba Slagman!

Bjercke ser virkelig ut til å trives i store rom langt fremme på banen.

Bjercke ser virkelig ut til å trives i store rom langt fremme på banen.

På 3-0 får vi hjelp av motstander, men Elvar er siste gule på ballen. Henrik er igjen på ferde med 4-0 før Elvar i ren karate-stil setter det femte.

Ikke noe å si på innsats og vilje her!

Ikke noe å si på innsats og vilje her!

Så – meget gledelig – Maren putter sitt første mål på G99 – gratulerer!

Maren fortjener klapp på skuldra. Ikke bare for dette målet, men for meget godt spill i hele turneringa!

Maren fortjener klapp på skuldra. Ikke bare for dette målet, men for meget godt spill i hele turneringa!

 

I Millads fravær fikk Vegard ansvaret på venstresiden bak. Solid innsats i 250 minutter!

I Millads fravær fikk Vegard ansvaret på venstresiden bak. Solid innsats i 250 minutter!

 

Even setter de to siste målene og kvartfinalen ender 8-0.

Even setter de to siste målene og kvartfinalen ender 8-0.

Neste post denne sluttspillsøndagen er kvartfinale på Stange mellom Bærum 1 og Jerv. Sistnevnte slo ut Strømsgodset i sin 1/8-finale. Denne kampen har vi ingen bilder fra, men ryktene sier at det ikke var så veldig mye å forevige… MEN det starter bra. Ola setter 1-0. Jerv utligner OG setter inn sitt andre kort tid etter. Håvard gir nytt håp på 2-2, godt over midtveis i andre omgang. Står dette seg er vi videre på siste mål. I stedet lager vi straffe – en mulighet Jerv ikke lar går fra seg. 3-2 blir sluttresultatet, og snipp snapp snute – førstelaget er ute.

Omtrent samtidig starter andrelagets semifinale på Fart stadion. Herfra er dessverre heller ingen bilder, av den enkle grunn at det ble for spennende for fotografering.
Laget forsetter å levere glitrende spill. Tempo ala førstelaget til tider. De stoler på seg selv og hverandre. De vil frem-frem-frem, med hode og kropp i tilnærmet perfekt synk.
Henrik leverer den forløsende 1-0 scoringen. Oskar setter 2-0, publikum er i ekstase (også på face;). Pause.

Laget begynner andre omgang i samme stil. Etterhvert kommer BSK1 for å heie frem sine SATS-kamerater og Bærum varter opp med god underholdning, sjanse på sjanse. Så får Henrik hull på byllen igjen. Alene med keeper – nice! Henrik får også foten sin på sistemålet, men det gir jeg i grunnen Sammy mer eller mindre hele æren for – etter manns jobb på høyre kant som premieres med innlegg fra nesten død linje. Værsågod Henrik Bjercke – hilsen Samuel Nes!

Finaleklar!

Finaleklar!

FINALE!
Det ryktes at Haugerud har utnyttet sine to sjanser godt i sin semifinale og dermed slått ut Holmen (som visstnok stod for fotballen resten av kampen). Såvidt meg bekjent er Haugerud et lag vi ikke har målt oss mot før.

Finalen er i gang. Bærum åpner best og står for spillet, for det meste på Haugeruds banehalvdel. Men – noe er forandret. Det går tregere. Mer nølende. Det bølger frem og tilbake – dessverre i slow motion i forhold til semifinalen. Lagene går til pause på 0-0.

Andre omgang starter bedre. Mange gule sjanser, og det er tilløp til panikk i Haugerud-leiren. Men – hva skjer – joda: Haugerud er igjen laget som står for uttellingen. 1-0 etter høyt langskudd over keeper. Med dette kommer enda en dose nerver seilende. Ingen god kombinasjon med slitne hoder og ben. Guttene kjemper og prøver så godt de kan i denne situasjonen, men dessverre ebber kampen ut i Bærum-tap.

Dette er for mange av gutta første finaleerfaring etter at de begynte med 11er-fotball. Håper veien frem til finalen huskes best, og at lærdom legges på finale-erfaringskontoen til vi neste gang er i samme morsomme situasjon.

Maren har levert varene hele helga!

Maren har levert varene hele helga!

Kjempemorsomt å følge begge lagene denne søndagen. Stolt av dere!