G99: Oppsummering av Notodden Legea Elite

Etter en tyngre treningsperiode var det tid for å spille kamper med betydning igjen. De siste ukene har vært preget av mye skader og fravær som igjen har gjort treningskamper og treninger noe ustabile. Det er ikke på denne tiden vi skal være på vårt beste, men energien og fokuset måtte endres.

En uke før cupen på Notodden tapte vi 3-1 for Nøtterøy. Dagen etter slo vi tapende finalist fra Notodden, Flint-Tønsberg, med samme sifre. Før kampen mot Flint hadde vi en lengre peptalk som tydelig ga resultat i form av seier, men også en påfølgende god treningsuke. Når man kommer hjem fra en trening og er sliten, men også glad eller oppstemt, har vi hatt en god trening. Hvis man er det motsatte, sliten og sur, så er det ikke alltid like gøy og heller ikke lett og ta nye steg. Samtidig er det viktig og «gå i kjelleren» noen ganger for å få fremgang. Vi var med dette på vei ut og opp av den berømte kjelleren, og viste dette allerede i første kamp mot Notodden. Fokuset før kamp var så enkelt som at vi skulle gi hverandre trygghet i form av å dekke rom for hverandre. Vi må tørre å slippe oss mer løs offensivt og dermed må for eksempel en back kunne gå i angrep med visshet om at kanten eller midtbanen tar jobben for deg ved overgang i mot. Dette vil igjen skape større bevegelse og flere rom for oss å boltre oss i. I denne kampen klarer vi nettopp dette og vinner fortjent 2-0 etter scoringer av Marius og Markus. I tillegg har vi 4 i treverket, noe som absolutt er godkjent i 2×25 min mot en ok motstander. På 1-0 har Haakon en matchvinner redning av høy klasse, og som vi sier: vi har KEEPER vi! En perfekt start!

Etter en god nattesøvn på et av Sjurs mange hoteller og påfølgende frokost av høy kvalitet var vi klare for å sikre sluttspillet. Vi møter Ørn-Horten som vi tapte 2-1 for senest i oktober (Odd cup). Vi vet fra den gang at dette er et lag som spiller på fysikk og er veldig direkte når de vinner ball. Fokuset var derfor å gå i «krigen», tåle å få litt juling og samtidig gi litt. Vi måtte også være aggressive når vi mistet ball slik at de ikke fikk være direkte. Når vi spilte ball måtte det være med tempo og vi ønsket selvfølgelig å bygge videre på gårsdagen med mye og mange bevegelser i riktig retning. Vi går ut og styrer matchen fra start, Ørn gjør det vanskelig for oss og lager mange unødvendige frispark som de slipper billig unna. Samtidig er de farlige de gangene de får slått langt bak vår forsvarsfirer. Christian gjør 1-0 på en av de mange etterslengerne, på nydelig vis fra ca 20 meter. Ikke lenge etter setter Just 2-0 med utsiden av foten på et pent langskudd. Rett før pause header han i stolpen, men pause resultatet blir 2-0. Selv om vi leder greit, virker vi noe stresset og lar Ørn ødelegge for oss med sitt fysiske og noe grisete spill. Det virker også som vi blir litt paralysert av at de er høylytte i praten. Vi må roe ned med ball, men samtidig klare å ha tempo slik at Ørn ikke klarer å stresse oss. Tidlig i 2. omgang reduserer Ørn, vi blir enda mer stresset men klarer allikevel å ro det i land. Ørn var farlige de gangene vi mistet ballen og de fikk slå opp på tre store angrepspillere. Mener at vi skapte de farlighetene ved å være for upresise i oppbyggingen av spillet. Allikevel ble det aldri farlig nok og vi skal ha skryt for måten vi taklet kampen på. Dette var god læring og vi viser styrke ved å kunne takle slike type kamper også. Sluttspillet var sikret!

Siste kamp i gruppespillet gikk mot HamKam som hadde imponerende resultater mot Notodden og Ørn. Vi ønsket å ligge lavt og trene på å skyve, pushe og kjøre overganger. I og med at jeg måtte i et bryllup, var det Bakke som styrte fra linja. Ut i fra rapportene hadde vi god kontroll i 1. omgang hvor Christian scoret fra corner og vi ledet 1-0 til pause. Etter pause scoret HamKam på frispark og straffe og vant 2-1. Vi viser at vi er helt på høyde og i en tidligere gruppespill kamp, hadde vi vunnet. Vi tar 2. plassen, får sove en time lenger og møter Lyn i kvartfinalen.

Vi kjenner også Lyn godt og har kun tapt en kamp mot de tidligere, vi banket dem også 5-1 tidligere i vinter. Vi måtte derfor ikke undervurdere og vi måtte være aggressive i presset og ta ut mann. Føler vi har grei kontroll hele kampen igjennom men er altfor upresise i oppbyggingen og i siste tredjedel og taper 2-0. I pausen blir det kommunisert at det virker som vi har god kontroll, men er altfor upresise. Når man ser hva som skjer med oss etter 2-0 scoringen burde vi ha fyrt opp enda mer og etterlyst høyere aggressivitet. I 2×25 minutter kan man ikke være tålmodige..

Når det er sagt mener jeg at dette var et steg i riktig retning etter en litt ustabil periode. Vi viser at vi kan hevde oss og gjør en god figur. Vi får også en god pekepinn på hva det må trenes på i ukene fremover. Vi slipper for eksempel inn 4 av 5 mål på dødball, 2 straffer og 2 frispark. Spillemålet kommer mot Lyn når vi trykker på fremover, naturlig nok. Vi scorer også noen flotte mål og har flere gode angrep som viser at vi har mye å gå på. Det vi må vektlegge aller mest i ukene fremover blir en tydelig plan og trygghet i oppspillsfasen. Vi må også lære oss å gjøre ting enkelt i perioder med hardt press og stress. Dette skal vi klare!

Det viktigste er at alle mann kommer med stor innsats og stort fokus, kun det skaper utvikling som spiller og som lag.

Tim