G99: Nesten-ulykke for begge SATS-lagene i serieåpningen

Sandvika stadion søndag 18. august kl. 1800: Bærum 1 vs. Rommen

Av Rune Brynhildsen

Helgen kunne ha gått fra vondt til verre for førstelaget.

4-4 for Rommen i høståpningen i 1. divisjon har likevel gitt spillere og trenerteam noe å tenke på, og enda mer og øve på. Men ett poeng føltes likevel som en halv seier, sett ut i fra prestasjonene.

Gjestene fra Oslo øst var nærmest fast fisk i garnet før hvilen. Bærums midtbane og forsvar lot seg gang på gang overliste av gjestenes farligste våpen: Lange, raske overganger etter enda lengre utspark og klareringer fra Rommens målvakt. Det smalt i stolper, ble reddet nesten på streken mens forsvar og midtbane ved flere anledninger ble fraløpt.

Men lykken står den gode bi, med god hjelp fra en kvikk Jahr i bakerste skanse.

I andre enden av banen var Hancke og Gregers’ nær ved å lykkes ved flere anledninger, i god samhandling. Men det ble bare med «nesten».

0-0 ved pause var helt greit, og litt heldig.

En heit hårføner fra Tim i pausen var igjen på sin plass. Og den så ut til å få både sveisen og fokus på plass.

5 minutter ut i andre omgang fikk Bærun endelig hull på byllen: Opprulling på høyresiden, veggspill mellom Ola og Kasper – der førstnevnte satt en flatt kryper i motsatt hjørne fra åtte meters hold.

Og nå ble det kortere mellom klappsalvene. Bærum fortsatte å trykke på, med fine kombinasjoner smålekre detaljer og hurtige kontringer.

2-0 kom på en slik hurtig overgang. Kasper fant et hull i Rommen-forsvaret, presist til en stormløpende Håvard, som rundet keeper og trillet ballen i mål. Minuttet senere traff både Marius og Ola metallet – og i påfølgende angrep kunne fire forsøk gått inn.

Istedet snudde kampbildet totalt. Først kontret gjestene utagbart inn 1-2, og i neste angrep ble forsvaret påny overlistet: 2-2.

Men Bærum kom tilbake, og 3-2 satt fint etter godt raid fra Even, som fant en stormløpende Kasper.

Men gjestene gikk rett i angrep etter avspark, og overlistet påny et stillestående, forsiktig forsvar. Også 3-4 kom på kontring.

To minutter før slutt reddet Hancke æren og litt av kvelden da han utliknet.

Men det er fortsatt et stykke frem til den dejlige følelsen og flyten fra Danmark.

———————–

Kringsjå gress søndag 18. august klokken 1800: Lyn 2 vs. Bærum 2

Av Morten Borgersen

Etter en strålende vårsesong og klar seier i serien, var det i dag klart for første kamp i høstserien med  ny pulje og antatt bedre motstandere.

Fra første spark på ballen tar Bærum kommandoen og spiller ball i hatt på en vanskelig, våt og tung gressmatte. Lyn kommer seg knapt over midtbanen og vi skaper flere store sjanser. Brede brenner et skudd 2 mm over og Morten setter ballen forbi keeper men dessverre i stolpen.

Mot spillets gang er det Lyn som tar ledelsen på sin første sjanse etter ca 20 minutter. Et pent gjennomspill hvor Fredrik er sjanseløs 1 mot 1. Om ikke det var en stor nok kalddusj så åpner himmelen seg og gjør banen ennå mer utfordrende. Når Lyn i tillegg får en billig straffe minuttet før pause, får Bærum spillerne føle litt på at verden ikke alltid er rettferdig.

Alle er skjønt enige i pausen at dette er fullt mulig og snu. Bærum fortsetter og dominere kampen og det er i perioder mye pent spill. Lyn spillerne blir løpende i mellom,  og spiller i perioder småstygt.  Totalt  4 gule kort er ikke hverdagskost på dette nivået.

Even er svært nære en redusering etter en pen stikker fra Elvar, men en god keeper redder igjen. Filip og Vegard er ofte med i angrep og bursdagsbarnet Morten reduserer pent til 1-2 etter at Filip vinner en duell på siden.

Regn er blitt til sol og det er 25 minutter igjen av kampen. Alle med gule drakter viser 100% innsats over hele linja, og det er befriende når Oskar reduserer til 2-2 ca 7 minutter før slutt. De siste 3 minuttene har vi 4 cornere og et frispark som alle kunne gått i mål. Nærmest er Elvar som nikker en presis pass fra Morten knallhardt i tverra, den hadde fortjent en annen skjebne.

Et skuffende resultat, men likevel veldig mye positivt og ta med seg videre fra kampen: Vi er spillemessig 44 hakk opp fra Dana Cup, vi ligger under 0-2 og viser herlig moral ved og  komme tilbake i kampen. Det er i perioder mye pent spill hvor ballen spilles på 1 touch, vi skaper sjanser og det jobbes knallhardt av samtlige spillere i hver duell. Undertegnede mener vi hadde vunnet med 5 mål på kunstgress. Det var tunge og vanskelige baneforhold og selv om dette er likt for begge lag så taper det desidert beste fotballaget mest på dette. Fra Lyn leieren ble det overhørt en oppsummering fra 1 av spillerne:» gutter 2-2 er drittbra», Bærum kunne vunnet 200-0. Kanskje litt i overkant, men et godt bilde av kampen.

Ny kamp på onsdag, da skal vi ha 3 poeng.