G99: Nasjonal Liga – Bærum slo Stabæk

I en svært spennende batalje på Kadettangen onsdag kveld, fikk Bærum en etterlengtet seier over Stabæk i den nasjonale G16 ligaen. Kampen inneholdt det meste man kan forvente av et sånt nabooppgjør – mange mål, gode prestasjoner og mye nerve!

Som en ekstra dimensjon, er det flere av spillerne som har spilt for begge klubbene – blant annet har Stabæk 3 forhenværende Bærum kapteiner på laget…

Det var Stabæk som kom best i gang og nærmest overkjørte Bærum de første 15-20 minuttene. Det var sjelden BSK gutta fikk låne ballen og når de først fikk låne den var det for å klarere og stålsette seg for nytt godt spill av Stabæk. Før det gått 10 minutt stod det også 0-1 på stadiontavla etter et flott angrep og mål av Kristian Thorstvedt. Etter hvert jevnet kampen seg litt ut. Bærum kom mer med, men dette var helt klart Stabæk sin omgang.

håvardarkiv

Arkivfoto Håvard Hjermstad

Hva trener Tim Søberg sa til gutta i pausen vites ikke, men at det hjalp – kan alle være enige om. Ikke minst kom «supersub» Håvard Hjermstad inn i reneste Ole Gunnar Solskjær stil. Og vi røper ikke mye når vi sier at dette ble kampens store spiller. Håvard har spilt i Stabæk for noen år tilbake, men i dag var det ingen tvil om at gult var fargen og han satte likeså godt inn et ekte hattrick i løpet av de første 20 minuttene av andre omgang. De siste 25 minuttene ble nervepirrende for alle hjemmesupporterne. Men selv om Stabæk i denne perioden hadde ballen mest, var det litt fantasiløst angrepsspill og lite farlige sjanser. Og de farlige som kom, ryddet en svært god keeper (Håkon Gullbekk) opp i umiddelbart.

Reduseringen til 3-2 kom to minutter på overtid, men den kom nok for sent. Det var tidligere Bærum spiller Torkel Mellin-Olsen som headet ballen inn. Men stort mer ble det ikke tid til, for to minutter senere ble kampen blåst av og de gule kunne juble hemingsløst over en svært etterlengtet seier over de blå fra Bekkestua. Lagene har spilt flere kamper mot hverandre i ungdomsfotballen (de siste 3-4 sesongene) og det har alltid vært jevne kamper. Men Stabæk har trukket det lengste strået hver gang. Og alle kampene har vært spilt på Nadderud. Men, nå var det Kadettangen som var arenaen og hjemmefordelen skal man ikke kimse av…

Oppsummert kan vi si at Stabæk hadde ballen mest men Bærum ville mest. Mens de blå trillet ball mye frem og tilbake på egen halvdel og rundt midtbanen, gikk de gule mer rett frem med ballen når de vant den. Derfor skapte de mange farlige sjanser og scoret flest mål i kveld. Dette ble aldri kjedelig og spenningen holdt seg til siste fløytesignal!

Nasjonal liga for G16 lag er en nyvinning for året 2015 som Norges Fotballforbund står sammen med Norsk Toppfotball om. I utgangspunktet fikk alle 16 Tippeligalagene tilbud om å være med, men da 3 lag takket nei fikk de 3 best rangerte Obosliga lagene fra forrige sesong tilbudet. Derfor kom Bærum inn i selskap med de beste lagene i Norge. Serien er delt opp i 2 avdelinger med 8 lag i hver. I avdelingen til Bærum og Stabæk er det 6 østlandslag (Strømsgodset, Vålerenga, Lillestrøm og Sarpsborg08) i tillegg til Tromsø og Bodø Glimt. Disse skal spille enkel serie nå i vår med totalt 7 kamper. Til høsten skal de 4 beste møte de 4 beste fra den andre gruppen (som også består av 8 lag fra Kristiansand i sør og langs kysten til Rosenborg i nord – tippeligalagene på denne strekningen samt Sandnes Ulf og Brann) og de 4 nederst på begge tabellene skal møte hverandre.

Stabæk har vunnet sine to første kamper i Nasjonal liga. Først slo de Sarpsborg08 borte med 2-3 og deretter slo de Tromsø på Nadderud med 4-1. Bærum har tapt begge sine to første kamper på tross av godt og jevnt spill. Først ble det tap på Kadettangen for Strømsgodset med 3-0 og deretter tap borte mot Lillestrøm med 2-0.