G99: Førstelaget hadde hovedrollen i «grøsser» på Nadderud

Tekst av Sjur Aalvik og trenerkommentar nederst.

Stabæk spiller som vi forventet, mye ball. Vi lot de trille ball i eget forsvar, men med en gang ballen begynte å gå fremover – var vi på de med en gang. De fikk lite rom og egentlig lite gjort. Samtidig kjørte vi ballen hurtig fremover med en gang vi vant den. Førsteomgang ble jevnspilt, men med et lite overtak til Stabæk. Dog, gikk vi til pause med 0-0.

I andre omgang startet det jevnt, men med et sterkt press av Bærum i siste halvdel av omgangen. Stabæk begynte å gjøre feil både i forsvar og fremover, noe som gav oss store sjanser. Med litt hell kunne vi fått flere mål i den perioden.

Til slutt tapte vi 1-0 etter at Stabæk fikk et litt ufortjent frispark på hjørnet av 16-meteren. Det ble satt utagbart i krysset – et flott mål. Vi som stod på sidelinjen, følte vel at det var litt urettferdig at vi skulle tape på et feildømt frispark. Men, Stabæk hadde mange svært farlige sjanser i løpet av kampen og sånn sett var det ikke så mye å si på resultatet. For å si det litt annerledes; Jahr hadde ingen stille kveld på jobben denne gangen…

Spillerne kjempet og stod på gjennom hele kampen. Vi hadde kontroll i forsvaret – vi kriget på midtbanen – og vi hadde krigere i angrep. Det holdt nesten helt inn og som nevnt ovenfor, med litt flaks kunne vi tatt ledelsen. Høydepunktet hadde selvsagt vært om Olas brassespark hadde gått innenfor stanga i stedet for å treffe stanga, helt på slutten…

Dette er en kamp vi kan være stolte av – og vi viser at vi er på høyde med Stabæk.

Vi får håpe vi møter de på Kadda snart!

—————————————————————————————————————–

Trenerkommentar:

Kampplanen vår var å gå ut med presshøyde 10 meter inn på Stabæks halvdel. Når Stabæk kom hit, skulle vi være aggressive, tålmodige og vise duellstyrke. Ved ballerobring skulle vi være direkte fremover i banen. 1. omgangen syns jeg Stabæk styrer mye og viser at de har en klar plan i det de foretar seg med ball. Samtidig virker det som vi ligger å føler litt på Stabæk og tror de er litt bedre enn de egentlig er. Stabæk har en stor målsjanse i 1. omgangen, Jahr og resten av laget rydder greit unna det som ellers kommer og vi er aldri spesielt truet.

Syns vi følger kampplanen meget bra i 1. omgang! Vi sideforskyver og pumper med millimeter presisjon og er aggressive i presset. Ved ballerobring skulle vi være direkte fremover i banen, vi er stort sett det men det er få som ønsker å ta risiko fremover når vi har mulighet og vi klarer aldri å skape de helt store sjansene. Vi må også tørre å spille ballen med mening og ikke bare spille for å spille. Da setter vi lagkamerater i vanskelige situasjoner. Ønsker også at vi etter å ha vunnet ball og angriper står mer etter og setter trykk på Stabæk.

2. omgangen starter som den første, før vi etter hvert klarer å etablere et visst trykk på Stabæk ved spesielt å være gode i gjenvinnings fasen og ved 1. pasning etter gjenvinningen, vi spiller hverandre automatisk gode, vi tar risiko når vi angriper og står etter når vi angriper. Meget bra! Vi har blant annet en i stanga, flere farlige cornere som ender med klabb og babb og som med litt mer bestemthet ville sittet i goalen. Stabæk får 1-0 på en dødball fra siden som går rett i mål. Hadde vi satt linja så hadde det vært enkelt for keeper, Jahr, og plukke denne. Dette må vi øve på og stramme inn, linja skal stå der vi blir enige om å sette den!

Når alt kommer til alt bør vi være stolte og kan gå med hevet hodet etter denne kampen. Føler en blanding av stolthet og skuffelse, stolthet for måten vi opptrer og innsatsen vi legger ned, skuffelsen for at vi taper og fordi vi i hvert fall fortjente poenget. Innsatsen vi legger ned gjør at tapet er lettere å akseptere. Samtidig er det på tide at vi begynner å vinne kamper som dette!