G99: Borgersen rapporterer fra SATS-gruppespillet på Elverum

Av Morten Borgersen

Fredag 7. juni kl 20:20
Bærum 1 vs. Kjelsås 2

Bærum tok raskt incentivet og hadde 90\10 i ballposisjon. Men det nytter ikke å vinne fotballkamper ved å tro man er høy og mørk, fordi man var strålende i forrige kamp. Vi faller ned på deres nivå og samspill er fremmedord. Fra å være sultne som løver i foregående kamp opptrer vi som halvdaue laks.

Bærum har ballen men skaper for lite foran mål. Det er pause og 0-0. Andre omgang starter med at vi stormer i angrep rett fra senter. Mads og Brede kombinerer fint, men de berømte millimetere mangler.

Den alltid så fargerike coach Massimo!

Den alltid så fargerike BREDDE-coach Massimo!

Massimo sørger før sydlandsk stemning på tribunen ikledd gardinene fra hotellrommet. Stemningen er til å ta og føle på, og selv elgen i de dype skoger lurer på hvilken gal humørspreder som er på besøk. Selv ikke Massimos entusiasme ser ut til å hjelpe, og vi stanger mot veggen.

Tiden begynner og ebbe ut. Men Bærum gir aldri opp (da hjalp det kanskje likevel Massimo)!! I siste minutt kjemper Elvar som en islandsk vulkan, han dytter ballen videre til Brede på 16 meter’n… Han skyter – BANG i nett-taket og 1-0 til Bærum. Kampen er over. Vi tar med oss at vi er gruppevinner og tette som en Goretex-jakke bakover. 3 seire og 9-0 i målforskjell. Kvartfinale i morgen tidlig.

Nu kjør vi!

 

 

 

 

Fornøyde gruppevinnere!

Fornøyde gruppevinnere!

—————————————————

Lørdag 8. juni kl 08:55
Bærum 1 vs. Nordre Land

Lørdagen startet 06.30 med en god frokost på Elgstua.

Gutta nyter godværet før alvoret starter på Elverums flotte gressmatter.

Gutta nyter godværet før alvoret starter på Elverums flotte gressmatter.

Vegard M. Nesland

Vegard M. Nesland

Det var lett og se at det var en tent gjeng allerede på oppvarmingen.

Etter 20 sekunder forsto gutta at dette var en langt tøffere motstand enn hva vi møtte i går kveld. Nordre Land var et fysisk tøft lag med mange store, sterke og raske spillere. Vi ble presset hardt de første 6-7 minuttene…

Vi får et innkast som Vegard tar lynraskt med stor presisjon og Brede stikker fra forsvaret til Nordre Land og serverer Elvar på blank kasse på 4 meter. 1-0 til Bærum, mot spillets gang.

Nå reiser Bærum gutta seg og står opp i alle dueller mot røffe motspillere. Det kommer en reprise med kast fra Vegard, Brede stikker og vi får straffe. Den setter Mads iskaldt i mål,  2-0. Det går mot pause da vi roter det til og får straffe imot. Men – Fredrik ligger i riktig hjørne, og straffen går heldigvis utenfor.

Bærum fortsetter å krige fra første ball i annen omgang. Vi spiller med stor tro på seier og full innsats. Gang på gang løper Bærum fra motstanderens bakre firer, og Even setter inn 3-0. Koden er knekt og Bærum kjører på. Langt utspark fra Fredrik ender med at Even løper fra alt og alle, og serverer Oskar som kontrollert setter kula i mål til 4-0. Even forsetter å bruke farten og setter inn 5-0 etter litt klabb og babb. På en fin overgang kjemper Samuel som en løve på 16 meteren og setter 6-0 med en tunnel på keeper. Fredrik tar en nytt langt utspark som ender med assist til Even.

Bærum vinner 7-0 og bekrefter at ballen er rund og cup er cup. I går burde vi vunnet med kalassiffere, men vinner beskjedent 1-0. I dag har vi litt tur, som alle gode lag skal ha, og dette kombinert med herlig guts og lagånd viser hva som bor i laget.

Om ikke lenge spiller vi ny kamp som skal vinnes slik at gutta blir overlegne puljevinnere.
Nok snakk.

——————————-

Fredag 7. juni kl 20:20
Bærum 1 vs. Elverum 2
(Bærum 1 i denne turneringen er i virkeligheten BSK2)

Etter lange køer ut av Oslo, ankom de to Bærumslagene Elverum fredag kveld klokken 1830. Der stod maten klar, og guttene fikk seg et godt måltid før klargjøring til kampstart klokken 2020.

Bærum gikk ut i 200 km/t og det luktet svidd i de dype skoger. Elverum skjønte lite av hva som traff dem, og brukte nesten 7 minutter på å få ballen over midtbanen. Vi skapte sjanse på sjanse uten å få ballen inn. En god keeper, slurv i avslutningene og stenger stod i veien.

Brede Borgersen

Brede Borgersen

Presset fortsatte mot pause uten mål. Da det gjenstod 20 sek. av første omgang fikk vi frispark fra ca 18 meter. Den sendte Brede i krysset, og lettelsen var stor. I alle fall for stressede foreldre på sidelinjen…

I andre omgang falt vi ned på Elverum sitt nivå og spillet fungerte langt dårligere. Bærum hadde fortsatt ballen mest og skapte flere sjanser. Nærmest var Sondre med en knallhard heading i tverra og ned på streken. Utur!

Kampen ebbet ut, og til tross for 14 store målsjanser endte det 1-0 til Bærum. Da er vi godt i gang med 3 poeng og i morgen satser vi på at sjansene sitter!

Heia Bærum!

 

 

 

 

 

Turneringen arrangeres 7.-9. juni. 30 gutter er påmeldt og 8 sjåfører er i boks.

Informasjonsdokument fra cup-ansvarlig Torbjørn Lindemark: G99 Turneringsinfo Elverum
Arrangørens program – oppfordrer alle til å lese!!  G99 Elverum program 2013

 

Turneringsreglement Elverumsturneringen 2013
G99 Invitasjon Elverumsturneringen 2013
G99 Påmeldte

logo

 

Relaterte artikler:
Elverumsturneringen 7.-9. juni
Betalingsfrister 15. mai

Spørsmål vedrørende turneringen kan rettes til:  Torbjørn Lindemark