G99 Bredde: Tøff kamp med nyttig lærdom

Fossum G99- Bærum G99 Bredde  6-1 (3-0)

 

Vår første kamp for høsten. Ja, dessverre senker mørket seg sakte, men sikkert.

Vi blir tatt godt imot, får ly for vinden og tar «teamtalken» i garderoben. Vi blir enige om å forsøke å få til spill, tro på vårt spill og det offensive.

 

I fin driv under oppvarming!

I fin driv under oppvarming!

Når de mørkeblå guttene tar avspark så ser man tidlig at de rett og slett er bedre enn oss. De er gode med ball, både individuelt og som lag. Vi løper i mellom som galeislaver. Det som mangler var vel at jeg sang til Farao «Let me People go» !

Guttene skal virkelig gis all ære for innsats og lagmoral. Det første kvarteret er slitsomt, men vi klarer å stange imot. Det er ben som løper, blokkerer og ofrer seg på alle tenkelige vis. Når i tillegg Joshua i mål har bestemt seg for å være i toppslag, så svinger det av den defensive biten av vårt spill.

Men i motsetning til Israelerne under Moses, så måtte vi til slutt gi etter for overmakten. Vi fikk ingen hjelp fra oven, verken i form av mirakler eller vær. Det forble kaldt, og en sur trekk spredde seg på bondelandet når de satte 1 og 2-0 med kort mellomrom.

Nå fikk vi vår litmustest! Skulle vi falle sammen som en gresk regjerning, eller skal vi holde stand «a la» Stonewall Jackson?

Som sørstatsgeneralen, så visste vi i vårt stille sinn at vi ville tape kampen. Men det skulle ikke blir uten ære, innsats og en dråpe blod!

Vi klarer å demre opp for det meste innenfor vår egen boks, og når de først kom til så var Josh som Peter Cech. Det holdt oss inne i kampen og moralen oppe!

Vi var ikke mange denne kvelden, og når 2-3 spillere må melde pass pga alt fra vond rygg til sykdom X, så er vi kun 11 man igjen når dommeren blåser for pause på stillingen 3-0. En ledelse som burde vært større, men som vi holdt ned med å kjempe som krigere i vår egen boks.

I pausen er det ikke noe vits å si så mye. Like lite som Norge vil vinne VM i fotball, så vet vi at i akkurat denne kampen er vi som David mot Goliath. Guttene får velfortjent skryt for jobbinga som legges ned, og resten av pausen brukes til å fortelle vitser om etiopiske restauranter.

 

4-4-2 blir beholdt, selv om vi kunne vært resultatorienterte og lagt oss ned mer defensivt. Jeg og gutta er enige om at vi vil heller tape 9-1 enn 5-0.

 

 

Spillet bedrer seg i 2.omgang, og våre lånte 2000bredde og 2001-spillere er skikkelig solide hjelpere. Holdningen er tipp-topp, innsatsen upåklagelig og når i tillegg de viser seg frem som Arbo, Mads og Nicolai gjør med ferdigheter, så er det moro!  La resultattavla lyse både 3,4 og etter hvert 5-0. Det som gjør meg stolt er at vi forsøker, sliter og legger ned innsatsen som om vi skulle spilt en B-finale mot Glassverket i Drammens Cup i øsende regnvær!

Rett før slutt så skårer Fossum sitt sjette for kvelden. Det er mørkt på de fleste vis. Det fosser ned fra himmelen, gutta fra Fossum spiller nærmest i kamuflasje med sine mørkeblå drakter. DA:

Gutta i Gult lyser opp i innspurten. Vi flytter opp de fleste i håp om å skape noen muligheter, og det gjør vi. Nicolai skyter rett ved stolperota, Arbo løper opp og legger inn langs kant, men dessverre er det ingen hjemme for boksen.

Så på overtid, så får vi et (tilsynelatende) ufarlig frispark 2meter på offensiv halvdel. Mitt dårlige syn måler det til 45meter. Da stikker vi oss frem med Kasper F, som gjør dette mesterstykke av et frispark noen ganger hvert årlig!  Han kliner ballen i en fin bue, den fortsetter mot mål…. er høy når den nærmer seg 16meteren og svever omtrent som en drive av John Daly i «primetime».

Keeper er kledd i sjokkrosa, og er nok også sjokka over at slikt er mulig! En morsom avslutning på en kamp som vi taper fortjent, men gutta fortjener skryt for å holde ut og fighte fair hele kampen igjennom.

Alle gjør en fin jobb, men Lars som er 01 er tøff som et Berg som midtstopper. Videre så maler Patryk på som et lokomotiv med arbeidsinnsats.

Dagens Pringlesrør går derimot til utespiller, men for tiden, keeper:  Joshua Aldren!