G98: Seier i Nordea elitecup

 

G98 VANT NORDEA ELITECUP

Etter en lang og våt dag på Berger stadion på Nesodden, kunne 98 gjengen juble hemningsløst over å ha vunnet helgens elitecup.

Semifinale

Etter å ha vunnet vår pulje, møtte vi idag toeren fra den andre gruppen, Sparta Sarpsborg, i semifinalen. Vi fikk fort spillet til å sitte, og Alex scorer et tidlig mål. Sparta reduserer litt senere på et kanonskudd oppe i krysset. Vi fortsetter å dominere banespillet, men sliter med å sette sjansene våre. Da går det som det pleier å gjøre, motstander scorer et skikkelig «dritt-mål».

Vi er imidlertid flinke til å holde roen, tross disse sure scoringene imot, så vi fortsetter å male istykker motstanderen. Vi putter to raske må gjennom Alex, slik at vi går til pause med en 3-2 ledelse. Annen omgang dominerer vi totalt, og vi setter inn 2 mål til gjennom Alec igjen og Stian, som forøvrig scoret med halsen… Vi vinner semifinalen 5-2, og skal møte Eidanger fra Telemark i finalen, 5 timer senere. Eidanger vant forøvrig sin semifinale med 7-0 over puljevinneren fra den andre gruppen. Kolbotn.

 

Finale

 

Finalen starter med mye kjemping fra begge lag, men uten det helt store finspillet. Det var tydelig at spillerne våre hadde litt høye skuldre.

Eidanger spilte fysisk fotball, der de ofte slo lange baller på relativt raske of sterke spillere. De første 10 minuttene har Eidanger et klart grep på kampen, men vi får etterhvert igang vårt samspill. Etter ca 15 minutter tar vi ledelsen gjennom Alex, som scorer på corner tatt av Halvor. Vi fester et stadig bedre grep om kampen mot slutten av omgangen, og vi er svært nære å ta ledelsen på overtid, da Ulrik får stå relativt umarkert å nikke mot mål. Ballen går dessverre i bakken, og rett over tverrleggeren. Vi leder 1-0 til pause.

Etter ca 10 minutter av annen omgang, svikter forsvaret litt i markeringen av deres raske høyre ving, slik at Eidanger utligner til 1-1. Resten av annen omgangen er vi det klart beste laget, og Eidanger blir mer og mer slitne av å løpe imellom. Vi klarer dessverre ikke å sette noen av de mange målsjansene vi skaper, slik at kampen ender uavgjort etter full tid. Vi må ut i golden goal i 8 minutter, som ikke resulterer i noen mål for noen av lagene. Det betyr at finalen må avgjøres på straffer.

 

Eidanger skyter første straffe, men keeper Steinbø redder mesterlig borte i høyre hjørne. Simen tar vår første, og skyter for sikkerhetskyld i tverrleggerens underside, ned på streken, og opp i nettet noen cm på rett side, 1-0 til Bærum.

 

Eidanger scorer på sin andre straffe, selv om «tiger-Steinbø» også har en hånd på denne straffen. Halvor scorer sikkert på sin straffe, 2-1 til Bærum.

 

Eidangers skytter bommer på målet, men dommer påstår at tigeren vår har rørt på seg for tidlig, slik at de får mulighet tl å skyte en gang til. Tigeren er forøvrig nede i det andre hjørnet og redder også denne straffen. Ulrik lurer keeperen til høyre, og setter den til venste, 3-1 til Bærum.

 

Eidanger må derfor score på sine resterende straffer, og vi måtte bomme på våre 2 siste. Eidanger skyter stolpe ut, slik at våre gutter kunne slippe jubelen løs som vinnere av årets Nordea Elitecup på Nesodden.

 

Vi takker motstander Eidanger for en meget tett og god finale, og ønsker dere lykke til videre.

 

Ref. Børre Sundet