G98: Kampen forløp som historikken til Israel i Melodi Grand Prix – המשחק שיחק טוב

Bærum 98- Vålerenga 98-2   8-1 (2-1)

I strålende solskinn så sparker vi i gang kampen mot VIF2 som lå på en respektabel 4.plass foran denne runden. Selv mistet vi for første gang poeng i årets serie når vi spilte målløst mot Jutul i forrige runde. Men med denne hengekampen til gode, så kunne vi ta tilbake toppen fra våre Blaa venner fra bygda Bekkestua!

Vi fester grepet med en gang. Flere angrep har mange trekk, og vi varier hvordan vi bygger de opp. Så vi blir noe uforutsigbare for Vålerenga sine store fysiske stoppere. For hver gang vi skaper noe, så ser vi på tribunen ballen i mål. Men den treffer alt annet enn innenfor nettmaskene. Stolpe, bein og offside er alle hindre til at vi tar en velfortjent ledelse.

Espen setter i gang nok et angrep!

Espen setter i gang nok et angrep!

Så langt minner det som nevnt i overskriften om de første 5 årene Israel deltok i MGP. De hadde mange gode sanger, men det blir dårlig med poengfangst. Kan jo nevne en personlig favoritt med «Ey Sham» fra 73 som jo er en perle av en sang, men ble ikke belønnet slik den burde. Den endte vel på 4.plass, og vi havner fort der på tabellen selv om ikke uttellingen blir bedre utover i kampen.

Det skal en dødball til, utypisk nok, før vi setter den første kassa for dagen. Halvor Houg har vist at foten inneholder krutt før, og skuffer ikke damene på tribunen nå heller. En suser fra like utenfor 16meteren går utagbart i bue over keeper. Da kan vi trekke pusten dypt, og juble i vei!

IMG_0661

«Enga» tar avspark, og knappe minuttet etterpå ligger det en skåring bak Balder i feil ende av banen. Hva skjedde?  Helt uventet får Vålerenga komme på besøk på vår halvdel, og vi gir de like god tid som Rosenborg gir «Perry» for å fikse fotballen i Trondheim. Altså, altfor mye tid. Da er utligningen et faktum, og hvordan ville de Gule 98-heltene takle dette?

Veldig fint skulle det vise seg! Vi var det beste laget frem til da, og vi lar oss ikke psyke ut av at Vålerenga klarer å skåre en gang. Vi maler på, og viser godt spill fra midten og opp. Men trenden med å brenne mulighetene fortsetter. Nok en gang må vi stole på en dødball. Vi får frispark på 16.01 meter og kaptein Simen Lyngbø knaller inn en suser av et skudd. Det er aldri tvil, og vi kan gå til pause med 2-1 i protokollen.

Simen fyller på med krutt før frisparket! Uvisst om dette er "Lance Armstrong-drikke"

Simen fyller på med krutt før frisparket!
Uvisst om dette er «Lance Armstrong-drikke»

Omgangen er kort sagt oppsummert med at vi har noe dårlig uttelling, men prestasjonene vi viser i 1omgang kan ingen ta fra oss. Vi har ballen mest, og det vi skaper er nok til å lede med flere mål!

I pausen vil Eirik at vi fortsetter med spillet! Da vil vi forhåpentlig få bedre uttelling i 2omgang.

2.omgang og kampen ut er omtrent som glansårene 1978 og 1979 for Israel sin del. Da ble det seier på seier med Izhar Cohen og bandet Alphabeta med sangen «A-Ba-Ni-Bi» etterfulgt året derpå med «Milk and Honey» som fremførte gladlåta «Hallelujah»

Nå bygger vi angrep fra A til Å. Hadde vi deltatt i MGP hadde vi fått 12 poeng fra bortimot samtlige land. Kanskje også fra Sverige?

Aktiv coaching fra sidelinja!

Aktiv coaching fra sidelinja!

Målene renner inn, og ketsjupflaska har virkelig sprut nå!  Det blir skåra mange fine mål, som laget står bak. Det går i 3-4 og 5 trekk før avslutningen sitter i nota. Der har 98gutta vært flinke i år, og vi ligner på ingen måte på bidraget fra 1987 som duoen «Lazy Bums» sto bak (Shir habatlanim). De sang om å late seg hele dagen, og de fikk sågar kulturministeren til nesten å trekke seg når de fremførte sangen i den europeiske finalen!

Vi derimot later oss ikke en smule, og rocker omtrent som refrenget i sangen. Det blir mye «hupa hupa», og til slutt står det 9-1 når dagens dommer blåser av kampen. Det er greit, for da har vi levert solide 80 minutter, og i tillegg så har regnet begynt å komme.

Det ble mye jubel etter hvert!

Det ble mye jubel etter hvert!

Gutta kan si seg fornøyde med kampen, og mange tegner seg på skåringslisten. Like viktig er at mange ulike også sto bak assistene. Det gjør uforutsigbare å forsvare oss i mot, og om noen er ute med skade, så har vi mange spillere som bære deler av lasset!