U21: God start- veldig bra etter hvert!

Bærum G21- Bærums Verk Hauger A-lag 9-0 (7-0)

Nå kommer kampene tettere enn snø fra himmer`n. Det gledes på alle mulige fronter. 22 + ivrige stilte klare til kamp selv om gradestokken viste mer blå enn ønska og kulderøyken steg fra fjorden.

Fra 0 til 7 på 22 minutter!

Vi starter med å feste grepet og som folk som eier sportsbil kjørende på Autobahn, så ser vi oss ikke tilbake. Rett nok ikke 100 + km/t fra start, men anstendig fart. Vår første sjanse kommer etter 6.minutter når vi skyter fra kort hold, men keeper til BVH redder. Påfølgende corner blir ingen nyttårsrakett, knapt en kinaputt.

Så frem til ca midten av omgangen er vi det ballbesittende laget, men de store sjansene uteblir.

Det som gleder mest er at varm toddy er sabla godt!

Siste halvdel av 1.omgang er kampens mest innholdsrike periode. Først får A-laget til BVH straffe. Den redder vår egen Jerzy Dudek- Jakub Samelko…slik førstnevnte landsmann fjorde året sistnevnte ble født.

Vi går rett i angrep via kant. Hertzenberg skjærer inn, blir meid ned. Heldigvis for oss går det bra med han og når også ballen spretter riktig vei så er det klart for dagens første skåring. For ballen spretter til Mathias Ødegaard som ikke gjør noe feil fra 10-11 meter.

Vi bryter rett etter avspark og foser frem! Det spilles på få touch og sistemann på vårt andre for dagen er PK Laustad! 2-0 i det klokka viser halvspilt 1.omgang. Eneste skår i gleden er at det er tomt i toddykruset.

Med tanke på hvor fort det går nå, så rekker ikke en treg skribent å fylle kruset med noe. For 3-0 kommer kun to innpust med kulde senere. Også nå Mathias Ødegaard, mer eller mindre på samme vis som den forrige.

Hvem trenger vel noe varmt i kruset? Gutta har spilt seg varme, og spillet smitter på oss som er plassert på sidelinja. Jaja…vel, jeg satt inne i speakerbua med panelovn og 23 grader uansett.

På vår neste sjanse, så brennes den. Godt gjort mtp vær og vind, og ikke minst…sjansens natur! For den var større enn Terunofuji – en av de større sumobryterne om dagen.

Så står «Viktor» Jesper Holter for neste mål. Et skudd som settes kontrollert forbi den spilleren på BVH som nok blir nevnt mest i dag…keeper`n. 4-0

Men gutta er sultne på å spille fotball. Så selv om pause og varme frister, så er det å prestere enda høyere på prioriteringslisten. Dermed leverer samtlige sakene hele veien inn halvtid.

PK skyter inn sitt andre for dagen og med det leder vi 5-0 etter 35 spilte.

Vi rekker to mål til og begge er signert vår lynkant Ludvik Hertzenberg. Dermed forstår de som følger med oss og kjenner til «Ludde» at målene kommer ut i fra fart og eksplosivitet, ispedd iskalde avslutningsferdigheter. Med det er både 6-0 og 7-0 beskrevet i grunn og vi kan få varme tær og forfriskende toddy i et kvarters tid.

Det ble fire mål på «Teslaen fra Lommedalen»- Ludvik Hertzenberg

De siste 45 ble gjennomført

De som kom for spenning må nok heller rette fokuset mot…la meg foreslå helgens Basho fra Tokyo (sumo… som kan sees her: https://www.youtube.com/watch?v=avaWOC0KVr0

For hvem vinner av trioen Takakeisho, Onosho og Kotoshoho? Kun en måte å finne ut av det på.

Tilbake til matchen så handler jo treningskamper i januar om så mye mer enn mål. Det er å teste ut (prøve)-spillere, hvordan det kollektive fungerer, og ikke minst, hvorvidt julens moro fortsatt sitter i. Dog så er det to unge lag som i 2023 skal spille seniorfotball (hhv. 4 og 5 div), så det er ikke særlig mye stemmer å hente til Stortingsvalget her. Derfor kanskje gledelig at neste valg er kommune- og fylkestingsvalg. For da kan flere av gutta stemme tross alt.

Noe mer kamp om ball i 2.omgang

Det er jo jevnere kampbilde i de siste 45 minuttene, men ballen er det vi som har mest. En forskjell fra 1.omgang er at vi ikke bruker den alltid like klokt som da. Så tiden går, kroppstemperaturen for oss på sidelinja synker og i noen sekunder så tenker vi nok at «ski-NM på TV hadde vært å foretrekke» ? – før vi kommer på at det ikke er forskjell på NM og verdenscup, og at ski er det nok av uansett.

På tampen så klarer vi å skåre to til, slik at det står 9-0 på elektronikken. Det ender slik, og da må også vår defensive bit skrytes av. De holder både varme og kok kampen under ett og fortjener virtuell skryt!

Denne buketten av spillere sto for våre ni mål i dag (Ludvik 4, Jesper 1, Per Kristian 2 og Mathias 2)

SUMMA SUMMARUM

Vi er bedre minutt for minutt, uten at det trengs og lages en NRK-serie av denne kampen for det. Vår beste (offensive) periode er 22 min til pause. Så får vi godt betalt i form av 7 mål. Defensivt er vi stødige, og spesielt på en lørdag så smaker en (defensiv) smultring godt.

Vi tar med oss mye kamptid for alle og en fin opplevelse videre inn mot Holmlia 28.januar kl 1200 her på AJ Arena