G00 Bredde: Sandar Cup oppsummering

For første gang på mang en år skulle et lag i min regi på cup. Det pleier å gå i turer der fotball er en del, men ikke selve innholdet. Nå skulle vi både tidlig opp, ha mange kamper og virkelig få kjenne på melkesyra.

Dette fant sted i Sandefjord, en perle av en by i Vestfold. Vi ankommer i solskinn, bor på en skole der det er oss og en haug med yngre som alle ville ha selfie og en minikonsert med Henrik Høven! Så i og med vi er eldst, så ble vi sist i «sengs». Det vil så ligge på noen flak av underlag eller gigantiske madrasser. Alt etter som hva hver enkelt hadde med seg. Uansett blir søvnen derså, men vi er en gjeng med pågangsmot og det er ikke noe som «fri» tilgang til cola og kebab ikke kan fikse.

Så vi klarte oss gjennom helgen.

Tidlig lørdag så sto vår første motstander for tur. Rjukan het laget, og de hvitkledde fra Telemark sa til meg før kamp at de trudde vi var Interkretslaget (vi sto oppført som Bærum 1). Jeg beroliget dem med at til tross for dresskledd trener, så burde de ikke regne med at vi spiller i 10-12 trekk før avslutning, slik det reelle 1-laget vårt gjør.

2016-08-13 11.43.50

Denne spådom gjorde meg ikke til profet i eget rike, for når kampen kommer i gang så blir vi avslørt på det. Det er noenlunde jevnt, men de er farligere foran mål enn oss. Derfor ender kampen med et 1-4 tap. Der Dag står for vårt mål!

Så tid for litt kebab og cola igjen, så kamp nr 2. Morgengry har blitt formiddag, og vi skal møte Skogstrand. De kommer etter intens google-søk fra Fredrikstad. De er også gule, men vi har gjort vår jobb og tatt med røde vester som vi spiller i. Om fargen på drakta er jevn, så er lagene ikke det. Her møter vi et lag som holder bra nivå. De har kontroll og vinner vel noe sånt som 6 eller 7-0

2016-08-13 14.33.18

Så foran lørdagens siste kamp så var forutsetningene krystallklare. Vår motstander var vertene Sandar. De hadde som oss 0 poeng og vi skulle spille om å unngå å bli sist. Samtidig sto det om mer enn å være sist, for taperen av denne kampen måtte nemlig spille tidlig dagen derpå. Så da måtte vi ofre søndagsandakt og disko på lørdagskveld om vi tapte. Det skulle vi ikke ha noe av.

Vi hadde et felles mål gutta og jeg. Unngå å stå opp tidlig, så nå måtte vi brette opp ermene og gi alt!  Det gjorde vi til gangs også. Det ble taklet, blokkert og løpt iherdig. Stoltz, Edvard og Tom sto virkelig frem i denne kampen. Mads spilte til tross for at ikke en eneste ryggvirvel var plassert på riktig sted lengre.

De lånte SATS-gutta hadde «killer-instinkt» og løftet oss ett hakk. Kampen bølger frem og tilbake, men det er vi som tar ledelsen ved Zidane. Vår egen mr.pace løper igjennom og løfter ballen over keeper. Stor jubel, og vi har til tross for å være bortelag flest supportere. Jubel og 1-0.

I 2.omgang har vi flere muligheter til å avgjøre, men vi klarer ikke å være besluttsomme nok til å banke den berømte spikeren i kista. Heldigvis så er vårt forsvar så pottetett denne kampen at Sandar knapt skaper noe. Det er knapt en farlighet, og Johan bakerst i mål er god turneringen igjennom. Så vår grønnkledde sisteskanse var en ekstra forsikring om det skulle ha dukket opp noe.

Dommeren (for øvrig veldig god) blåser av!  Ode to Joy!!! Vi vinner og slipper å stå opp tidlig. Duften av nok en kebab, synet av diskolys og lyden av synth-pop kan høres i det fjerne! Vi er verken sist eller må opp først!

Jubel og glede

Jubel og glede

Resten av kvelden bruker omtrent halvparten på disko, mens den andre halvparten bruker hjemme i ivrige samtaler om stort og smått. Deriblant spør Mikkel til min store glede meg om amerikansk politikk!  Så det ble noe å glede seg for både for store og små, tynne og breie!

På søndag etter at Peter H har klart å finne ut av hvordan vi lukker persiennene og med noen ekstra timer til rådighet, så er vi noenlunde uthvilte og klare for vår siste kamp. Det kunne blitt flere, for vi er i sluttspillfasen, men vi ryker ut mot et godt Sørumsand lag. Er ikke så mye å si herfra, annet enn at været er bra og vårt spill ikke er.

2016-08-14 13.13.06

Så vi taper 3 kamper og vinner 1 kamp. Det som er gledelig er at det er den viktigste kampen for oss. Så vi er fornøyde med kampene, og når det sosiale fungerer prima, så kan jeg nå sitte ved tastaturet å oppsummere at for G2000 bredde, så ble Sandar Cup en god opplevelse!

2016-08-14 14.01.34-2

Takk til egne og lånte sats- gutter for eksemplarisk oppførsel, og et «bøyer meg i hatten» til foreldre for kjøring, support og positiv innstilling slik at vi kom oss på cup!