G2000 Bredde: Så bra, så nære

Huk G2000-Bærum G2000 Bredde   4-4 (1-2)

Vi har stadig vært nærmere vår første seier for året. I vår var nettopp kampen mot Huk jevn. Da tapte vi knepent 4-6. Så med god form og en motstander vi vet vi kan spille jevnt, da luktet vi vår første seier.

Vi finner etter litt om og men banen. Den ligger bak ærverdige Bygdøy Curlinghall, tennisbanen og 1 km under den mye mindre ærverdige Gimle Gård. I aldeles nydelig solskinn ankommer vi, finner oss til rette og legger enn viss taktikk. For selv om vi skal være forsiktige med å nevne andre lag sine fasiliteter når vi selv stiller med Kalvøya humper og utedo!   Allikevel blir det lite fotball, og mer følelse av å bo på Vestbredden, når man skal spille 11 mot 11 på en bane som knapt er større enn et av forværelsene til Stein Erik Hagen sin villa.

Vi har alle gode manerer før kamp!

Vi har alle gode manerer før kamp!

Så skyt ofte er mantra for dagen! Kampen starter med at det rødkledde hjemmelaget tar avspark, så går det frem og tilbake. Frem og tilbake. Atter en gang. Det er få touch, mye jag etter ball og det vil seg ikke. Dette gjelder for begge lag.

Etter ca 15 minutter så tar vi ledelsen. Det er Thomas Stoltz, som virkelig har funnet høstformen som rett og slett moser lærkula i mål fra 16meteren. Det er etter vår enkle kampplan, og skuddet er mektig. 1-0 til Gul jubel!

Den varer ikke lenge, for Huk utligner etter corner. To headinger, så er alt av gult+keeper utspilt. 1-1. Slik fortsetter kampen. Begge lag kunne tatt ledelsen, men kun et lag kan jo logisk nok gjøre det. Det skal vise seg at det er oss.

Nå er det «Høvik-dødaren» Dag som får ballen etter et fint løp på venstre kant. Avstanden er også ca 16meter, og han gjør (selvsagt) ingen feil. Fint nede i hjørne og vi kan spise bananer og ta pause med en 2-1 ledelse. Resultatet kunne vært både 1-X eller 2 om man hadde levert tippekupongen, for spillet i første omgang er jevnt. Men det er vi som leder!  Vi fortsetter å bytte, men strategien holdes ved like.

Av og på med spillere!

Av og på med spillere!

Vi sparker i gang 2.omgang, fester et visst grep. Nå derimot er det Huk som skårer først. 2-2. Hvordan skal vi svare på det? Vel, vi følger jo vår egen trend fra alle kamper i år, det vil si at vi blir bedre og bedre jo mer av kampen som spilles. Vi har motor på midtbanen, ledet av Kenneth. Ellers bytter vi en del på hvem som er hans makker. For i bakre rekker er vi tynnere besatt, og der må Thomas steppe inn. Selvsagt gjør han en fin jobb der og!

For 3.gang tar vi ledelsen. Nå på straffe! Thomas er nok en gang mannen som skårer. Det er ikke verdens vakreste straffe, men når keeperen beveger seg mindre enn Stephen Hawking, ja da er saken enkel! 3-2.

Thomas rett før straffen!  Fotografen var etter ryktene edru.

Thomas rett før straffen! Fotografen var etter ryktene edru.

Jeg ser på klokka. Den viser 15 minutter igjen. Skal vi holde ut? For vi blir ikke nevneverdig presset, samtidig er ikke Huk ufarlig. De skaper nok til å skåre, dessverre er denne setningen mer riktig enn jeg liker. For de utligner til 3-3. Så nok en gang stillingskrig.

Rett etter dems tredje utligning, så reiser vi oss som fugl Fønix. Da er det vår tur til å slå tilbake. Vi kommer opp på venstre side. Nok en gang er det Dag. Skuddet er verken hardt eller plassert, men det har 10 cm margin på å gå inn. De 10 cm har vi faktisk med oss. En litt komisk skåring, men skåring like fullt! Vi er i ledelse for fjerde gang. Nå burde det holde?

Ingenting å si på innsatsen i dag!  ;)

Ingenting å si på innsatsen i dag! 😉

Tiden tikker sakte av sted. Vi kjemper, sliter, blokker og jobber så innmari hardt for det. Det er 6 minutter igjen, vi slår ballen unna. Klokka viser 5 minutter når Huk skyter, …utenfor. Pulsen er i 170, mens klokka viser kun 4 minutter igjen. Nå er vi nære. Det er også Huk. Ball føres opp langs venstre side, og en spiller blir felt. Frispark fra 23 meter.

Huk sin spiller går nok for et skudd. Ballen før en fin bue, og går over vår keeper. Dessverre, vi klarte ikke å lande knockout-slaget. For fjerde gang kommer gutta fra beste curling-strøk tilbake. Det gjør vondt, og antagelig mest av alt så smerter det fordi vi faktisk fortjente å vinne kampen i dag, basert på en sterk 2.omgang.

Jeg vil si vi leverte solid alle mann, men i beste George Orwell stil kan jeg si at «alle leverte bra, men noen mer bra enn andre». Thomas Stoltz har hatt en god høst, som midtbane eller når han må steppe inn som midtstopper. Videre klarte Thomas Seim seg fint på backen. Det ble nesten samstemt symfoni med resten av forsvaret (Erland-Edvard-Bugge). Sagt på annet vis Seim: Vi trenger ikke selge drakta di på loppemarked i nærmeste fremtid. Du må fortsette hos oss i laaaaang tid!

Thomas kan mer enn å spille instrument og selge lopper til den store gullmedaljen. En god kamp i dag og!

Thomas kan mer enn å spille instrument og selge lopper til den store gullmedaljen. En god kamp i dag og!

Offensivt så har Dag vist at man kan være målfarlig, selv uten astmamedisin. Jakob Dahle derimot inhalerte til den store gullmedaljen.

Nå venter cupfinalen, hjemme mot Høvik. På stadion, seg hør og bør. Vi går for årets første 3 poeng, fulle tribuner og god stemning!