G2000 Bredde: Hvordan svare på motgang?

Bygdøy/Monolitten G2000- Bærum G2000 Bredde   6-0  (4-0)

I det siste har mye fungert bedre, men ikke nok til å kjempe om 3 poeng, heder og ære. Som trener er man alltid spent, hvor lenge klarer vi å holde oss oppreist i motgang? Når vi i tillegg har sentrale spillere skadet, og man må love alt fra kebab til flaxlodd for å få en stakkars sjel inn som midtstopper, så kan man tilgi en noe høy puls fra sidelinja når kampen sparkes i gang på ærverdige, men dunkelt belyste Ferd Stadion.

Vi er klare for kamp, motstander derimot...

Vi er klare for kamp, motstander derimot…

 

Vi har nok en gang med en solid tropp, noe takket være 01-2 som har spillere med livsmot og taklingslyst. Det siste ville komme godt med i dag, i og med at kaptein Lepsøe valgte å bli kjent med folk på Stabekk VGS. Hvorvidt han holdt på til kl 02 på natta og var nære et Budstikka-oppslag skal redaksjonen ikke kommentere nærmere.

Det føltes i alle fall ut som om vi var slått ut av rusbrus og elendig musikkvalg i starten av kampen. For det har knapt gått 5 minutter før vi i vår vane tro ligger under. Nå ikke bare 0-1, men 0-2. Så de strippete fra «Kongsgården og omegn» fikk tidlig inn et knockoutslag. Vi er nede for telling, men reiser oss før dommeren teller til 10.

Symptomatisk for 1.omgang, vi ble løpende etter.

Symptomatisk for 1.omgang, vi ble løpende etter.

Vi kommer noe inn i kampen, skaper våre egne muligheter, men i god borgelig ånd så er vi tradisjonsfaste. Vår fanskare vet da at jeg sikter inn på vårt hovedproblem for året: «Kunsten å skåre mål». Det er tørke i syv lange og syv brede, så også i dag. Spillet i forkant står til høflig applaus, men vi setter verken hode, skulder, kne eller tå til i siste fase.

Våre verter skårer to til før pause, så det står 4-0. Ikke så halvgærent urettferdig om jeg må si det. Så nok en gang blir pausepraten brukt til å appellere for å få gutta til å vise innsats, lidenskap og god gammal norsk tæl (dog ikke i varianten som Bygdøys mest kjente innbygger som bodde på Gimle ville ha frem i sin «Hirde).

Kampens mest gledelige punkt er dette. For selv om vi havner under, motbakken er bratt og kreftene er brukt på sugende defensive løp uten tilgang til astma-medisin fra Olympiatoppen, så klarer vi å vise oss fra en god side i 2.omgang.

Vi er sågar best de første 25 minuttene. Det som mangler er målet, eller målene om man velger den mer optimistiske varianten. Vi spiller bra nok til å kunne få de, men vi er som Lindsay Lohan på rehab: tørrlagt!

Litt vel tett i, både for spiller og fotograf.

Litt vel tett i, både for spiller og fotograf.

At Bygdøy skårer to ganger på slutten er ikke noe jeg mister nattesøvnen av, for vi gambler som en full sjømann for å få mål. Det er i dag en god, og en svak omgang, mot en motstander som vi slet mer med i våren enn vi gjorde her i dag. Det er flere som leverer bra i dag: 01-erne Håkon, Kenneth, «Zid» og Patrick er solide. Videre så er Johan solid som keeper, og det er godt å ha Edvard delvis tilbake som midtstopper.

Johan Sverdrup er innsatsmaskin og gjør en fin kamp både som kant, men viser også spennende takter som spiss (2.omg)

Størst applaus og stjerne i boka går derimot i dag til Thomas Stoltz. Ikke bare fordi han ankommer kampen på bysykkel og viser miljøånd (selv om han etter eget utsagn kun måtte fordi «ingen gadd å kjøre meg»). Han tar rollen som midtbane i 1.omgang og stopper i 2.omgang på en fin måte. Null klaging, derimot 100 i innsats. Når man tar med 60 % ferdigheter så er dette en god mix som jeg liker!  Nok en god kamp fra deg Thomas!

Thomas gjør oss alle stolte! Dagens BB er en friskus på bysykkel.

Thomas gjør oss alle stolte! Dagens BB er en friskus på bysykkel.

For å forsøke å komme til en slags svar på spørsmålet mitt i overskriften. Vi har ikke helt funnet oppskriften ennå. Jeg vet og er på trygg på at vi er på riktig vei når vi har den lagmoralen, innsatsen og samholdet som gjør at vi holder oss samlet i motgang. Nå da utover høsten så venter vi noe lettere motstand. Vi er ferdig med tabelltopper, pamper og Oslo`s beste vestkant. Nå venter Oslo-losen, distriktene og lag som også har en 2er eller 3er bak navnet.

Tilbake til grassrota rett og slett!