G2000 Bredde: Årsbeste i 1.omgang, så ble det ok i andre

Vestre Aker 2- Bærum 3 (i G16)    6-1  (2-1)

Vi hadde en opptur på Sandar Cup og en solid kamp mot Asker bak oss allerede. Nå sto høstens første bortetur for dør. Et Vestre lag vi tapte 1-12 mot på hjemmebane, og som leder divisjonen. Så det skulle bli knalltøft. Velg metafor selv, men alt fra Israel-Palestina, City-United, Alkohol vs. Lindsay Lohan passer i hvor stort overtak de hadde. Mentalt og når det kom til ferdigheter.

Vi er derimot vant til slike utfordringer, så vi sto klare. Vi har fått nok juling til at vi lar oss skremme av nok en runde i ringen. Være seg Tyson (fra glansdagene) eller om de heter Vestre Aker 2 og spiller i blendende blått og hvitt.

Så om dette nevnt ovenfor ikke er nok, så fikk vi flere utfordringer og hanskes med når både Mads og Edvard må melde forfall pga skade. De er trofaste og solide, og selvsagt er de forsvarspillere. Det kom som bestilt når vi møter serielederen borte.

Vi tok de igjen på egen halvdel!

Sleng det på, eller som King Theodon sier i «Two Towers» i slaget ved Helms Deep «Is this all you can muster Saruman?»

Jeg vet gutta kan vise fighting spirit, men at det kom akkurat i denne kampen er så deilig å se. Jeg selv hadde hva Trump ville kalt «low energy», fordi jeg sliter med alt fra byllepest til sviktende syn. I alle fall synes jeg det selv at jeg har det vondt og så fælt «atte»!

En nykomponert midtbane med Wilhelm og Abdi klarer seg veldig bra. Wilhelm er jo maskin og når han er skrudd på så finnes det ingen av-knapp. Så med jobb og slit, så kommer man langt.

I de bakre rekker så steppet Thomas (Stoltz) inn som midtstopper, sammen med den mer erfarne «grisetakleren» Lepsøe! En duo det skulle vise seg at det luktet svidd av.

Kampen sparkes i gang etter at vi taper «mynt og kron», så det blir forsvar fra første spark på ballen. I de første 10 er Vestre så overlegne jeg/vi fryktet før kampen. De produserer sjanse på sjanse, men brenner de som en pyroman. Dems første mål kommer på straffespark, og (i motsetning til hva Asker fotball gjør, så har) jeg ingen mening om det er rett eller galt. Dømt er dømt, vi må bokstavelig danse etter dommerens fløyte.

1-0. Rettferdig. 2-0 kommer på akkurat samme vis etterpå. Straffe, rett i mål. Nå så det tungt ut.

Men fra nå og ut omgangen så spiller vi på et nivå vi ikke har vært i nærheten av. La det være klart med en gang, det var med null fra SATS.  Nix og null. Vi har støttespillere fra 01 bredde, og takk til Patrick og Zidane. Men dette var guttas omgang fra 15 minutt og ut.

Vi spiller langs bakken, på kant og legger inn. Får corner på corner. Skudd og innlegg. Det produseres og skapes. Ti slutt så skåres det også. Attpåtil direkte fra corner. Det er ARBO som stanger den inn. Moro og fortjent.

Dagens målskårer: Arbo

Dagens målskårer: Arbo

Vi er nære ved å utligne, ja pokker heller. Vi burde ha utlignet. Det ble skapt så mye, men vi hadde ikke god nok sistetouch til å sette inn utligningen.

Da blir det 2-1 til de blå vertene når det er pause. Jeg har bananer og ros å dele ut. Jeg burde hatt sjokolade av sveitsisk kvalitet!  Det hadde gutta samlet gjort seg fortjent til.

Når vi har ballen ved avspark så er vi farlige de første 5 minuttene i omgangen. Vi er nære ved to anledninger, men det vil seg ikke med selve målet. Så da er fotballen slik at det heller blir 3-1.

Nå er det igjen ca 30 minutter, og gutta forsøker til 20 i stil, samtidig så må kreftene hentes fra reservetanken. Det er fullt forståelig, men samtidig må vi betale dyrt for det. Rakne blir vel å overdrive, men vi er ikke lengre på samme nivå. Så nå er vi tilbake i forsvarsmodus a la hva Sørstatene var i den amerikanske borgerkrigen etter å ha tapt slaget ved Vicksburg i 1863 og det påfølgende tapet ved Chattanooga.

00MOTVESTRE2

Vi har ingen general Meade som kan lede oss til seier, kun en halvfeit svaksynt kar som har plukket opp og annet ved å lese mye fra blant annet den amerikanske borgerkrigen.

Som nevnt, innsatsen står til laud. Det kommer tre mål til i mot, men vi skal ha all cred og honnør for innsatsen, men også prestasjonen vi får frem i dag! En oppløftende kamp, og spiller vi slik mot presumptivt svakere lag så kan vi kjenner lukten av årets første seier og kanskje pizza etterpå