G19: Top of the League!

Bærum G19- Sarpsborg G19 1-0 (1-0)

Duket for siste kamp før serien snus til høsten. Siste motstander på vårdelen var passende nok eneste lag foran oss på tabellen: Sarpsborg 08 . Byen med profiler som Oscar Torp, Nils Ole Oftebro og ikke minst Kai Eide….som nå bor i Lommedalen (artig nok).

SÅ DET VAR KLART FOR KAI EIDE-BOWL! Hvor vinneren kan «claime» å ha Kai som rettmessig borger.

Fordi det var festival nede på vårt vanlige område, så stilte våre venner fra Lommedalen velvillig opp med bane (igjen). Takk skal dere ha!

Så kunne vi by opp til festival? Eller skulle vi avlyse festen slik Ski Mask og Playboi Carti gjorde det på Kadetten?

Kompakt defensivt og tidvis godt offensivt!

De første 10-12 minuttene er vel bortelagets beste periode. Hadde den vart i 20 minutter, så hadde det kanskje beskrevet hockeylaget. I alle tilfeller har de blå og hvite ballen veldig mye. Dog så finner de ikke ut av vårt forsvar som sideforflytter og stenger rom (JA, skribenten satt ved siden av fotballkyndige folk i 1.omgang). Slik sett ble det ikke noe sjanser ut av ballovertaket.

Etter en god innledende fra gjestene med Europas største fossefall, så kjemper vi oss til ballen, men i motsetning til «Særp» så skaper vi sjanser. Det ligger mer i lufta enn plagsom knott og mygg. For våre kanter+ spiss truer og burde nok skårt på de halvveis-alene med keeper etter 16 og 21 minutter. Dog så er skuddene ikke i takt med Pride….for det blir rett på.

Allikevel kan en godt besøkt tribune glede seg over at vi stadig kommer nærmere og at vi står bra opp i mot nok en god klubb i Sarpsborg.

G16-gjengen som hadde tatt bussen fra Sandvika fikk to ting å glede seg over etter 26 minutter:

  1. Pizzaen kom som bestilt
  2. Målet vårt kom også i samme leveranse!

1-0 etter et bra trøkk, og nå smaker det meste biff, pepperoni og fornøyelig fotball. Så får vi leve med klegg utenfor banen, når våre egne PÅ banen er like irriterende for motstanderen.

G16 tok 210-bussen og fikk se flott fotball til gjengjeld!

Vi skaper vår fjerde store sjanse like etter halvtimen, men så er det med avslutningen da. Rett på er sjelden lurt. Det var lurt når jeg spilte barnefotball, for keeperen på Sørskogbygda 5 var redd ballen (vi vant 12-7). Nå 25 år senere så er det junior elite nivå og keeperen er ikke redd for en trøkk.

Så 1-0 står seg. Som sagt burde vi hatt 2, kanskje 3, til pause. Mer gledelig er at det er helt rettferdig at Julius holder smultringen intakt. For han + forsvaret er som Trumps våte drøm: en mur som stenger alt ute!

Fullsatt tribune! – så skal det sies at den ikke så stor da

Ny omgang- samme mønster!

Når oppskriften leverer, så hvorfor forandre? Det får holde med at Kræsj Pink og Drillo-is har blitt tatt av markedet, til både vår og «Særps» trenerbenks fortvilelse som tidligere disipler av sistnevnte….

For vår del så samsvarte teori og praksis slik eksamensresultatene til «Lelle» ble. Det er mye illegalt som skjer her «oppe i Dar`n», hvorvidt terningspill er av det vites dog ikke. Skal jeg tillate meg å rulle terning på gjennomført kampplan så blir det 6er.

For om det er jevnt i 1.omgang (med et sjanseovertak til oss), så sitter jeg godt plassert mellom pizza og mygg i høyden. Fra der mener jeg vi er det bedre laget i de siste 45 minuttene.

Allerede etter 3 minutter av 2.omgang så treffer vi metallets øverste stolpe. Samtidig så er det jo bare 1-0 på tavla som ikke var påskrudd, slik at Sarpsborg er mer enn gode nok til å kunne få et mål. Intet å utsette på viljen deres i alle fall.

Dessverre for de så var det den fetisjen vi hadde for å mure igjen da. Deres største sjanse kommer etter 65 minutter, men Julius har kontroll og må kun ut i «halv-strekk». Påfølgende corner er like tannløs som united i fjorårets sesong.

Så når gjestene må flytte oppover, så kommer vi på overganger. Jeg kan bortimot «copy paste» hva som skjer. Det avsluttes på keeper. Ikke fordi keeperen er så svær som undertegnede, men fordi …ja hvorfor egentlig?

Når vi for en gang ikke treffer keeper, ja da er en av deres forsvarere i veien som den berømte «redder på streken»-manne. Selv om det var på 3 meter.

På tampen så kunne jeg skrevet en spenningsroman om jeg hadde mer livlig fantasi, men det er for tidlig til at soppen gror. Så jeg kan holde meg til fakta.

Rett nok har «Kai Eide» sine gutter ballovertak igjen, men som Åge Sten Nilsen sitt band Wig Wam, så ble det ingen seier (9.plass i Eurovision med denne godbiten

For selv om de forsøker å «rock on» , så ble angrepsspillet en zero hit wonder. De finner ikke ut av vår defensive plan og vi kan ta sommerferie på topp av Interkrets A!

Summa Summarum

Ballinnehav er jevnt, men vi skaper de fleste og definitivt de største sjansene. På sjanse tre eller fire, så sitter den. Siden ser vi oss ikke tilbake.

Det er Barry White på full guffe ned Autobahn i 130 km/t! Vi vinner fortjent fordi vi skaper mest og størst, mens vi defensivt kan få sommerjobb som mur mot Mexico!

PS! Til slutt vil vi takke av og ønske lykke til videre til tre spillere som alle har bidratt sterkt i vår vakre Gule trøye:

Magnus Rødseth, Simen Tobiassen og Simon Klevberg.