G17: Starten på noe…stort?

Bærum G17- Høvik Jr 2-3 (2-1)

For første gang siden ideen oppsto i november var vi klare (?) for det som er morsomst med fotball (bortsett fra å spise sjokolade på benken), nemlig kamp. For anledningen gule/sorte mot hvite/blå.

Ikke fullt så moro var at treningsbane 7er, er erstattet med kampbane 11er. Slitsomt, noe vi så tidlige tegn på. Heldigvis var vi mange nok til å tåle at mange ikke tålte full kamp.

Innledningsvis er vi klart best. Man ser det mest via hva enkeltspillere kan få til. Vi er en slags fattigmanns-versjon av Salvador Dali. En unik kunstner forut for sin tid. Ble jeg i alle fall fortalt halvt sovende på skolebenken i Kunst og Kulturhistorie på vgs.

Dessverre var proppen i ketsjupflaska tett, så alt var bra fra guttene minus at vi avsluttet verre enn Domracheva som skjøt her:

En står, alle andre ligger.

Etter hvert så er sjansestatistikken så klart i vår favør, at det simpelheten hen måtte ende med mål.

E pluribus unum

Oversatt fra latin: Av mange, en. Med dette vil jeg frem til at vårt første mål noensinne ble skåret av en kar som garantert putter 15 + i år:

Alf Haslum!

98 i Fifa-skills: Alf Haslum

Etter 1-0 så jevner kampen seg noe ut, men om det er jevnt mellom 16-meterne, så er det vi som er vassest i boksen. 2-0 kommer med William Kildal. Ballen ender hos han etter at det har vært «ping-pong» i feltet. Gutten som siste spilte kamp i 6 klasse, da Abba fortsatt var store, Gorbatsjov satt med makta og Columbus seilte av sted fra Lisboa (eller nesten så lenge siden).

Moro at William får en gåll! 2-0 oss og alt ser fryd og littegranne gammen ut!

Så blir bakken brått brattere

Rett før en kjærkommen pause så skårer Høvik et flott spillermål langs kanten. Avslutta med et skudd ikke sett siden Birger Eriksen kommanderte senkningen av Blucher.

Etter pause så invaderer Høvik vårt forsvarsfelt. Det er stor forskjell på lagene, i Høviks favør nå. På benken så finner vi ut (delvis) hvorfor. Det har ankommet to av deres beste 01ere.

Så de eier banespill, med det kommer utligningen til 2-2, før det etter 65 (av 80) minutter tar ledelsen 2-3.

Kaos i feltet

En slags sluttspurt

Ikke noe Northug av det, men ei heller Jørgen Brink. Gutta skal ha ros for å forsøke og vi kunne utlignet i løpet av de siste fem minuttene.

Det skjer ikke, men vi har tatt det første steget for sesongen. Det handler om å bli bedre kjent med hverandre på banen, orke nok, trene mer, så er det en slags vinneroppskrift.

Vi har såpass mange gode spillere at det er ingen bekymring om vi river ved første hinder.

Honnør til samtlige, men får å bli litt «Orwelsk»: Samtlige leverte bra, men noen bedre enn andre:

Kaptein Nikolas tar ansvar!

* Dagens kaptein: Nikolas Hurleen. Jernet på midtbanen. Tøff kriger

* * stjerner til ALF HASLUM. En soleklar tekniker og pasningslegger. Blir lagets Iniesta.

*** stjerner til Kristoffer Schjølberg ender opp som BB. Tøff, løpssterk og kompromissløs.