G17: Fyrverkeri av en serieåpning!

Bærum G17- Dikemark G17   10-2 (5-1)

Fyttirakkern!

I fjor var vi ifølge tabellen kretsens svakeste lag. Det vi viste utpå banen denne skikkelig sure vårkvelden på Kadda hadde varmet selv en isbader. For om dette er representativt for laget i år, så kan alle foreldre bare kjøpe hver sin kuleramme!

Det blir rett vanskelig for en stakkars bondegutt som knapt kan stave og er oppvokst innerst i Hedemarken å beskrive alt som skjedde. Både pga mangel på ordforråd og mangel på blekk underveis. Her kommer et beskjedent forsøk på å sette noen bokstaver på lerretet som gutta malte med vakker GUL farge!

Det var folksomt denne kvelden på «Kadda», men ikke i antall tilskuere. For selv om Bærum rekrutt spilte før oss, så dro heller ikke de noen andre enn sine aller, aller, nærmeste til kampen. 12 stykker gikk, mens 12 nye kom+ ei bikkje. Så vi «vant» mot rekruttene med en hund. Kanskje den bikkja kan få være med til Kina som premie?

Når jeg ovenfor nevnte det var mange på anlegget, så mente jeg i antall utøvere!

Tre av mine breddelag hadde aktivitet samtidig! Så det var trangt om plassen både i klubbhuset før kampen og på 7er banen til oppvarmingen. Så vi improviserte litt tøy og bøy langs den ene langsiden. Oppvarmingen ble ledet av den hjemvendte sønn (tidligere trener) Bendik, som gledelig nok tok turen ned og helt klart bidro konstruktivt under kampen.  Enda mer gledelig er at han også blir med til Kina!

Vi var ikke snille med bortelagets forsvar i dag!

Så la oss komme til kampen. For det er nok å skrive om. Motstander var Dikemark. Det var mye ex-Asker, men der i gården smuldrer breddefotballen opp, så gutta søker lykken i Dikemark.

Gutta i stripete drakter starter kampen best. De spiller ball, og skaper sjanser. Vi er ikke vant til å spille på 11er bane, noe man ser tydelig i starten av kampen. Når motstander har ball, så er avstanden mellom våre spillere stor. Omtrent som de 49 fastboende på Pitcairn Island skal vinke hjem til de britiske øyer.

Bortelaget burde nok ha tatt ledelsen, men til varme for de 9 hjemmesupporterne så er det vi Gule som gjør det. På en fin overgang, så er det Martin som åpner sin skåringskonto. Jeg vet ikke om mor og far gir han en 10kroning per mål, men hvis så er så må de nok jobbe overtid i år!  Som når Bill Clinton «møtte» Monica Lewinsky i 1994/95 så kan også dette bli en kostbar affære!

Når det er sagt, så liker jeg godt det Martin gjør underveis i 1.omgang. Det er noen ganger han kunne (og burde) gått mer ego, men han tar med seg Bo, Henrik, Dag og flere for å by opp til fin angrepsfotball!  Godt å se du tenker lag Martin!

Rett nok så skal det nevnes at Dikemark utligner, og kampen er jevn. Gjestene spiller i de første 20 minuttene mer lagspill, men etter hvert som tiden tikker av sted, og kulda setter seg innerst i ryggmargen, så tar vi over.

Vi går opp til 2-1 når Bo stusser ball, og Martin løper som russ som skal rekke Vinmonopolet på lørdags ettermiddag. Alene med keeper så tar han en helt hinsides finte, og runder keeper som det skulle vært «Skal vi danse?»

Fra nå av så tar vi over. Vi samarbeider mer, finner hverandre og gamle, som nye, spillere viser seg frem. Det betyr mange sjanser og mange mål!  For mange til at jeg husker alle, i alle fall ikke nok til å yte de rettferdighet. Unntaket er 4-1 målet, som er det peneste lagmålet vi noen gang har skårt.

Fem av våre egne er involvert og borti ballen uten at noen fra Dikemark er. Det starter med at Wilhelm får ballen på kanten fra Henrik, han tar med, legger inn på motsatt side. Derfra spilles ballen videre til to stykker som jeg i farta ikke husker hvem er, men magefølelse sier Martin og Bo.

Ikke helt mørkt ennå for bortelaget (her halvveis ut i 1.omgang)

Vi rekker en femte før pause, og gutta fortjener all den frukten de kan innta i pausen! Det som er mest gledelig er at det er hele laget som er bra! Ikke bare noen, eller de nye. Riktignok er det flere av de nye som leder ann, enten det er Bo, Henrik SA eller Martin, men de gjør samtlige gule bedre!

Vi bytter som avtalt i pausen, som drar ut i det lange og brede. For Dikemark søker ly i en garderobe. Bortelaget startet friskt, men fikk etter hvert ordentlig juling av en hjemmeutøver ikke sett siden Johan Olav Koss (som må ha vært proppa på hestesteroider under OL i 94) sto for når han tok gull på 10000 meter og tok igjen Frank Dietrich med en runde- og følgelig verdensrekord.

Vi spiser som sagt bare sunt. Heldigvis har jeg registrert bankkortet med Trumf, så får nok en fin liten bonus på enden av året.

Med 5-1 etter 1.omgang, så sto stemningen til værs. Med pågangsmot ikke sett siden Terje Vigen rodde over til Danmark, så gjør vi oss klare for 2.omgang.

Tiden går og det ser mørkere ut!

Starten av den er rotete, slik sett lik som den i første. Egentlig er det en blåkopi. For også her tar vi mer og mer over. Det er mange som kan nevnes i dag, men jeg vil gi honnør til følgende spillere i 2.omgang.

Johan S kommer inn, løper som en galeislave offensivt og defensivt. Tidligere har han slitt med tøffheten, i dag så er han fysisk opp i motstander og viser at «OPG-gutta» har tæl! Flott levert Johan!  Videre så er Erland solid bak der. Vi så vel også en finte midtveis når du lekte deg utpå der?  Når Seim kommer innpå for Erland, så viser han afrikanske rytmer i sitt spill. Det er som musikk i mine ører.

Jeg har alt nevnt at 2.omgang ble en blåkopi av 1.omgang. Det gjenspeiler seg også på resultattavla, 5-1* 2 omganger betyr totalt 10-2. Bayern Munich-Arsenal anyone?

Målskårere er etter min iherdige notering:  Martin 3, Henrik SA 2, Bo 1, Tom 1, Kristoff 1, Abdi 1 og Edvard med vårt tiende på straffe rett før slutt. I år ble det skåring på deg, og det ser virkelig ut som at Tottenham endelig kommer foran Arsenal på tabellen.

Fra Herman i mål, til forsvar, så midt, spisser og benk, så leverte hele laget i dag! Det var mange fine angrep, vi forsøkte og fikk til å spille med hverandre og stemningen var alltid munter på benken. Det er moro å vinne en kamp, men måten det skjedde på er det som gleder og varmer mest. Jeg er ikke overraska, for vi er mange på treningene som gir oss et godt grunnlag i kampene!

Nå må vi fortsette slik til hverdags, slik at kampene kan bli en fest!

Så ble det nesten natta!

Takk til foreldre som kom for støtte, Tobias som så på tross kulde og skade, og ikke minst, Bendik som bidro positivt på sidelinja!

Dette ga en solid dose motivasjons-innsprøyting (og ikke av Koss i OL 94 sorten).

En stolt trener kunne gitt mange stjerner i dag, men de går til:

***    Martin. Han er god alene, men samtidig gjør  alle andre bedre. Det sistnevnte gjør at du får bestemannspremien på neste trening. Jeg vet ikke om du knekker påskenøtter på TV, men du knakk «lagspill-koden».

**    Henrik SA.  «Kondis-kongen» er også god til å finne andre med ball. Bland det med iherdig jobbing, fin fot og 2 mål så vanker det nok en kvikk-lunsj i belønning neste gang vi sees (spesielt fordi det er tilbud på Kvikk-Lunsj nå, så jeg har hamstra.

* Pokker heller!  ALLE andre! Flott levert gutta, alene som en.