G17: Dødballer drepte oss

Bærum G17- Snarøya G17 4-5 (3-2)

Dette var sirklet rundt som årets kamp for gutta. Rivalene fra en av Norges beste bidragsytere til den felles skattekassa- Snarøya- ventet på motsatt halvdel. For de som ikke er så inn i guttas liv og virke, både våre og de går i all hovedsak på samme «skole» Eikeli. De andre har en akademisk fremtid i vente.

Det var flere forskjeller på lagene, noen visste vi på forhånd, andre kom frem i løpet av kampen.

FULL FYR FRA START!

Gutta presterer årsbeste de første par-og-tredve minuttene av kampen. Vi presser høyt og kollektivt. Imponerende i og med vi aldri har trent på slikt. Med det får vi ball høyt i banen og sjansene kommer på løpende bånd.

Faktisk kommer første sjanse i første minutt. En glimrende kontring og Alf H har en herlig avslutningsteknikk. 1-0 etter ett minutt!

Gutta vil ha mer og skaper nok til å fortjene det. Derimot er det Snarøya som utligner etter kvarteret. På sin første sjanse og på det som skal vise seg å være vår kryptonitt: DØDBALLER! 1-1 etter corner når ingen markerer Sander M F på Snarøya.

Selv om det tar litt tid, så basert på antall sjanser så er det fortjent at vi leder 2-1 etter 20 minutter. Nok en gang Alf H på kontring!

Neiiiiiiiiiii…..dødball imot!

Vi er slettes ikke mette og jager på for å øke. Det lykkes etter ca 30 minutter da samme Alf H fullfører hat-tricket! 3-1 og nå har vi pusterom.

Dessverre for oss så mister ikke Snarøya humøret og når de i tillegg fortsetter med sin plan A om å trille og bygge angrep, så tar de over. I alle fall % på possesion og vi må bruke krefter på å jage. Det er bittert at de reduserer rett før pause, men de skal ha ros for innsats og god disiplin (iht kampplan).

Vi derimot slipper inn en til på dødball. Det er nummer to- og det er bare å holde tellinga!

Innsats mot ballsikkerhet!

Vi er «gira» som Leonardo Di Caprio i «Wolf of Wall Street» også når 2.omgang starter. Dog uten samme substans innabords. Dette VIL vi vinne.

Så blir det også vår tur å skåre på en enkel dødball når «Parsa» setter den i mål fra sidelinja. Om klokka hadde vært påskrudd hadde den vist 58 minutter!

Nå har vi kampen der vi ønsker. Pusterom og med mulighet for kontringer!

Plan er noe annet enn praksis. Være seg det er Kant, Nietzsche eller Kierkegaard. Eller Poltur til Sydishavet.

På jakt etter flere mål!

Minutter etterpå så inviterer vi de grønne tilbake til kampen når vi for tredje (and still counting) gang slipper inn på dødball.

Så rett fra avspark er vi uheldig i bakre rekker og da er det full fyr på Snarøya-benken. 4-4 og 26 minutter igjen. De er tilbake. Vi er noe resignerte.

Nå kommer kampbildet tydelig frem. De triller, vi slår kontringer. Hvem skal vinne? Det er ikke noe å utsette på vilje og innsats. Begge kunne skårt, men ingen gjør det enn så lenge. Klokka tikker og regnet faller.

Uavgjort er ikke hakkande feil bilde på kampen slik den utviklet seg. Men vi må gå for tre poeng for å ta serieledelsen. Så vi forsøker. Sjansene kommer ikke like ofte nå. Det er som å se målinger fra Michigan for pres.Trump sin del: Det er ikke så ofte man er frampå og leder lengre.

Fotball kan være herlig- men også brutal!

Vi har hatt kamper der vi har vunnet på slutten i år. Samtlige Gule håpet på noe magi på slutten nå og. Hvis det var magi så var det sort magi! For målet kommet det- til Snarøya.

I det 89 minutt får de frispark og de slår langt. Forbi og over. En- to- tre spillere. Fire-fem og seks spillere. I MÅL! Fra førti meter altså! Slik taper vi kampen. Brutalt, men når vi har verre dødball-spill enn Bærum Gutter 8 år som spitle på 7er banen, så fortjener vi ikke bedre!

Etter kampen er det mye følelser og det er stort sett bra å se! Fordi det viser vi bryr oss, samtidig må vi kunne se først og fremst på oss selv om man vil se hvorfor vi taper:

Vi hadde dårligere dødball-spill enn Sørstatene hadde i slaget om Vicksburg (Unionen tapte 10 tusen liv mot Sørstatenes 38 tusen.)

Slikt taper man av. Enten borgerkrigen i 1865 eller «Slaget om Eikeli»

Bærum-dreperen: Sander M F

Kampens tre stjerner:

* * * Alf H. Hat trick i første og BB herfra til Ullevål!

* * William R. Offensive raid, delaktige i en rekke av våre mål!

* RESTEN! Vil gi dere skryt for innstillingen kampen igjennom!