G17: Da går ferden lokalt i Kina

Reiseopplegget er nå spikra, bestilt og betalt!  G17 (+noen fra jr1) tar som kjent turen til Kina i sommer. De som tror det blir Beijing, luksushotell og annet, får tro om igjen. Her er opplegget på årets tur for gutta:

KINAPROGRAM

Beijing. En smak av masseturisme, men etter få dager så beveger vi oss nordøst i det svære landet. Da går turen nemlig til:

Utenfor den Himmelske Freds Plass i fjor

Dandong. Reise t/r med nattog. Som i seg selv er en opplevelse. Jeg husker i fjor da vi var eneste vestlige om bord på toget og ble tilbudt all verdens mat og drikke av de vennlige lokale som tog ferden fra Beijing til grensebyen mot Nord-Korea.

Nattog er en unik måte å se og smake på landet! Regn med å bli overøst med lokale retter!

Spesielt to ting skal oppleves her:

  1. Besøke grensa mot Nord-Korea (fra bru og fra muren).
  2. Besøke muren der det er få turister- ingen vestlige-. Se over mot Nord-Korea. For så å ta motorbåt på elva som deler Kina og Nord-Korea!

Så nær, men akk så fjern (fra å komme inn i verdens mest lukka land)

Etter noen dager lengst nord-øst så blir det fire dager i «landsbyen» Zhuozhou. «Landsbyen» fordi stedet «kun» har 800.000 innbyggere. Her møter vi vennskapsklubben vår og skal spille fotballkamp med middag etterpå. Videre så er det muligheter for å bli med lokale for å fiske, lære litt karate, besøke det lokale markedet, besøke en lokal skole m.m

Alltid god stemning hos våre venner i Zhuozhou