G17: Brutal slutt i toppkampen!

Bærum G17- Oppsal G17  1-2  (1-1)

Vi har vunnet 8 strake, mot svak og sterk motstand. Lokale lag og mot lag som vi må betale bompenger for å kjøre til! I dag ventet den tøffeste nøtten av alle: seriemester Oppsal! De som ikke har klart å glemme kampen husker at vi fikk grisebank 8-0 på vårparten. Da skal det nevnes at vi tross alt ikke hadde keeper. Nå har vi nok seriens beste keeper i Anders Thoresen. Samtidig så har vi blitt bedre i alle ledd og på lag.

Det viste vi med bravur i dag. For de som ikke var der, eller for de som ikke så alt pga dårligere lys på Sandvika Stadion enn i mitt eget kjøleskap, her er kampen sett fra en enkel bondesjel innerst i Hedemarken:

Klart for Bærum-Oppsal

Flyten er god om dagen. I alt fra oppmøte på trening, til marginer i kamper. Så vi hadde tro og håp foran kampen mot Oppsal. Gutta og jeg legger en plan som handler om kantspill og 100 % trøkk i det vi gjør.

Den holder vi kampen igjennom. I alle fall så lenge kreftene holder. For la det være sagt tidlig, dette ble en krig. En «fair/pen» krig, men strategisk og hardt kjempende. For ingen av lagene fikk noe gratis i denne kampen.

Det bikker frem og tilbake. Oppsal er noe mer spillende, men vi er også med på dansen. Det brettes ut, initiativ kommer og det fyres av hyppigere enn hva Kim Jung-Un fyrer opp missiler over Japan om dagen.

En kombinasjon av god Oppsal-keeper og noe unøyaktig i selve avslutningsøyeblikket gjør sitt til at vi ikke setter sjansene.

Derimot så skårer de blå fra Oslo øst. På ingen måte ufortjent, men bittert er det jo. Vi føler vi er med i kampen. Gledelig da, er at vi ikke gir opp. Så kun minutter etterpå så blir det orden i regnskapet. I alle fall om man har et gult skjerf rundt halsen i høstkulda!

Resten av 1.omgang følger et mønster. Oppsal har mest ball og små pasninger, mens vi er mer direkte og farligere. Vi har store muligheter, men klarer ikke omsette sjansene.

Så 1-1 til pause er så absolutt til å leve med. Det er ikke mye å korrigere. Gutta, alle som en, følger planen. Så stillhet og bananer er oppskriften.

Stoltz: En spiller med hjertet utpå drakta! Helt herlig å se

Som en klassisk tungvektskamp i boksing så fortsetter 2.omgang, der begge gir motstander slag, men ingen knockout. Det bikker frem og tilbake. I alle fall veldig lenge. For på slutten så er vi mer som Mike Tyson på hell av karrieren. Da kondisen var like dårlig som oppførselen både i og utenfor ringen.

Så vi blir presset tilbake som Egypt i 1967. Ting skjer på stadig mindre områder, og motstander Oppsal/Israel tar over og kjører en offensiv. Så som i seksdagerskrigen, så ble vi til slutt et offer for en overlegen offensiv. Men slettes ikke uten drama. For rett før klokka passerer overtid så kommer vi til kampens største sjanse. Alene med keeper, men dessverre er det ingen avslutning med futt i. Mer av gammel nord-koreansk merke.

Thomas Seim måtte ut med skade, men det var rytme i alt du foretok deg før skaden!

Rett fra denne gedigne mulighet så kommer Oppsal i angrep. Lynhurtig til å være på overtid. Vi må ty til ulovlig felling for å stoppe. Det hjalp der og da, men som neste setning vil avsløre, de blir som å tisse på seg når man er bortkommen på fjelltur. En kortsiktig gevinst, som har ågerrenter!

Fra 16.01 meter så dundrer Oppsal ballen langs bakken. Hardt og utagbart for alle. Vel, kanskje Neuer hadde reddet den. Men vi har 50 kroner i fruktbudsjett, ikke millioner til lønninger! Så da ender det her med et bittert 1-2 tap.

Det ble mer og mer på vår halvdel de siste 15 minuttene.

Ser man lengre enn resultatet, så vil jeg si at jeg er enormt stolt av alle i dag. Samtlige er påskrudd, løper, kjemper og vil noe utpå kunstgresset!  Det holder i 90, men ikke i 92 minutter. Så kan vi føle at ting er urettferdig, men vi skal ikke grave oss ned.

For vi leverer en kjempekamp alle som en, og det er derfor ALLE for til to stjerner i dag!

Samtidig gratulerer vi Oppal med (kommende) seriemesterskap. De er det mest spillende laget, og er en verdig vinner!  Vi håper våre veier krysses senere, så skal vi se om vi får revansje. Være seg med dagens oppskrift, eller på «Johaug-måten».