G17 Bredde: Forskjellen lå i avslutningene!

Bærum Verk Hauger G17- Bærum G17 Bredde 6-0 (1-0)

Litt vel mye fulle av selvtillit så skulle vi spille ny kamp etter 12-1 seieren mot Fossum sist. Denne gang var veien kortere, spesielt for en del av spillerne. Selv hadde jeg sett G19 tape fortjent mot Stabæk.

Stabækjubel på Kadda

Spillegleden forsvant bak skyene

Alt var fest og moro mot Fossum. Allerede fra avspark så var det 11 utgaver av Amelia Earheart. Vi ble borte i skydekket og siden så forsvant vi. Vi ble liggende vel lavt og de blå og rå fra BVH fester grepet. De skårer etter hvert 1-0, noe det er lite å si på daværende tidspunkt.

Så kommer vi tilbake, primært på kontringer. Vi burde/kunne/skulle skårt, men alt fra redning på strek, uflaks og dårlige avslutninger førte til at vi ikke måltørste til pause med en i baklengs.

Omtrent som å få 1000 kr i restskatt- det lar seg ordne lett!

Ineffektivitet førte til at vi gikk sure

Vi kan skylde på eksterne omstendigheter hvis det får oss til å føle oss bedre. Personlig vil jeg skylde på at vi må være mer voksen på å takle motgang. Allerede i pausen så virker vi like sure som Benjamin Netanyahu den siste uke. Altfor mange på laget mente at «alt var galt og feilen lå hos alle andre enn hos oss selv«.

Her må vi slutte å fraskrive oss ansvar.

Greit nok at BVH ikke hadde gjort noe så enkelt som å fikse autorisert dommer og vi endre opp med Sadio Mane som blåste på innkast og pent lite annet. Det må vi bare lære å leve med.

Det er som å velge å gå på Eikeli for så å klage på dårlig læringsmiljø!

Vi skaper nok sjanser til å utligne og lede, men når vi bommer, brenner, misser og forspiller alle sjansene, så er det mangel på kvalitet fra oss. Pent lite annet.

Så blir livet kjipt når BVH klarer å skåre 2-0 og 3-0 som sender oss ned i dypeste kjeller. Mellom 16-meterne var vi like gode/dårlige som de, men BVH-gutta satt sjansene vi sløste bort. Derfor blir det 3-0 med minutter igjen

Uverdig avslutning!

De siste minuttene fortjener litt ekstra omtale. Fordi det er en læringssituasjon! Vi går lei, gidder ikke og få spillere gjør noe annet enn å ikke være tilstede.

JA, kampen var tapt, men vi tapte noe større enn kampen med måten vi avslutta de siste 5 minuttene. På grunn av dårlig vilje i motgang så tapte vi stoltheten! Dette er ikke noe jeg vil være bekjent av og noe jeg må jobbe med videre for å gjøre oss robuste. Det starter med meg, så vi tar en prat om dette på neste trening.

Det ble en god trening på avspark om ikke annet!

Summa Summarum

6-0 er som Federer skulle spilt tennis mot meg. Det svir, og det skal svi. Mest fordi vi slapp inn tre mål siste 5 pga dårlig holdning.

BVH starter bedre enn oss, etter det er vi jevne med de. Hovedforskjellen lå at de skårte, mens vi gjorde alt annet enn det. Jeg savner:

  • Trøkk. I stemme og taklinger
  • At vi takler motgang.
  • Kvalitet i avslutningene

Dette må vi forbedre, da blir også fotballivet bedre. Livet er hele tiden en kamp om forbedring, så om vi klarer å reflektere over dette, så kommer vi styrket ut av denne svake prestasjonen!