G17: Bra samspill resulterte i sterk seier!

Bærum G17- Ski G17  3-2 (2-2)

I hele høst har vi spilt bra, eller meget bra. Vi har ikke alltid fått betalt i form av poeng i det siste, og skulle vi ha håp om topp 3 (og foran Høvik), så måtte vi få poeng i dag mot tabelltoer Ski. Helst alle 3 poengene.

Vi fikk en utfordring før kampen, for forfallene tikket inn av gode grunner som sykdom og skole(-tur).. Samtidig er vi noen færre, da enkelte syntes det er en glimrende ide å slutte midt i sesongen (og får lov av foreldre å gjøre så). Så 15 spillere ble til 14, så ned til 13, før vi under oppvarmingen ble nede i 12 pga skade.

Heldigvis er Bærum en stor breddeklubb, så vi fikk låne Kenneth og Frende fra 01. De kom rett fra egen kamp, og fikk i seg frukt før de tok plass på benken. Så til slutt, nok innbyttere til at vi kunne gå inn i kampen som vi visste ville koste mye krefter å vinne.

I god tid før kamp

Starten er jevn, men vi skaper de største mulighetene. Spillet fra midt til kant og tilbake sitter bra. Fra benken ser jeg tidlig at vi vil virkelig noe i dag. Vi tar også ledelsen 1-0 på en lompe av et skudd, men bortelagets keeper klarer å få den inn i mål. Vi takker for marginer på vår side og feirer at vi leder 1-0.

Gledelig er det at vi fortsetter å spille bra. Like gledelig er det at vi får betalt for det. Om 1-0 var en billig goal, så er det 2-0 det stikk motsatte. Et rakett av et skudd fra «Henke» levner ingen tvil. Den hadde vært verdt inngangspenger!

Ski skal nå ha ære for at de ikke gir opp. Ledet av en god og sympatisk coach så kjemper de seg tilbake. Meter for meter, duell for duell. De skårer på en dødball der de header bak Anders. 2-1 halvspilt 1.omgang.

Noen minutter etterpå så utligner de etter at de først vinner ballen høyt oppe på vår halvdel, for så å bli felt like etterpå. Dagens dommer Kay dømmer korrekt straffe. Den settes kontant i hjørnet og da er vi like langt igjen. 2-2.

Som står seg til pause i en omgang vi er like gode eller bedre enn gjestene fra andre siden av Oslofjorden.

U til pause. Her fra bortekampen i vår (Da Ski var gule).

I pausen snakker vi om å fortsette det vi gjør. For det meste er bra nok. To bytter gjøres. Dag og Frende inn, så får Mads og PP en pust i bakken. Så kvalitet ut og kvalitet inn. Ingen bekymring der i gården.

Om vi var like gode som Ski i 1.omgang så er vi bedre enn de i store deler av 2.omgang. Om noen syntes jeg har vel gule briller nå, så kan jeg nevne at Ski også egentlig spiller i gult! Så jeg kan dekke opp påstanden min med en juridisk finurlighet.

Gutta, hele gjengen, gjør mye bra i 2.omgang. Det vinnes flest dueller, treffes på flest pasninger og det skapes mest. Dessverre sitter goalen veldig langt inn. Bo er god i boksen, men det er alltid et bein eller noe som hindrer at vi får «malt om kornet til mel».

Samtidig så viser Ski at de kan true oss på kontring. De har spesielt en som kommer alene og Anders må gjøre seg stor for å få et bein på den, før Tom på beste vis banker ballen hele veien opp på 17 rad på tribunen!

PP kommer inn for Stoltz. En kriger ut, en ballfordeler inn. Vi er farlige på begge kanter ved Tobias og Henke. Så fra benken så føles det at målet bare «må» komme.

Det er sjelden jeg har rett, men du verden så deilig det er når det skjer. For med ca 10 minutter igjen så kommer «Henke» opp langs siden. Tidligere i uka har en ikke helt ukjent fetter fått sølv i sykkel-VM, men vår egen Kristoff går for gull. Løpet langs kant og så avslutning står til edleste valør på medaljen!

3-2. Fortjent, men 10 minutter igjen. Vi har mistet eller tapt ledelser før i høst. Så det var nerver til stede. Heldigvis så viste forsvaret lite til de, for de+ keeper holder stand. Faktisk så er Ski lite farlig frempå. Vi stopper dem stort sett høyt på vår egen halvdel.

Så ja, da det ender det med seier. Rettferdig sådan. Nå er det bikkjerace om 2,3 og «foran-Høvik»-plassen. Med to kamper igjen ser tabellen slik ut:

https://www.fotball.no/fotballdata/lag/tabell/?fiksId=7082

Dagens tre stjerner:

*** Henrik «Henke«. Farlig frempå, bygger opp langs kant, to mål derav det ene som matchvinner så er valget enkelt!

** PP og Tobias. Er ballsikre. Mye av angrepet i innledende fase er innom en eller begge.

* Stoltz, Dag, SA:  Tøffe i dueller, løpsstyrke og når Dag i tillegg finter av en og to spillere på vei opp. Ja, det vet vi det er kvalitet!