G17: Ballen var ikke vår mot Ski

Ski G17- Bærum G17    5-1  (2-1)

En god ting med å planlegge for potensielle hindre i veien er at man får god tid når ingen hindre skjer. Akkurat det ble tilfellet i dag når det var null og niks pinsetrafikk og selv for ett kjapt «pit-stop» for ostepølse, diesel og cola, så er vi tidlig ute på Ski Stadion. Det vil si, der spiller Follo, så vi tar turen til kunstgressbanen ved siden av. Gutta leker med ball, mens vi voksne snakker om kommende Kinatur og det praktiske rundt det.

Når det etter tre lange og fire bredde endelig er klart for kamp, så starter den med et lite Ski overtak. Vi virker ikke helt påskrudd, og andel personlige feil er høyere enn vanlig. Samtidig så forsøker vi på høflig og diplomatisk vis å si ifra at fotball skal spilles med en ball med 0-7 til 0-9 psi. Sagt på en mindre formel måte: Den skal ikke høres ut som den punkterer hver gang noen slår en pasning.

I god tid før kamp

Svaret vi får fra Ski er slettes ikke høflig, for det brøles ut » er faen meg ingen andre som har klaga på den og vi har spilt over 20 kamper».

TO ting kjære venner i Ski:

  1. Dette var 9.serierunde. Ikke nummer 20,
  2. Hvis da dere brukte den 11 kamper i fjor, så er det vel på tide å bytte ut den fordi den er velbrukt?

Logikk og fornuft nådde ikke frem, så vi spilte volleyb… jeg mener fotball så best vi kunne.

Og det kunne vi bra i 1.omgang. For hvor lengre 1.omgang varte jo mer kom vi inn i kampen og gradvis tok over.

På dette tidspunktet så ledet Ski 2-0 etter å ha skårt på to identiske dødballer der forsvar+keeper er passive. Her har vi et soleklart forbedringspotensiale.

Det var slik Ski skårte 3 av 5 mål. Dødball og vår passivitet.

Vi skaper spenning og håp når Martin setter inn en redusering til 1-2 med 10 minutter igjen av omgangen. Det gir oss også en «boost» i energien, for nå skaper vi sjanse på sjanse. Ballen serves…. jeg mener slås inn, og vi er kun centimetere, eller en fordelsvurdering fra dommer, eller et ledig øyeblikk fra å utligne. Det er nære, men nære er ikke nok. Så det står 1-2 til pause.

Slik sett er denne kampen lik den vi snudde i forrige uke (0-2 til 3-2). Jeg ser gutta tror og vil i pausen. Så vi forsøker samme formasjon, men den sitter ikke like godt i 2.omgang. Kantene i 2.omgang fungerer ikke like godt som i 1.omgang. For i en 4-3-3 så må de være raske og løpe som «olja lyn». Intet av det er tilfelle i 2.omgang.

Ski står for det meste i 2.omgang. Enten det er matchball, rop mot dommer eller spill på banen. Så det er både godt og vondt fra den kanten. Vi er mer passive med lua i hånda.

Ble mye forsvar på oss etter hvert

Så på sin store mulighet nummer 4 i 2.omgang så setter de spikeren i kista med 3-1. Senere blir den ene spikeren til 4-toms spiker når de utnytter bakrommet vi gir de, når vi jager flere spillere høyt oppe på banen. Forsvaret er på etterskudd og keeper er passiv. Så 4-1 og 5-1 er et faktum før dommeren blåser av kampen.

Så ja, det ble tap. Det er ikke urettferdig, men kampen er jevn i 1.omgang, mens vi sliter mer i 2.omgang. Det er flere ting vi kan lære av denne kampen:

  1. Vi må nok forandre formasjonen etter hvilke vi til enhver tid har på banen. Ikke alle får til 4-3-3
  2. Vi må forstå hvor og når i kampen vi er. Et godt eksempel er Tom sitt røde kort. Han tar sitt andre og unødvendige gule på en takling når kampen har 30 sekunder…–SEKUNDER–  igjen og vi er etablert i forsvar. Unødvendig.
  3. Keeper må bli mer offensiv i spillet på dødballer og kontringer.

Nå har jeg malt med vel mye sort på kamplerrettet. Det er positive ting å ta med også:

1) Vår sedvanlige positive til å stå på, jobbe og forsøke etter beste evne.

2) Tidvis fint pasningsspill. Spesielt i 1.omgang.

3) Henrik S.A. Overalt og selv i siste minutt så er han helt bakerst og ordner opp til tross fordi han sekunder før det var offensivt og forsøkte noe lurt der.

Han får også to stjerner i dag:

***  INGEN

**  Henrik SA. Av overnevnte grunner.

*Adham. Trygg bak og kommer på offensive raid.