G17: 90 % ikke nok mot et usympatisk ØHIL

ØHIL G17- Bærum G17   2-1  (0-0)

Dette referatet skal ikke bli en lengre versjon av Trump sin tweets, men det er ikke til å komme unna at det ikke var noen morsom opplevelse i dag. Ikke fordi vi tapte. Det kan vi leve med og lære av. Men at Øvrevoll/Hosle er et lag som har proppet benken med venner, slekt, bikkjer og at alle skriker på dommeravgjørelser både synkront og i ulikt takt, det skaper en trist ramme for dagens kamp!

Ledet ann av begge trenere så er det ikke rart at det hele blir en tragisk versjon av Slavekoret i Nabucodonosor. Men de vakre ordene «Va, pensiero, sull’ali dorate» var erstatta med det mye mindre elegante «dommer a, det erra faen ikke frispark»

At de endte med et rødt kort og 52 plukk opp med gule for hjemmelaget er en bekreftelse på det jeg skriver ovenfor.

Så til resten av kampen:

Klart for kamp på Jarmyra borte mot ØHIL

Vi er færre enn vanlige om dagen, men nok til å stille lag. Samtidig fikk vi god hjelp av Marius F og Mads H. Så vi var to innbyttere, det pleier å holde.

Laget er sterkt og troen burde være der etter vår gode periode. 8 av 9 seiere, med tap kun for seriemester Oppsal i en jevn kamp.

Spillet er også brukbart. Tidvis står det til mer enn brukbart, for vi triller og finner hverandre på midten. Det som ikke var bra nok var måten vi avsluttet på i siste tredjedel. Vi hadde flest og størst antall sjanser. Det hjemmelaget var bedre på var at de var mer treffsikre. Det meste av våre gikk midt på, verken hardt eller løst. Mens de plasserte på sidene. Noe de fikk betalt godt for i 2.omgang.

Etter vår gode innledning, så jevner spillet seg noe ut. ØHIL skaper også mer. Så bølger det frem og tilbake. Rett før pause så får Anders en skade i håndleddet og må bytte. Så fra to på benk, så er vi nede i en. Med en utespiller i mål.

Så det er nok å organisere i pausen. Samtidig så må vi fortsette å tro på oss selv. For vi bygger opp spillet vårt bra. Defensivt har Seim og Fossum god kontroll, med god hjelp fra Mads og Dag.

Vi rokkerer litt om. Mikkel kommer inn, mens Thomas stiller opp i forsvar. Anders sitter med ispose på hånda og gjør samtlige på junior bredde nervøse foran helgens kamp mot Høvik.

Vi får ingen god start på 2.omgang, for ØHIL skårer på sin første mulighet. Et godt angrep og en avslutning av samme klasse. Thomas S er nå i mål og strekker seg etter den, men en god avslutning sørger for ledelse til vertene.

Thomas gjorde en solid kamp. Er kjekt å ha en spiller som kan fylle flere plasser på en god måte!

Vi mister ikke motet, og kaptein «PP» oppmuntrer gutta til å tro. En oppfordring gutta plukker opp, og vi maler på. Spillet i 2/3 er bra nok, for vi skaper sjanser. Som allerede nevnt, så er det avslutningene som er tannløse. Det meste går på keeper. Så det blir talt som en redning, men han slipper å gjøre seg svett for å faktisk foreta de.

Slik står det seg til det er ca 15 minutter igjen, da er forsvaret til ØHIL dårligere organisert enn republikanernes forsøk på å omgjøre ACA (Obamacare). Fra 5 meter og med to angripere alene med keeper så er det mål! Henrik K dunker den inn.

Vi henter ballen fort ut av nettet og er tente som en stavkirke på 90-tallet nå!

Vi går inn i vår beste periode i kampen, ja…bortsett fra i avslutningsfasen. Det vil seg ikke.

Hjemmelaget går mer og mer sur, og pådrar seg et rødt kort. Så vi har enda mer overtak. Vi spiller nå 3-5-2 og det innebærer litt mer risiko bak. Vi er enige om «all or nothing».

Det brister i dag. For på sin ene mulighet siste 30 minutter så spiller ØHIL god kontringsfotball og via stolperota går ballen i mål i det 89 minutt. 2-1 ØHIL.

Det trøkkes til i kampen!

Vi har noe overtid å spille, men klarer ikke skape noe farligheter da. Så det ender med tap. Vi skal ta med oss at vi spilte bra oppbygd fotball, er solide defensivt og at vi ikke blir med på hjemmelagets imitasjon av Donald Trump og sure utbrudd!

Nå gjenstår tre kamper (Ski, Rustad og Lambertseter). Minst to seire er nødvendig for å havne foran Høvik.

Dagens tre stjerner:

*** PP. Leder laget med ro, strør pasninger og er playmakeren.

**  Thomas S. God som midtstopper og solid som keeper når Anders blir skada.

* Dag. En god kamp igjen. Viser også ballferdigheter ikke sett av andre på backplass enn Marcelo.