G16.2 : Vi sklei forbi Haslum

Haslum G16 A- Bærum G16 B 1-6 (1-2)

Tre kvarter, også kjent som 45 minutter, før kamp så samla vi oss ved kiosken og lar oss friste av vaffellukt og pølse. I alle fall noen av oss, la de forbli navnløse. Vi er en tallrik G16-årgang med jevn fordeling i antall mellom lag A og B. Så med 17 stykker så skulle vi nok tåle pollenallergi, skade og om noen brakk lårhalsen i løpet av kampen.

For banen er mer ment for hockey og sommer-curling enn fotball. Den er såpeglatt og det gir oss en ekstra utfordring. Førstemann som tryner gjør det allerede på oppvarming. Heldigvis unngikk vi skader og det endte med at Haslum var laget som gikk ned for telling når kampen var unnagjort.

God kontroll

De første 40 minuttene minner meg om Herrer A sin kamp mot Alta. God defensiv kontroll, mens man ikke helt skaper så mange sjanser selv. I motsetning til vårt herrelag så skårer vi allikevel to mål i 1.omang.

Først på straffe når keeper Niko er spiss og skårer slik hans favorittlag i PL gjør titt og ofte. Så 1-0 og det smakte like godt som kioskvarene.

Dessverre så blir det en smak av Vikingskipet noen minutter før pause. Ikke i påsken da det samles masse gamere der, men til sitt egentlig formål- skøyter. Vi har ikke smøra skoene med klister, så uten feste går vi på trynet og 1-1 kommer som en konsekvens av det.

Heldigvis så lar vi ikke det plage oss for mye. Vi pøser på slik regnet i morgen er spådd å være, og tar ledelsen på corner like før hvilen. Skåringen ved en av de nye, Erik B! Det gledes- og feires med en vaffel fra kiosken!- Nå er jeg oppe i 530 kalorier bare her på Haslumbanen.

Niko- her i helrødt fra en tidligere anledning!

Vi tilpasser oss og det blir nok mer spenning i Nebraska enn her på Haslum

I pausen får laget formaninger om å spille trygt og med margin for å unngå kontringer på det glatte underlaget. Heller eie ballen og kontrollere spillet. Kampen lever det første kvarteret av andre omgang, av nevnte faktor. Det er mange som drømmer om Hawaii, men da i setting av «surf, golf og paraplydrink» , ikke kaotisk fotball.

Nå er kampen nærmere morgendagens primærvalg for guvernør i Nebraska enn de er ca 5700 km det er mellom nevnte stat og solrike Hawaii. For det er åpent hvem som vinner nominasjonen for GOP…jeg vet vi alle kribler av spenning om det blir Herbster som har støtte av Trump, eller grisebonde Pillen. Eller skal Lindstrom overraske til tross for svake målinger de to siste månedene? (er jo ikke så lett å måle NE da det finnes få gode modeller for The Cornhusker State.

Så vi lever i spenning for dette i morgen natt- før det er det åpent hvordan det skal gå her på Haslum hock**….mener kunstgress.

Så bestemmer keeper Niko seg for at han kan være breddefotballens Braut i tillegg Karius. Så to gode prestasjoner av han betyr hat-trick og 2-1 er økt til 4-1. Da har vi cruisekontroll, uavhengig om båten går til Hawaii eller aldri forlater havna i Southampton.

Vi orker å stå høyt og det meste skjer på vertenes halvdel nå. Når tiden flyr av sted, så er alt som det skal være med Gule øyne. Dog uten øyekatarr da.

Vi opplever å få en utvist, men det er så lite tid igjen at det betyr lite for kampforløpet. Faktisk er det vi som får to mål til, begge signert Johannes «Tesla» S T som lukeparkerer både forsvar og keeper ved to anledninger.

Så alt i alt vinner vi 6-1, slik som Capitals som slo Panthers i NHL med samme sifre på lørdagskvelden.

Noah får kjenne på hvordan det er å vinne – livet som unitedfan er ikke lett for tida.

Summa Summarum

Vi står ofte høyt og får ballen i gunstige posisjoner. Det betyr noen flere sjanser til oss enn hjemmelaget. I løpet av 1.omgang så utnytter vi det sånn måtelig og vi kan gå til pause med 2-1 ledelse.

Så bølger kampen frem og tilbake i innledning av 2.omgang. Halvveis ut i så avgjør keeper Niko med to mål og da får vi såpass med feilmargin i vår favør at kampen er avgjort. Rett nok kommer det to mål på tampen, men begge er til oss og 6-1 «game, set and match» er ett faktum etter dagens kamp mot Haslums 1.lag.