G16 klare for finale i OBOS!

Bærum SKG16- Nordstrand IF G16 3-0 (1-0)

Gutta har spilt seg til semifinale i OBOS. Skulle vi vinne i dag så venter en innendørs finale i Valhall med premier, dommertrio og all annen stas. Det gjaldt for så vidt også for Nordstrand, så begge lag stilte mannsterke med øye for seier!

Begge lag gjør seg klare!

Klassisk «ta og føle på»-åpning

Det er en del som står på spill, så ingen åpner seg eller tør å ta spillevalg av risikabel natur. Dermed blir begge lag liggende lavt og triller. Frem og tilbake. Sagt på annet vis:

  • Det var flere pasninger på kort avstand enn grader på temperaturmåleren. Usj, nå nærmer det seg vinter.
Det markeres tett i tett


Kampens første sjanse oppstår etter cirkus kvarteret da Nordstrand snapper en feilpasning i våre bakre rekker. Heldigvis for oss Gule går skuddet «to knepp» til venstre fra 16.meters hold som Ola Lunde ville sagt det via kikkerten sin på standplass i vinterens skiskyting.


Like før halvspilt i 1.omgang kommer vi på et flott angrep. Fra egen halvdel og hurtig til neste lagkamerat. Vi kommer litt skrått alene med Nordstrands keeper, som vi på forhånd har googlet er på landslaget. Det skal ikke stå på forarbeidet verken for oss eller for keeper som leser angrepet og som redder ut til corner. Flott spill og desidert største sjanse så langt.

Nordstrands beste var keeperen

I grunn tar vi over ballen og dermed kampen «minutt-for-minutt». Uten at noen setter kaffen, som ikke er til salgs, i halsen. Men vi lander noen små «jabs» uten at det bidrar til at gutta fra beste østkant havner i kanvassen.

Så, i det 39 minutt skjer det. Vi lander en fin venstre hook når Fredrik Rekdal setter inn 1-0.

Nå kan vi gå inn i varmen med trygghet og med viten at vi leder fortjent! Vi leder på poeng og på resultattavla som ble styrt av kyndig personale.

Defensiv kontroll betyr vi kan «færa tæl Valhall»

Ofte i referat og i muntlige gjenfortellinger så forteller man om målene som man skårer. Det skal også vi gjøre. Dog så fortjener forsvar+keeper omtale og skryt! For vi spiller moden fotball i hele 2.omgang. Vi har defensiv trygghet og selv om det tar litt tid før vi avgjør med noen mål til, så har ikke G16 eller de Gule fans noe akuttbehov for Junior 5- legen som nå ankommer anlegget med sin rikholdige veske full av ting med og uten resept. (Junior 5 vant 5-2 og befestet sin 1.plass på tabellen litt senere på kvelden).

Vårt gode G15 lag spilte skikkelig voksenfotball forleden i 5-4 seieren mot Asker: G15: Festforestilling | Bærum Sportsklubb – Sandvikas stolthet (baerumsk.no)

I dag står ikke gutta som er året eldre noe tilbake for den tæl og trøkk som serveres utpå «Kadda». Flott å se og det er liten tvil om at det å spille juniorfotball i år (red.merk 2 div) har gitt gevinst. Avkastning sier man vel her i finansmiljøets hovedstad.

Så kommer vi til våre to mål:

  • 2-0 kommer på et fint gjennomspill til Jørgen som fyrer av. Keeper redder, men der er Julian T som setter den inn.
  • 3-0 noen minutter senere punkterer kampen. Det starter ved et flott spill på venstresiden hvor Julian legger inn og Martin K H er på rett sted til rett tid.

Da er det punktum FINALE! Så får vi satse på at gutta smører brødskiva si sjøl- for vi skal færa tæl Valhall (dessverre ikke Mexico):

FLOTT fra sidelinja å se utviklingen gutta har i løpet av året. Flere har tatt steg og spilt på høyere juniornivå og som LAG er vi nå klare for finale!