G16: Kampen som hadde alt- unntatt en lykkelig slutt

Bærum G16- Vålerenga G16 3-4 (3-1)

Vinn eller forsvinn er forutsetning som gjaldt når vi var verter for Vålerenga i OBOS CUP. Rett nok hadde vi slått «Enga» i serien for snart 1 måned siden, men det var et forsterket kongeblå lag som tok turen for å skaffe seg avansement.

For vår del er OBOS for alle lag i klubben en mix mellom lag 1 og 2. Så de mest ivrige på lag 2 får smake på høyere nivå enn i seriespill. Slik ble det definitivt i dag

Strålende spill og effektivitet!

Sol og regn om hverandre ispedd litt vind. Slik var været, mens banen blir herlig rask. Nå som forutsetningene er kjent, la oss snakke om matchen.

Innledningsvis så fester vi et grep, men de kongeblå er ikke så langt bak.

Når kampens første mål kommer, så er det til oss på en flott stikker som Sebastian B løper opp og setter inn.

Utover omgangen så er det som i en jevn boksekamp. Noe «jabs» fra begge lag, men når det hamrer løs så er det vi som står for fulltrefferne. 2-0 kommer like før halvtimen er spilt, og sistemann er nok en gang Sebastian B.

Nå begynner vi å se en regnbue her nede på Sandvika Stadion. Om ikke før, så blir det både regnbue og gryte med gull når Sebastian fullfører sitt hat-trick og det står 3-0 til oss. Akkurat der og da er både regn og blest til å leve med. Alt går så på skinner mtp angrepene og effektiviteten.

Defensivt så er Enga frempå, men det er lite som tyder på at de skal ta oss igjen.

Så skjer det som ikke skal skje. For kun minutter etter vårt 3-0 mål, så skaffer deres meget gode nr.77 gjestene et viktig mål før pause. Så i takt med stadionlyset, så ble nok håpet for bortelaget tent med det målet.

At vi leder 3-1 til pause er fortjent nok det. I alle fall er det lov å være effektiv når målene kommer av flott kombinasjonsspill!

Ny omgang- en helt annen kamp

Ingen på tribunen er trygge på (hjemme)-seier eller for regnet. Så når vi sparker i gang de siste 40 minuttene er det med håp om seier og sol.

Gjestene har derimot gjort noe positivt i pausen. Være seg taktikk, motivasjon, astmamedisin eller et besøk av medisinapparatet til Lance Armstrong.

For det var et veldig potent Vålerenga-lag fra første spark. For vår del er vi med, men nå har vi mindre ball enn hva tilfellet var fra 1.omgang.

Så etter 10 minutter får gjestene betalt for sin gode start. 2-3 og det målet ga de ytterligere energi, for de jobbet iherdig videre etter den.

Så tar det ikke så lang tid med det presset de skaper nå før utligningen skjer. Vi har blitt presset veldig bakpå nå, og det minner mest om undertallsspill i hockey for vår del Innsatsen er der, men vi blir nok noe stresset av et såpass pasningssikkert og pressende Vålerenga. 3-3 altså og det er lenge igjen.

Hadde dette vært håndball, basket eller hockey så hadde vi nok tatt en timeout for å puse og muligens omorganisere. Dessverre er det fotball, en av få sporter som ikke har timeout som en (taktisk) mulighet.

Når vi nå har sluppet inn to måk og er såpass presset tilbake, så fortsetter Vålerenga sitt trykk. Dermed får de også kampens neste mål og vår 3-0 har blitt til 3-4. Ai ai ai…

Med ledelsen 3-4 og ca 20 minutter igjen, så legger bortelaget seg noe mer defensivt med laget. Så vi kommer tilbake i spilldelen, men de store sjansene kommer ikke ofte nok til å gi noe avkastning.

Vel, helt på tampen så kunne vi. Når en blå spiller får rødt kort omtrent ved overtid, samtidig som en annen fra de får gult (5 min soning) så er vi i overtall! Det legges inn hektisk og ved minst en anledning så har vi stor nok sjanse til å skaffe oss ekstraomgangen.

Men vi klippet håret til 17,mai og med kort pannelugg så blir ikke innleggene helt der de var ment. På overtid av overtida så er også Niko med opp, men til tross for lange bein og armer så vil det seg ikke for vår gode keeper med å selv skåre.

Så da ender det med 3-4 tap og OBOS-eventyret må bli erstatta med Husbanken og et mindre attraktivt krypinn.