G16 Elite: Fyr og flamme fra start!

Bærum G16 Elite- Follo G16 Elite  3-0 (2-0)

Follo lå på andre plass, mens vi har falt litt siden vi ikke har vunnet på fire kamper. Så man skulle tro det var nivåforskjell på lagene. Forskjell skulle det vise seg å være, men «feil vei». Det vil si…riktig for oss med Gule hjerter. Dagens kamp er den beste jeg har sett av oss i år, og jeg skal forsøke å rable ned noen kråketegn fra matchen under:

                                                                     

                                                                          Ut i 100

 

Når jeg tjuvlyttet på kamppraten så ville Henke ha aggressiv trøkk fra start. Det innebærer høyt press og at folk må prate sammen for å ikke brenne krefter unødvendig i 29 varmegrader. Denne oppgaven løser vi strålende!  Det blir kollektivt press og med det så tvinger vi Follo til feil. Så vi får ball høyt!

OFFSIDE ved dette tilfellet

Således er det ikke overraskende at vi skårer tidlig. Nobiel Mehari er sistemann på gållen etter kun 3 spilte minutter.
Sulten er fortsatt tilstede og samme kar skårer 2-0 etter et godt oppbygd angrep langs kant der Christian Wielens legger flott inn til en umarkert Nobiel som setter sin andre og dobler vår ledelse etter ca 8 minutter.

Dette er starten Henke ville ha, og som gutta leverte!  Follo har fått seg både en og to nesestyvere nå, og holder på å falle i kanvassen for telling.

Gradvis så faller vi litt i press/aggressivitet, men vi har stort sett kontroll på Follo defensivt. De skaper en halvsjanse midtveis 1.omgang, og like etter det så er det drikkepause. Vi gjør noen bytter i den korte drikkepausen.

Det kommer innpå spillere som fortsetter presset. De er nærmest som myggen rundt leirbålet nå, irriterende mye til stede.

Follo er halvnære på sin første corner for kampen i det 32 spilleminutt. Noen minutter etterpå bretter de fint opp langs kanten og kun litt skrå vinkel hindrer en redusering når ballen snauklipper krysset.
Så ja, Follo har kommet mer med i kampen, men i beste fall for de er det 50-50. Vi lever med hvordan 1.omgang har blitt utført når dommer blåser for pause!

 

                                              En smørebuss full av krefter!

 

Starten av 2.omgang er lik den første. Gutta snakker med hverandre, flytter seg bedre som et resultat av det og vinner ofte ball høyt oppe. Follo har intet strategisk trekk imot dette, og vi kontroller tempoet i kampen.

Noe ut i 2.omgang (jeg rota med stadionuret), så får vi et frispark. Sjur Sevre slår inn med dødelig presisjon og vi vinner den første duellen, så nummer to… deretter klabb og babb. Før det vi tror er Oscar Brøtmet som er sist med en lang tå. 3-0 og lovende start! Vi har fått kampen dit vi vil.

«Triple S» med frisparket..

…ballen slås høyt. Hvor er den?

… I MÅL!!!! 3-0 ved Oskar B

Mygg pleier å gå lei eller bli jaga bort med div ugressmidler. Follo har tydeligvis ikke gått til innkjøp av det, for vi fortsetter å plage, stresse og presse de høyt. Imponerende med krefter på gutta i dag. Jeg sitter høyt i speakerboden og speider etter en norsk smørebuss som ville forklart den ekstra energien via astmamedisin.

Etter ca 2 drikkepause så er det dog tydelig at ingen puster inn noe «Bjørgen-spesial». For nå daler tempoet, noe som er forståelig når jeg tar en titt på gradestokken:  +27 grader. Som er helt herlig temperatur om man er på båt eller i vannet, men som er slitsomt på en støvete fotballbane der byggearbeidene går for fullt for å redusere forsinkelser og overskridelser mer enn de 20 millionene de ligger bak allerede.

Vi har kontroll på ballen og dermed kampen de siste 20

De siste 20 minuttene så skjer det ikke all verdens. Selv om vi er et knepp ned fra resten av kampen, så er vi på høyde med Follo ut kampen. Begge lag har en eller to muligheter, men vår ledelse er aldri truet.

 

                                                         Det står til laud

 

Ok gutta, dere får slå opp det ordet. Vi eldre vet at overskriften er positiv! Så får det være at ingen sportsjournalist har brukt «laud» siden Kupper`n gikk rundt Squaw Valley på 15.46,6!

Vi leverer etter kampplan…samtlige!  Kommunikasjonen er positiv, samarbeidet finnes og ingen slår dere på løp i dag. Totalsum en kamp som dere kan være stolte av!

Dagens bestemann ble Håvard August Holmedal: