G16 Elite: Årsbeste mot serielederen!

Bærum SK G16- Fredrikstad FK G16 4-0 (1-0)

I innbydende regnvær ventet Fredrikstad FK, et lag som sendte oss ut i NM og nå ledet IK-serien før dagens kamp. Våre gutter kom fra bronse i Norway Cup og juling i Drøbak (uten å ta danskeferja).

I dag så gikk vi ut i 100 og 10! Høyt presset stresset «kællene» fra Plankebyen og vi vinner ballen høyt oppe på banen. Gang på gang. Etter hvert så skaper vi sjanser, store sjanser og gigantiske muligheter! De berømte millimeterne er dog ikke på Gul side.

Så halvveis i omgangen kommer FFK på en farlig overgang og de vrir spillet fint. På venstre side fra ca 16meter skytes det like utenfor målet til Henrik Holmen.


Visst fanden skal der skytes med skarpt! Usikker på om FFK-spilleren er i slekt med Birger Eriksen

Dog sitter vi med en følelse. Ok to følelser. En er at det er kaldt, mens den andre er at vi fortjener å skåre ut i fra spill. Så like før pause så gjør Max Myrmo akkurat slik han gjorde det i 4 divisjon for kun fire dager siden. Han ordner gul ledelse minutter før slutt. Det står seg til dommeren blåser for tørketid!

Strålende 2.omgang

1.omgang var god. Der det beste er vårt offensive press, ballbehandling langs bakken og samhandling med og uten lærkule. Noen på tribunen fryktet vi skulle gå tom for krefter.

De ordene blir gjort til skamme fra første spark de siste 40 minuttene! For det legges ned kollektiv innsats. For hvert minutt så tar vi mer og mer over. Stikk motsatt av britenes stadig svakere posisjon ift Brexit.

Vi triller ball

Regnet avtok, men målene regna inn

Så etter de første 10 minuttene av 2.omgang så har vi ikke fått bedre betalt enn at det står 1-0 på tavla. Således lever kampen.

Det er da Oscar Abusdal står frem som «FFK-dødare» om kampen hadde vært kommentert av Arne Hegerfors. 2-0 kommer i det 51 minutt, og vi får påfyll av en dose selvtillit.

Fra tribuneplass er det rett og slett artig å følge gutta! Noen kaller det Samba, andre «Tika-Taka»…jeg velger å kalle det Bærum G16 på sitt beste!

Når vi passerer 60 minutter så har vannet ovenfra avtatt, og spillet varmer såpass at vi slår ned paraplyen og knepper opp jakka! Varmt blir til strålende når Oscar Abusdal nok en gang skårer minuttet etterpå. 3-0 og en firtoms spiker er hamret inn i FFK-kista.

De resignerer, vi stråler! I alle fall om jeg overdriver litt. For FFK kommer på sine muligheter, men forsvaret ledet av Theo Agelin er først på 9 av 10 baller inne i egen boks. Slik blir det defensiv smultring av!

Oppstilling tre år før gutta kan tjenestegjøre i H.M.K Garde

Med ca 10 minutter igjen er det ikke bare firtoms, men kraftige nagler som hamres i FFK-kista. Med 4-0 signert Alf Haslum, så er det ingen tvil!

Slik ender også kampen, om noe så burde vi skåra mer. Men vi skal ikke bli helt Boris johnson å håpe på alt eller ingenting (ref: Brexit or bust).

Summa Summarum

Vi svarer på beste vis etter forrige kamp. Vi vil, jobber for det og får betalt! En god kollektiv innsats og oppvisning av ferdigheter.

*Vi lykkes med det offensive presset. Det fordi samtlige jobbet steinhardt. Når man får 10 stk Peter Pisani på banen, da løpes det mil etter mil utpå der!

*Banespillet sitter bedre og bedre, minutt for minutt (ny NRK-serie på gang?). Jasper Jacobsen styrer som sjef, og alle tar etter han.

*Vi er sterke defensivt og slipper FFK lite til. Theo Agelin er minst to nivåer foran!

Da kan en stakkars skribent spise fire ostegrill og cola på lørdagskvelden, om ikke med god grunn, så med god unnskyldning!

Banenes beste:

Duggete linse etter kamp, men bildet er av BB: Theo Agelin!

Theo Agelin. Har debutert på junior 1 mot KFUM, og spilte 90 minutter mot Strømmen for samme lag for kun to dager siden. Et stort talent, så her er det bare å printe ut et A-4 ark med signatur!