G16 Bredde: Reisebrev fra Kina, 1.brev

Det var i de dager….slik jeg mener det står i den norske utgaven av Bibelen når det gjelder folketelling.

Her i strålende sol og etter (nok en) god middag, så har vi ikke hatt folketelling. Men vi kan fortelle om utelukkende hyggelige folk 😉 Vi har hatt behov for hjelp, og som de lokale har levert!

Allikevel la oss gå tilbake til start. For vi kom vel avgårde og underveis. Slitne ankom vi Beijing tirsdag morgen (lokal tid), og dagen gikk mest med på å holde seg våken. Så vi holdt oss lokalt der vi bodde.

Vi fikk tidlig behov for hjelp og en lokal advokat (Heibin heter han) kjørte meg av sted til korrekt minibank for oss utlendinger. Så med penger fikk vi ordnet oss mat, og med mat klarte vi å holde energinivået oppe lenge nok til at vi har tilvendt oss døgnrytmen (+ 6 timer).

Så i dag på dag 2 har vi sett flere av de «må-se»-severdighetene, og bilder under dokumenterer det! Lynkurs i kinesisk moderne historie, før vi gledelig nok en gang valgte lokal mat.

De to til høyre er nye spillere 😛

En bedre middag for 10 kostet 670 kroner, så vi holder budsjettet! Underveis spør vi om retning, tips og hjelp av praktisk, og selv om vi sjelden snakker samme språk (godt nok), så er det som oftest til hjelp. Videre er mange nysgjerrige på Johannes med rødt hår, eller Magnus som er «krittblond/hvit». Så mange mer eller mindre diskre mobilkameraer er rettet mot oss.

På kvelden gikk vi langs hovedgaten Wangfujing, og vi er i hus i skrivende stund samlet og slitne etter 12 timer på beina.

I morgen venter det mer kultur, samtidig skal vi treffe noen lokale venner av meg. Så da satser vi på nok en kinesisk middag!

Alt er vel, ingen dårlige mager, hoder og gutta holder på med kortspill i stua nå på kveldstid.

Neste reisebrev kommer lørdag kveld lokal tid.