G16.2: Alle regnbuens farger!

Stabæk G16.2 – Bærum G16.2 1-8 (0-3)

I lett regn så var det 15 Gule som samla seg på hjørnet ved Nadderud. Ikke på utgikk etter bråk, men på jakt etter 3 nye poeng mot Stabæk 2. Vi hadde spesielt mange midtbanespillere med i dag, og det var nok lettere å etablere styre og stell etter Mobutus fall som diktator i Kongo, enn det var å finne en stabil løsning på rollefordelingen her.

Lite viste vi at selve kampen skulle forløpe som tiden etter nevnte Mobutu.

Ledig plass på Nadderud… enda godt de skal bygge ny stadion med plass til opptil 8000!

Bra spill og gode brudd

I en «alternativ» formasjon der vi har offensive vingbacker, så vinner vi ofte ballen høyt. Delvis på grunn av nettopp disse sine brudd. Så vi kommer til noen sjanser. Store sjanser. Men en av banens beste har vikingblod i årene (basert på navnet) og er Stabæks keeper.

Samtidig har «De Blaa» som de liker å feilstave seg selv som, sine sjanser. Primært, kanskje utelukkende, på kontringer. For vi står like høyt med vår bakre TRE-er, som blodtrykket mitt etter lunsj. Heldigvis har vi Niko i offensiv keeperrolle, og en vanvittig arbeidsvilje bakover. Så også vi holder smultringen defensivt.

Kampens første mål kommer da atypisk nok på et straffespark. Som man kan se via de to megapikslene her:

Elias S skårer vårt første – av i alt lagets åtte mål i dag!

Så forandrer kampen karakter totalt. For om det var litt tull og fjas i starten, så eskalerer det nå. Det blir mange meninger og uttrykk etter vårt straffespark. Og de foregår ikke like rolig som de berømte Lincoln–Douglas debates for snart 170 år siden. Noen ganger går sivilisasjonen bakover. Tenk oppfinnelse av danseband, Apple-produkter og russebuss-firmaer.

Med mange kandidater til Fritt Ords Pris så sporer det hele av slik streiken i VY vil ødelegge for mange reisende i tidlig ettermiddag. En markant forskjell er at bidragene her ikke er så velformulerte og antagelig ikke like konstruktive til samfunnsnyttige formål.

Så det blir «52-pell-opp» som kortspillet heter, og vi er vel i konstant overtall herfra og kampen ut. Det setter sitt preg. Red.anm: Ikke alle kortene ble ført inn i fiks/fotball.no (langt fra alle ser det ut til per kl 9 dagen derpå).

Med trener utvist blir STB-benken uten noen voksen leder, og det merkes. Nå er det «happy hour» på vår venstre side. Jaja…er sjeldent «happy hour» i Venstre, så sånn sett sikkert moro (for de).

Vi skårer to til med Erik og Fredrik før det roes ned til pause. 3-0, nå kommer sola frem igjen og vi roterer mer om på laget.

Vi løste vår del bra!

Litt taktikkpreik ble det, men mest appellerte vi til gutta om på å forholde seg voksent til det som skjer. Med formaning om å «backe unna» om situasjoner skulle tilsi det.

La det være sagt tydelig med en gang: DETTE LØSTE GUTTA VELDIG BRA!

Konstruktiv pauseprat

Så skulle vi spille ball på færrest mulig touch. For med overtall kunne vi utnytte rom. Dette løste vi ikke alltid like bra.

For med kontroll på utfallet, så blir det fort «jeg-vil-også-skåre-fra-min-posisjon«. Samtidig ble kampen ble så oppstykka at om Leo DiCaprio hadde hatt med en date, så ville hun vært for gammel for han ved slutten av kampen.

Så skårer faktisk vertene omgangens første mål på sin første sjanse. Vi er som sagt offensive og blir blottlagt bakover. Uten at vi blir veldig nervøse for utfallet av den grunn.

Fra nå av (50 min) og til kampen til slutt er over, så er det kun oss. Nå spiller vi ballen noe hurtigere og de blå (slik det skal staves) blir kjegler…eller united anno 2022 om du vil.

Det ble mye Gult her på Nadderud i 2.omgang

Så målene kommer på lik linje med min Foodoora-bestilling. Først dobbel Mikkel F, før Elias også setter sitt andre. Totalt er vi oppe i 6-1 ledelse halvveis ut i 2.omgang

Innimellom nye røde kort så setter Jesper N en kasse, før nok et rødt kort blir fulgt opp av dagens skåring når Fredrik «Harry» H lobber som regnbuen selv inn vårt siste og åttende mål.

Så på tampen så roterer vi om slik at det er klart for «Hammers jag for skåring»- en serie som må tydeligvis vare i flere episoder. For vår danske dreng kommer til sjanser, mange sjanser. Men avslutningene reddes, settes utenfor og i det hele tatt alle andre steder enn det ene riktige.

Gutta heier på for vi vil alle han skal skåre, men mulig hans siste vaksine har uante bivirkninger. For det kom aldri noe All DENMARK GOALS on their way to EURO 2020! – YouTube

Summa Summarum:

Vi starter kampen bra og tar fortjent ledelsen. Så blir de siste 60 minuttene merkelige med mange utvisninger og spilleopphold. Allikevel så løser vi en ukjent situasjon bra og kommer oss helskinnet igjennom det.

For min del tar jeg mest med meg at vi forholder oss voksne og løser den mentale biten til 6`er på terningen. Ikke ett eneste kort til oss i en kamp med «52-pell-opp».

Så vil jeg rose at nesten hele 1.laget kom å så på …vårt samhold i gjengen er unikt! I og med kampen ble som han ble, så tror jeg samtlige lag 1-spillere ikke angret på at de tok turen ned hit en kveld fulgt av alskens farger- og ikke bare fra regnbuen bak oss.