G15 Bredde: Solid innsats, få avslutninger

Høvik G15 Bredde- Bærum G15 Bredde   3-1  (1-1)

Kampene mot våre naboer og gode venner fra Høvik er som en lokal cupfinale. Årets kuleste kamper, og plutselig er alle tilgjengelig!  Været spilte også på lag, og det begynte sågar å fylle seg opp på tribunen. Høvik og Bærumforeldre i skjønn harmoni.

Fotballklassikeren Høvik-Bærum

Så hva skulle vi få til ut på kunstgresset? Det er en viss nerve i kampen og spillet fra begge lag er så som så. Begge lag kommer til avslutninger, dog uten å spille seg frem til de. Det er nettopp på en slik situasjon Høvik tar ledelsen. Vi er ukonsentrerte og spiller en pasning med utsiden av foten og inn mot midtstopper. Pasningen blir for svak (naturlig nok), og Høvik snapper og skårer til ledelse 1-0.

Våre gule helter gir seg ikke og det tråkkes til i duellene. Da vinner vi ofte ballen høyt på banen, dessverre så velger vi altfor sjelden å avslutte angrepet. Da blir det fort vanskelig å skåre mål.

Vi slår opp til Max

Når vi først skårer så er det endelig både med og på hodet. Alaskas store sønn Max er luftakrobat og header inn utligningen. Både vi og vertene Høvik kunne/burde skårt mer, men det står seg med X på tippekupongen til pause.

 

                                                      Opp til oss selv!

 

Høvik har et flott anlegg med befriende kort vei fra bane til garderobe. Bare så synd de kaster bort halve året på tullesporten «pingle-hockey» (bandy). Uansett… vi unner oss luksusen det er å gå inn i garderoben for peptalk og instruksjoner. Gutta fyller på med saft, frukt og noen tips om hva vi burde forsøke å forbedre i 2.omgang.

Det er ingen verdens ting å si på viljen og det som ytes der ute. Men etter hvert som 2.omgang skrider frem, så er Høvik det bedre laget. I alle fall er det de som skaper mest sjanser. Noen på Høvik mente vi hadde mer banespill, og det er kanskje rett. Men en essensiell del av fotballen er å få ballen i mål. Så når vi etter hvert slipper inn 1-2 og 1-3 så føler jeg det ikke er noe å si på at vi taper.

Takk til de som stilte opp i forsvar!

Fremover så har vi noen utfordringer vi må løse sammen. Det ene er hvem skal være forsvar (midtstoppere). Vi har ingen som vil, og tvang er sjelden lurt.

Videre så er det noe å gå på når det gjelder kantspill og avslutninger. Men som jeg sa etter kampen: Det er opp til dere og treningsoppmøte hvorvidt vi forbedrer oss her.

Jeg ser vi kan og det bor enda mer fotball i dere, men det gjelder å øve på det!  Vil gi ros til flere, men nevner Leon Brudi som takler, løper og jobber på midten, Trygve Seemann-Berg som la ned mer kilometer nå enn på trening og Noah Sarvari for å stille opp i uvant posisjon, men takler jobben bra!

Mitt håp er at vi ser på to tap som motivasjon, ikke som nedtur. Vi skal forbedre oss, stående sammen.

Verden går videre, så sant ikke president Trump klikker helt med atomvåpen!