G15.2: Verdifull lærdom

Bærum G15.2- Ready G15.2 4-2 (1-1)

Vår tredje kamp for året. Motstander var Ready og gjestene var klare for kamp de. For når vi ankommer Kalvøya i god nok tid, så er de allerede tilstede og har slått opp «base camp». Et aldri så lite omen på hva som skulle vente oss det!

Gutta i dyp konsentrasjon eller bønn før kamp (og helgens konfirmasjoner)

Trenden fortsetter- selv med utfordrende forhold

Vi vant komfortabelt sist G15.2: Klikk-klakk fotball | Bærum Sportsklubb – Sandvikas stolthet (baerumsk.no) , en kamp der vi fikk styre og trille ball som vi ville. I dag (vel i går kveld, skrivende stund er kl 0545) så ble kampen tøffere av flere grunner:

  • Baneforhold. Øya er ok den, men det er «humpetitten gress». Så det er vanskeligere å føre ballen på luggete gress. For ikke å si beregne ballbane når det ikke akkurat er som på greenene på Ballerud Golfklubb.
  • En bedre motstander. Ready er det beste laget vi har møtt til nå. Som er en velkommen utfordring.

I hovedsak så forsøker vi med mye av det vi har gjort med hell så langt i sesongen, men det fløt ikke like silkemykt. Så vi fant tidlig ut at her måtte vi brette opp ermene å jobbe i jakten på poeng.

Vi er det førende lag og sjanser skapes. Dog så går det meste over og til side. Nå som de fleste gutta (endelig) har begynt på golf, så kan jeg best beskrive det som «iskald putter». Ballen ville ikke i hullet/målet…

Mads S A alene med keeper

…med ett unntak, for vi klarer til slutt å få en fortjent 1-0. Som står seg inn mot pause, men kun inn mot. For like før de første 40 minuttene er unnagjort, så skårer de mørkeblå fra Oslo vest på frispark. En kalddusj ift spill og sjanser, og jamenn syntes ikke høyere makter det samme da det begynte å regne samtidig. En veldig lokal versjon av landeplagene som Egypt fikk oppleve på «faraoenes tid»

Opp til konfirmasjon

I gamle dager, og da med trykk på gamle som i for 100 + år siden, så var konfirmasjon siste steg før man var regnet som voksen med hva det innebar av gårdsarbeid, få egne barn, polio, spanskesjuke og innføring av kvinnelig stemmerett.

I dagens Norge er selve «konfen» kun et minne fra fortida på linje med kongehuset, nynorsk, radio og mat som fra 20-tallet som sild, poteter, kålrot og innmat med alskens beinrester.

Så fra å bli regnet som odelsgutt med ansvar for en ungeflokk på 10 stk , så er det «å stå foran presten» i dag en måte å finansiere golfutstyret på. – Norge har foretatt en klassereise gjennom 100 år!

Kalvøya kunne blitt en god linksbane i golf

I 2.omgang så må ingen av gutta opp i test i Bibelkunnskap (For hva er det lengste ordet i Bibelen? – King James versjonen. Svar nederst).

Derimot så blir det en test for samtlige av mental og fotballmessig karakter. For et av de klokere hoder på sidelinja har en plausibel teori om at å spille med nedoverbakke er bedre enn å spille mot oppoverbakke. Vi hadde nedover i første, og når Ready skårer først i 2.omgang, så blir det oppover i bokstavelig betydning så vel som i baneform.

Tiden tikker og går, det nærmer seg «Kriminalinspektor Derrick» på tv. I ettertid var det kanskje derfor gjestene var så ivrige på å starte kampen før oppsatt tid? Uansett tysk krim eller «Norge Rundt«, så kommer vår beste produksjon ut av de siste 20 minuttene.

Vi blir stadig bedre på offensive dødballer- det gledes

Vi tør å stole på egne ferdigheter og til slutt så kommer det mer enn nok ketsjup ut av «sjanseflaska». For utligning, ledelse og økt ledelse skjer alt i løpet av 8 minutter! 1-2 er snudd til 4-2 og kontroll!

Det viser for oss som blir spist opp av knott, mygg og annen faenskap på sidelinja, at gutta står til konfirmasjon i fotballens verden! Denne kampen blir en test som i alle fall er like vanskelig som det er å bestå konfirmasjon i dagens samfunn.

For verken på Kalvøya eller «foran presten» i dag må man vel kunne sitere katekismus, GT, Korinterne eller utdype noe annet enn at:

» Knott er ubrukelige dyr, fotball er gøy og med «konf-penger» så skal man fornye medlemskapet på Ballerud Golfklubb«.

Summa Summarum

Vi starter slik vi slutta forrige kamp. Med å spille ball, dog er det utfordrende på ujevnt gress. Det preget kampen noe, for vi brenner mange sjanser, slik at kampen aldri blir avgjort på resultattavla før den er ferdig. Vi havner sågar bakpå 1-2 med 20 minutter igjen, men viser ro og tro som bidrar til at vi til slutt vinner fortjent 4-2.

Riktig svar er: “Mahershalalhashbaz (Isaiah 8:3). Svarte du rett så vant du en ny putter!