G15.2: Prestasjonen var mye bedre enn resultatet!

Bærum G15.2- Bærums Verk Hauger 15.2 1-1

Sola strålte ned på vår noe slitne kunstgressmatte! Endelig skulle vi måle krefter mot ett annet lag, det gledes…

Såpass glad var vi for å spille kamp!

… og da ikke mot hvem som helst. På motsatt side ventet våre rivaler om gullet i fjor: BVH, idrettsforeningen med mange navn, såvel som medlemmer!

Vi i trenerteamet var spente før kampen på hvordan spillet ville være. Vi har hatt coronatreninger i sju brede og sju lange. Det eneste som manglet var at Moses skulle lede oss gjennom (t)-ørken!

Skulle det bli «støvsky-fotball» på midten, eller kunne vi få se en yngre utgave av Nederland fra 70-tallet?

Mye rett, men fjorårets spøkelse slår til igjen for oss!

Det er mye som er uvant, selv noe som enkelt som å skaffe dommer blir glemt. Så da stiller Massimo opp som etter utsagn er mer klar for sumo enn dømming. Men med det velkjente rykta på «Kadda» at han er mer bortedommer enn noe, så ble i alle fall kampen geleidet av noen som en gang kunne dømme. (Før noen stusser mer, så er skribenten samme person som dagens dommer).

Så til kampen: For du verden som vi viser oss frem. Vi eier ballen, tenker lagspill og skaper sjanser. Nok til å skåre både 1-2-3. Dog er dagens bestemann på BVH ikke blå, men herlig knallrosa. Keeperen får nok å gjøre og holder laget sitt inne i kampen.

Så vi maler på og håper at kreftene til BVH sitt forsvar skal tappes. Dessverre for oss er de et lag med god kampånd og de kjemper iherdig. Når de vinner ballen, så er angrepsoppskriften i det store og hele samme som «Toros langpannemix»: enkel og grei i betydning av å kontre. Her klarer vi stort sett å demme opp med vårt forsvar. Når de kommer på en sjelden kollektiv visit, så er det vår akilleshæl, spøkelse og det som kommer til å gi meg hjertetrøbbel- (mangel på kommunikasjon) som ødelegger.

To av våre ser på hverandre og holder coronaavstand som ingen indisk variant kan smitte med. Så da er det åpen kasse og 1-0 til de helblå. Som står seg til pause, selv om vi er det klart førende laget.

Tarik ga vår prestasjon etter halvspilt en tommel OPP

Ny omgang- vi blir enda bedre!

To ting deles ut i pausen: Drikkeflasker og ros. For ja, vi ligger under, men bak resultatet så er himmelen veldig fin! Så gutta må bare fortsette med det meste av hva de gjør. Så håper vi på ketsjup på mer enn bare grillpølsene!

Gutta har bestemt seg og trøkker til ufortrødent videre! Vi skaper sjanse på sjanse, men en kinderegg-kombo av: dårlige avslutninger, god keeper og uflaks hindrer at vi utligner.

Det meste i dette referatet blir om vår midtbane og angrep, for det er der det meste skjedde i dag. Allikevel så er det forsvar/keeper sin fortjeneste at vi har kontroll defensivt. For selv om BVHs «kontringer med krutt» byr på enkelte utfordringer så rydder vårt irsk-danske midtstopperpar av Patrick og Christian opp.

Tilbake til angrepene våre. Vi er som veps på syltetøy og etter ca 70 (av 80) minutter, så får vi betalt for alle forsøkene. På vårt beste angrep (noensinne?) så går det hurtig ut til kant, like hurtig inn og Tyler smeller inn utligningen! 1-1 og vi får blod på tann.

Det er mange gule som vil mye utpå der. Dessverre blir noen for ego i sine forsøk, mens andre blir som Thatcher-regjeringens forsøk spede forsøk på å skape fred i Nord-Irland. Altså uten noe reell tro på prosjektet.

Så skjer det! I 79 minutt så bruker vi vårt beste angrepsvåpen – Nils Jørgen-! En stikker i bakrom og han er alene med keeper. Så blir han vel felt? Dommer blåser straffe…tror alle. Så tar det litt tid og noen sekunder senere blir det omgjort til dropp inn til keeper. Jeg er fortsatt usikker på om jeg løste den rett, og har hørt både ja og nei i ettertid.

Vi hadde fortjent mer enn hva vi fikk, men denne situasjonen er symptomatisk for dagens kamp. Det meste er bra og bedre enn bra, men vår uttellingsprosent er like svak som aksjekursen til Norwegian (unnskyld Espen T)

Summa summarum

Så skal gutta være godt fornøyde med prestasjonen og vi på trenerbenken får noen svar på hvor de nye står i forhold til gruppa! Det beste i dag er vår bruk av hele banen, pasningsspillet og at vi orker kampen igjennom! Så skal vi jobbe med å bli mer treffsikre enn de norske skiskytterne!

Så får Franzl Lang oppsummere hva jeg tenker om prestasjonene sett under ett: