G15.2: Herlig gjeng- herlig lagmoral ga gevinst!

Øvrevoll/Hosle G15-2 – Bærum SK G15.2 —– 1-3 (1-2)

Etter mye sykdom, vaksiner, mer sykdom og atter snufs, så var det endelig klart for siste kamp for sesongen. Kampen hadde blitt flyttet flere ganger enn budsjettpakka til president Biden. Heldigvis ser det ut til at begge ting blir gjennomført i inneværende uke.

Vi har som kjent spilt jevne kamper i hele år, men ikke klart å avgjøre noen av de seks siste kampene.

En utfordring i dag er at vi ikke er mange. To timer før kamp er vi nede i 11 1/2 spillere. Så mens jeg spiser min salat i ro og mak, så dukker to meget ivrige 08-gutter inn på klubbhuset: «Kan vi bli med på 06-kamp? spør Lucas B og Felix W. Jeg måtte tygge ferdig «salatbladet» så sa jeg sporenstreks «ja«.

Så de trosset sengetid og lekser (?) for å bli med opp til Jarmyra og ØHIL som var årets siste nøtt.

Knallstart – så ble det kaldt gitt

Vi går ut i 100. Vi er som 15-årsversjonen av Bodø/Glimt. Med det trykket kommer sjanser og vi setter inn en kasse tidlig ved Filip K som skyter fra skrått utenfor boksen. 1-0 og målet både varmer sjel, kropp og gir oss forsterka tro på kamputfallet.

Mørkt og kaldt! Kom Mai du skjønne milde!

Så kommer dagens angrep. Spenn setebelte: Det starter på midten ved Usain Bolt…unnskyld, mener Amund H som fosser frem slik jeg forsøker å rekke Burger King med 5 minutter til stengetid. Vi vet han har fart, men nå har han også gylden touch på ballen. Så løfter han blikket og ser Mads S A som er i boksen. Pasningen er presis som innspillet til «Hammer» på Asker Golfklubb med 7er-jernet.

Ballen havner på hodet, men keeper redder. Dog er det retur og der er Real-fan nr 1: Johannes T! 2-0 og det er to ting vi gjør nå denne sure høstkvelden:

  1. Gleder oss over fortjent ledelse
  2. Fryser
Fryktelig imponert over Amund H i dag!

Samtidig som mye er bra, så er vi ikke i OPR heller! Litt «shaky» i bakre rekker og på et frispark så reduserer de helhvite til 1-2. Som står seg til pause, når vi skal få veiledning og mulighet til å stå i ro – for å fryse enda litt mer!

Omgangen alt i alt er ok, men vi ser tendensene til det som har ført til jevne tap i de siste kampene: Evnen til å ikke skåre på det vi skaper + litt rufs i bakre rekker.

Blod, svette og Massimos tårer

2.omgang kan man skrive et epos om. Hadde Fyodor Dostoevsky levd så kunne han brukt 800 sider på de 40 minuttene. For det som skjedde var like variert som menyen på Maaemo. Dog ikke av samme kvalitet på det som ble servert (har jeg hørt, jeg spiser jo kun på burgerkongen).

I starten er vi inne i vår beste spillemessige periode. Vi biter oss fast på ØHIL sin banehalvdel som den mest aggressive flått. Vi har noen fete sjanser, men vi brenner de på alle mulige vis. Så jevner kampen seg litt ut. Uten at ØHIL egentlig er så fryktelige farlige sett i ettertid. Derimot føltes det sånn der og da.

Vårt forsvar med Hammer, Kaspersen, Tyler, Alex og PAT leverer i tide! Hadde Posten hatt en fremtid i Norge, så kunne dere alle fått jobb der. Dog lurer vel privatiseringsspøkelse? Eller hva vet vel jeg?

Et annet spøkelse vi fryktet mer enn noe annet denne torsdagen etter Halloween, var det som har hjemsøkt oss i de fleste kamper:

  • Evnen til å ikke avgjøre selv
Hufsa er misforstått: Hun er bare på jakt etter varme!

Så blir muligheten til å avgjøre forverret når Nikolai må ut med blodig øye etter en duell. Heldigvis har far i huset lappesaker, så familien trenger ikke bruke de neste 5 timene i kø på legevakta.

Inn som keeper kommer Jesper G. Som er knallgod, men i dag er han kraftig redusert pga et kne. Så han må nesten trilles inn på banen i rullestol, slå på bremsen og sette seg i midten av målet! Det sies at om man velger å være keeper så er man litt gæren. Det er i alle fall helt herlig vilje på begge våre keepere!

Så jobber vi der ute med improvisert tropp. For Alex må også av med skade. Heldigvis er Felix W, Lucas B og Leart M fortsatt våkne (lenge etter oppsatt sengetid), så de bidrar til gangs! Felix er Duracell på sin favorittplass (venstre kant), mens Leart er bortimot størst på banen og deler ut juling. Så har vi 08-versjonen av Steven Gerrard: Lucas B som i sin første 11er-kamp gjør kloke valg, har krutt i fot og strør om seg med pasninger av god kvalitet! Artig og TAKK TIL 08-TRIOEN!

Så kom vi til de siste avgjørende minuttene

Så sprekker det i vårt forsvar med 4 minutter igjen. ØHIL skjærer seg inn og kommer alene med Jesper som kaster krykkene og står i veien. Ballen suser forbi han….treffer nettet…på siden av målet! Det var hjemmelagets største sjanse, men det skal vise seg at vi har marginer med oss dagen etter Vikinglotto-trekningen!

Så i neste minutt har vi frispark fra 25 meter. Johannes T stiller seg opp, løper mot ballen og treffer ballen på beste vis. Hardt mot mål med 15, 10, 5 og 1 meter igjen….så rett i vinkelen! Det er dårlig med lys her, men denne skåringa kan få de fleste til å se Lyset! Halleluja for en skåring!

Med det kremmerhuset og at dommer ikke ville ha noe overtid til tross for skader og bytter, så betyr det at vi endelig klarer å avgjøre en jevn kamp. Ikke alltid spillet var vakkert eller smakfullt, men innsats burde i seg selv medføre at vi får flere stjerner enn Maaemo, Smalhans og Vaaghals til sammen!

Fytti katta så moro og fortjent: Fordi dere er en knallbra gjeng å jobbe med!