G13 SATS: Satt langt inne!

Bærum G13.1-Røa G13.1 10-5 (3-4)

Gutta er (for?) seiersvante, det var åpen himmel og de har nylig fått tøffere skolehverdag. Jeg vet ikke om en, to eller alle tre kan brukes som forklaring på hvorfor vi spilte en 1.omgang som vi sjelden ser av denne gjengen.

Innledningen er ok, vi triller og tar sågar ledelsen. Sånn sett går det etter oppskriften. Dessverre så faller vi veldig i det meste som gjøres utpå der etter at vi leder 1-0.

Spesielt defensivt så lekker vi som en demning som brast. Røas gode angreptsspiller har Autobahn og takker for det må å utnytte turboen. Da blir 1-0 til 1-1, 1-2, 1-3 og attpåtil 1-4 etter at vi har spilt ca halvtimen. Det rant inn mer i vårt mål enn det gjorde fra himmelen. Så med det, så fryktet vi et tap.

Gutta fortsetter å spille ball, triller og finner hverandre. Fra vår tribuneplass så høres ikke noe frustrasjon, og vi slår tilbake med to kjappe skåringer før pause.

3-4 i en rar 1.omgang der vi har mest ball og pasninger, men Røa er effektive som tysk byråkrati!

Vi organiserte oss bedre i 2.omgang

Vi hever oss i 2.omgang!

Hva som ble sagt og korrigert i pausen vites ikke, men fra første spark på ballen så er det et nytt gult lag på banen. Større vilje, høyere press og samhandling som beskrevet i «Go`foten» av Nils Arne Eggen.

Kun sekunder har gått før vi utligner. Så ser vi oss ikke tilbake. 5-4, 6-4 og 7-4 på minutter. Nå er det cruisekontroll, og vi på tribunen blir mer bekymra for om gutta blir forkjøla og om leksene er gjort, mer enn om vi taper denne kampen.

Rett nok blir det fire mål til før dommeren vil tørkes. Men når tre av de er til oss (totalt 10) og kun et av de er til Røa, så kan dere som er kyndige med å telle med fingrene komme frem til:

Seier 10-5. Litt som håndball på grus på 70-tallet!

Kampen oppsummert er at 1.omgang er svak, særlig defensiv. Gledelig er at gutta tåler å havne under og spiller seg klart opp i 2.omgang med mer presisjon og med det bedre samspill!

Nå har vi tre kamper igjen i serien, der en tøff nøtt blir borte mot Stabæk på søndag kl 1830.

Med seier der er vi det Liverpool ikke klarer, nemlig seriemestere!