G13.2: Heroisk fra A til Å mot suverene seriemestere!

Bærum G13.2- Jutul G13.1 —– 1-3 (1-1)

Årets siste seriekamp ventet. Vi har virkelig jaktet høstformen og sto med 3 strake seiere! Dagens nøtt å knekke var seriemester Jutul som var såpass overlegne i vår divisjon at de i praksis hadde vunnet serien før dagens kamp!

Gutta kan tydeligvis bruke internett, for dette var de klar over når jeg pratet med de før kampen. Derimot hadde ikke alle vært innom yr.no for å sjekke været. Litt for lettkledd til å være her nede på «Kadda» i oktober.

«Kadda» i sommer- vi var ikke helt der 19.oktober

Vi er påskrudd fra start

La oss bare få det frem tydelig nå i starten av selve kampbeskrivelsene at Jutul var det beste laget vi har møtt også i praksis. Dog litt vel optimistiske i troen om at helhvit draktsett skulle gjøre susen. Greit nok vi har kunstgress, men våre gutter ga virkelig bortelaget fra Vøyenenga og omegn kamp som skulle skitne de til.

Det er trøkk og tæl i alt vi foretar oss. Fra sidelinja trenger jeg verken paraply eller jakke slik som innsatsen til samtlige Gule varmet. Som en deilig stor fotballsol på en ellers regnfylt dag.

Så er vi jaggu ikke snauere enn at vi tar ledelsen og! På en kontring som settes i mål! 10 minutter har tikket av sted og hadde jeg hatt sangstemme skulle jeg dratt i gang «Allsang på Kadda».

Vi er dog ikke lenge i resultatparadis, for de helhvite skitner til vår «clean sheet». Noen minutter etter at vi var i himmelriket så faller vi ned på landjorda som Ikaros selv. 1-1. Ikke noe å si på ut i fra spill og sjanser.

Nå kommer vi i den perioden som gledet meg mest før jeg satt i gang vaffelsteikinga:

Jutul spiller på det Ola Lunde ville kalt «to knepp venstre». Vi blir litt svimle av god pasningsfotball. Dog ikke verre enn at vi blokkerer, bryter og takler slik at målene til Jutul blir hindret omgangen ut. Mange lag ville falt sammen, men vi sto omgangen ut takket være flott innsats fra samtlige.

Så etter 35 minutter er det 1-1 og vi kan gå til benken for tips, ros og kanskje en paraply fra mor/far?

Vårt eget Alamo!

Jeg så ikke 2.omgang, så nå blir resten av skribleriene slik som Bibelen selv. En gjenfortelling fra mer eller mindre tvilsomme kilder. I tillegg får dere tilgi en vordende historiker om jeg kommer med en metafor m.m

For vi blir presset bak på banen, men ikke verre enn at vi er med både på resultattavla, så vel som (noenlunde) i kampen. Når Jutuls to mål omsider kommer så er det allikevel ikke noe å si på det om man vil måle ut fra rettferdighet i sjanser, skudd og annen statistikk.

Våre 12 spillere fortsetter ufortrødent å kjempe som de skulle være texanere fra Alamo rundt 180 år tilbake.

Kort fortalt var slaget om Alamo et slag for drøye 180 år siden der ca. 260 texanere holdt lenge stand mot 1600 mexicanere. Til tross for et klart overtall, så tok det 13 dager før texanerne tapte. Dette bidro til at forsterkninger kom og at Texas vant til slutt (De ble først «medlem» av USA ti år senere).

Poenget mitt i tillegg til å lære dere historie er at vi kjempet heroisk og sto kampen ut mot Jutuls veldig gode spill!

«You shall not pass» som Gandalf sa i Ringenes Herre (Mangla dog en Balrog her).

Det ender med 1-3 tap på tavla, men denne seieren er en av Jutuls laveste i seriespill.

Det imponerer meg og gjør meg glad at gutta trosser god motstand, regn og mangel på lekser for å kjempe sammen som ett lag!

Velfortjent vaffel etter kampen!